10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури е безспорно една

...
10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури е безспорно една
Коментари Харесай

Фестивал на пясъчните скулптури продължава до септември

10-то издание на Фестивала на пясъчните статуи е несъмнено една от най-големите атракции по цялото Черноморие. Това е место, което наложително би трябвало да посетите през лятната си отмора, написа ДАРИК.

Пясъчният град е сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия.

Той е самобитна ретроспекция, в която е събрано най-хубавото от предходните издания. Всяка една статуя подхожда по тематика на минало издание, само че с нова визия, нов сюжет, нов дух и страст.

Във фестивалното градче ще видите повече от 50 персонажа на литературни и кино герои. Те са построени от 5 600 тона пясък и са съчетани в общо 20 композиции. Експозицията навън продължава от юли до края на септември.

В първото издание на фестивала до магията на пясъчното изкуство се допряха 20 000 гости. С всяка последваща година броят им нарастваше, като през 2016 година доближи 117 000 души.

Фестивалът на пясъчните статуи се организира в парк " Езеро ", до Конната база, а цените за гости са - 1.5 лева за пенсионери и възпитаници, 2.5 лева за колективен билет, 3.5 лева елементарен билет и безвъзмезден вход за деца до 7 години и лица с увреждания
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР