10 631 избирателни секции в Израел отвориха врати в 07,00

...
10 631 избирателни секции в Израел отвориха врати в 07,00
Коментари Харесай

Израел гласува за трети път на парламентарни избори за година

10 631 изборни секции в Израел отвориха порти в 07,00 часа локално време за трети път за година. Израелците гласоподават за 23-ия Кнесет (парламент) с вяра да сложат завършек на политическа невъзможност, която тресе страната от края на 2018 година, написа " Таймс ъв Израел ".
 Изравнени сили сред Нетаняху и Ганц преди вота в Израел
Изравнени сили сред Нетаняху и Ганц преди вота в Израел

На 2 март за трети път ще се гласоподава за парламент

След двата парламентарни вота през 2019 година социологическите изследвания демонстрират още една задънена улица на гласоподаване, което се преглежда като референдум за премиера Бенямин Нетаняху, който ще се изправи пред съда по обвинявания в корупция тъкмо две седмици след днешните избори. Основният противник на министър-председателя е водачът на партия " Синьо и бяло " Бени Ганц.

Гласуването ще продължи до 22,00 часа локално време , когато ще излязат и първите екзитпол резултати, макар че някои по-малки секции отвориха в 08,00 часа и ще работят до 20,00 часа.
 Ганц
Ганц " скочи " на Нетаняху, тровел Израел

След седмици стартира делото за корупция против премиера

29 партии вземат участие на изборите, само че най-вероятно не повече от 8 партии ще преминат прага от 3,25 на 100, нужен да влязат в Кнесета.

6 453 255 души имат право на глас.

Арабският избор се преглежда като решителен.

Проучванията демонстрират, че блокът на Нетаняху ще получи 58 места спрямо 55 за лявоцентристкия блок на Ганц . Партия " Наш дом Израел " на някогашния боен министър Авигдор Либерман се чака да завоюва минимум 7 места и още веднъж да държи салдото.

Изборите се организират на фона на суматохата към ковид. 5630 израелци са сложени под карантина. 10 израелци са носители на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР