1. Содата унищожава всички миризми, например във фризера, хладилника, шкафа

...
1. Содата унищожава всички миризми, например във фризера, хладилника, шкафа
Коментари Харесай

Содата за хляб може да ви спаси от пожар в кухнята! И още 10 от тайните ѝ ползи

1. Содата унищожава всички миризми, да вземем за пример във фризера, хладилника, шкафа за обувки, колата и кошницата за котки. За да предотвратите появяването на неприятна миризма, просто би трябвало да поръсите със сода на тези места или да поставите пакетче сода – тя ще всмуква миризмите.

2. Содата за самун се употребява като антиацид, т.е. - съвършено понижава киселинността на стомаха. Ако зародят киселини в стомаха, разбъркайте 1 ч.л. сода в чаша вода, само че не прекалявайте с тази процедура, с цел да не се случи противоположният резултат.

3. Содата за самун може идеално да замести скъпите соли за баня. Такава баня ще има мощен противовъзпалителен резултат. Ако сте изтощени, просто изсипете няколко лъжици сода във водата и прибавете от обичаното ви етерично масло. Благоприятният резултат няма да ви остави да чакате дълго. След такава вана ще почувствате мекотата и гладкостта на вашата кожа и приятната релаксация.

 Сода бикарбонат

4. С помощта на содата можете да почистите съвсем всички повърхности неръждаема стомана, умивалници, вани, глинени и хромови съдове. Тя е доста ефикасна и безусловно екологична. Измиването на съдовете със сода елементарно почиства и изгаря мазнините. Тя даже избелва зъбите, т.е. отстранява надълбоко вкоренената плака от чай, кафе и оцветяваща храна.

5. Със сода бикарбонат съвършено можете да почистите канализацията. За да извършите това, изсипете 1 чаша сода в мивката, по-късно прибавете чаша мощен винен оцет и оставете да работи за 5 минути, изплакнете с вода.

6. Можете да употребявате сода и за грижите на домашният ви любим. Ако нямате време да за къпане, напръскайте го с разтвор от сода и вода върху козината и я натъркайте. Козината му след такава процедура ще престане да мирише, ще наподобява гладка и чиста.

 Сода за самун

7. При цялостно натоварване на пералната машина можете да добавите 2-3 с.л. сода, тя омекотява прането и усъвършенства резултата на перилния препарат, резервира цвета и белотата в прането.

8. При нужда можете да замените умерено шампоана за коса със сода бикарбонат. Просто смесете содата с вода, до момента в който получите пастообразна консистенция, нанесете върху косата и я изплакнете щедро. Косата ви ще стане блестяща, чиста и мека. Содата чудесно отстранява останки от лак и други фиксиращи средства за коса.

9. Содата е отличен почистващ препарат за килими. Просто напръскайте с разтвор на сода върху килима и изчакайте към 30 минути, а след това подсушете. Това освен ще почисти вашите килими само че ще отстрани и неприятните миризми.

 Сода за самун

10. Содата мигновено загася огън. Така че, добре е покрай печката да имате пакетче сода. Ако при пържене има нещо, което да се възпламени, просто изсипете сода в зоната на огъня.

11. Содата за самун облекчава кожното раздразнение и сърбеж на захапване от инсекти. Затова е належащо да извършите каша от сода и вода и да я нанесете върху раздразнените области на кожата. Това средство е дейно даже при ухапвания от оси и пчели.

На вниманието на бременните! В домакинстването използвайте единствено сода за самун. Тя има нулева токсичност и няма да навреди на плода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР