10 документа за двустранно сътрудничество бяха подписани между България и

...
10 документа за двустранно сътрудничество бяха подписани между България и
Коментари Харесай

Има сделка! Китай отпуска 1,5 милиарда евро за Българската банка за развитие

10 документа за двустранно съдействие бяха подписани сред България и Китай. Това стана по време на формалната аудиенция на китайския министър председател Ли Къцян в София.   Един от най-важните подписани документи беше финансово съглашение за разпределяне на заем от 1,5 милиарда евро. Споразумението е сред Българската банка за развиване и Китайската банка за развиване. Подписано беше и съглашение за заем за Параходство „ Български морски флот “ на стойност 95 милиона $ за строителството на 6 кораба, оповестява Блиц.

Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се семейства от България.   „ По плана за АЕЦ „ Белене “ можем да създадем един добър план с китайската страна ”, акцентира българският министър председател.

Борисов разяснява още, че са разисквани опциите за съдействие сред България и Китай в областта на туризма, стопанската система и културното завещание и образованието.   „ България и българският народ обичат китайския народ. Имаме редкия късмет, с прагматичност и спазвайки европейските правила, да развием промишлени, стопански и бизнес връзки ”, сподели министър председателят Борисов.

„ На срещата на четири очи с Бойко Борисов постигнахме единодушие по значими въпроси ”, сподели Ли Къцян. „ Тук съм по покана на премиера Бойко Борисов. Това е първото ми посещаване в България и е първата спирка на моя европейски маршрут ”, сподели Ли Къцян. Той благодари за посрещането на китайската делегация, която дойде през вчерашния ден в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР