1000 доброволци в 15-ото издание на инициативата на Кока-Кола Моят

...
1000 доброволци в 15-ото издание на инициативата на Кока-Кола Моят
Коментари Харесай

1000 доброволци в 15-ото издание на инициативата на Кока-Кола „Моят зелен град“

1000 доброволци в 15-ото издание на самодейността на Кока-Кола „ Моят зелен град “ почистиха нечисти местоположения в 10 български града 7 декара засадени гори, 2220 чувала със събрани боклуци от 15 местоположения и над 30 км почистени крайбрежни зони са измежду резултатите в последните издания на акцията
Над 1000 чиновници от Системата на Кока-Кола в България се включиха в 15-ото издание на доброволческата самодейност на компанията „ Моят зелен град “. Те почистиха 10 нечисти местоположения наоколо до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сандански и Смолян, като събраха стотици чували с боклуци. Инициативата бе проведена в поддръжка на Световния ден за разчистване и в партньорство с акцията на bTV - „ Да почистим България дружно “.

За първи път, във всички 10 почистени, в границите на „ Моят зелен град “ местоположения, отпадъците бяха събирани разделно и предадени за преработване.

-->

Най-голямата група от доброволци беше съсредоточена в столицата, като стотици последователи на зелената концепция почистиха територията към езерото Панчарево, отбивките по Самоковско шосе и поречието на река Искър откъм село Герман.

„ За екипа на Кока-Кола 15-ото издание на „ Моят зелен град “ е следващата опция освен да преобразим 10 красиви български местоположения, само че и да продължим да споделяме общи полезности със чиновниците ни и техните фамилии за по-устойчивото развиване на локалните общности и планетата ни. Благодаря на всички тях за положителния образец и за това, че дружно потвърждаваме, че поредните дейности водят до значими резутати в името на общото ни по-добро и зелено на следващия ден “, показа Юрг Буркхалтер, общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България.

Инициативата „ Моят зелен град “ се осъществя в поддръжка на световните задължения на Системата на Кока-Кола до 2030 година да реализира еквивалента на 100% събиране и преработване на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 година да се трансформира във въглеродно неутрална компания.

Като част от предходните четиринадесет издания на акцията, чиновници от Системата на Кока-Кола в България съумяха да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в страната. Всяка година в границите на акцията се сортират местоположения, в които трудът на доброволците е нужен и потребен в цялостната грижа за околната среда и способства за подобряването на екологичните условия и запаси в съответната околност. Само за последните четири издания на самодейността, доброволците съумяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 2220 чувала с боклуци от 15 местоположения в страната и да почистят над 30 км крайбрежни зон
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР