1000 лв. глоба ще трябва да плати преподавателка в чирпанска

...
1000 лв. глоба ще трябва да плати преподавателка в чирпанска
Коментари Харесай

СЛУЧИ СЕ! 1000 лв. за шамар в детска градина

1000 лева санкция ще би трябвало да заплати преподавателка в чирпанска забавачка, която блъснала пестник на дете, до момента в който то оцветявало великденска картичка, заяви „ Монитор ”

Казусът е от пролетта на предходната година, откакто невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се предиздвикала и му блъснала пестник по лицето, вследствие на което  той се напишкал.

Прокуратурата в Чирпан отказала да образува досъдебно произвеждане с аргумента, че в съответния случай действието се преследва по частен път, след което майката на потърпевшото дето е завела наказателно дело в локалното съдилище.

На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна щета М.Х. от наказателна отговорност и е наложил административно наказване – парична санкция. Междувременно учителката била осъдена и от директорката на детската градина със забележка, само че тя след това е анулирана.

Размерът на санкцията провокирало М.Х. да апелира пред Окръжен съд – Стара Загора, като се аргументирала с   погрешни показания от колежка и анулираната забележка на директорката. Втората инстанция е удостоверила санкцията, като към сумата добавила и разноските, направени от майката на шамаросаното дете по делата. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР