100 процента натурално сирене от магарешко мляко е най-новият хит

...
100 процента натурално сирене от магарешко мляко е най-новият хит
Коментари Харесай

Магарешко сирене - най-скъпото в света

100 % натурално сирене от магарешко мляко е най-новият шлагер на пазара, а и най-скъпото в света.

Иновационният артикул бе показан за пръв път преди няколко дни на панаира в сръбския град Засавица. Магарешкото сирене е произведение на локална компания.

Сиренето се добива от магарета, които населяват резервата Засавица край Сремска Митровица. Един кг от млечния специалитет ще коства 1000 евро. Сиренето е толкоз скъпо, защото за производството единствено на 1 кг, са нужни 25 литра магарешко мляко, което се добива от една магарица в продължение на две години.

Така че всеки ще може да си разреши да постави на трапезата си сиренето от магарешко мляко. Точно поради това, то ще бъде създавано единствено по поръчка от заможни клиенти.

Досега върхът за най-скъпо сирене държеше сиренето от лос. Един кг от него коства към 500 $. Произвежда се във фермата Moose House в северната част на Швеция единствено в избран интервал от годината - от май до септември.

Шведската плантация създава единствено към 300 кг сирене годишно, което се доставя на най-скъпите и влиятелни заведения за хранене и хотели по света.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР