10 неделни училища от района на Чикаго, 20 културно-просветни организации

...
10 неделни училища от района на Чикаго, 20 културно-просветни организации
Коментари Харесай

Българите в Чикаго за пръв път със свой парад и празничен парад за 24 май

10 неделни учебни заведения от региона на Чикаго, 20 културно-просветни организации и учители и възпитаници от българските учебни заведения от Индианаполис, щата Индиана, деца и възрастни в национални костюми, български флагове, цветя и празнично въодушевление.

Така изглеждаше първият български церемониал в региона на Чикаго, предава БНР.

Манифестацията на най-голямото българско учебно заведение зад граница наречено Малко-българско учебно заведение, която те вършат от 10 години в този момент със съдействието на генералното ни консулство в Чикаго се трансформира в Празничен церемониал на българите отдаден на 24 май.



Шествието потегли от Гимназията в предградието Елк Гроув и стигна до близкият Ротари парк, където прерасна в празничен събор, събрал не по-малко от 2000 българи.

Надиграваха се танцовите ансамбли " Хоро ", " Верея ", " Виванов ", надсвирваха се оркестрите " 101 гайди Чикаго " и " Гурбетчии ", цигуларят Свет Радославов, надпяваха се Jersey Girls и дует Минкови, виха се кръшни хора.

Празникът ни не остана неусетен и за американските медии даже. Един от най-гледаните тв канали – ABC, посвети къс репортаж за събитието в Централната си новинарска емисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР