1. Ако не желаете в съдовете, в които варите вода да

...
1.	Ако не желаете в съдовете, в които варите вода да
Коментари Харесай

Съвети за млади домакини

1. Ако не желаете в съдовете, в които варите вода да се събира наслойка, най-хубавият вид е да сложите на дъното на тенджерата мида, която авансово е почистена и изварена.

2. Ако желаете да почистите сребърните си бижута, сложете ги във водата, когато стартирате да варите картофи. След като картофите се сварят, извадете бижутата, изплакнете ги и ще видите, че още веднъж имат искра.

3. Можете също да изчистите сребро, употребявайки хлебна сода – търкате бижуто със содата до искра, при рухването на праха ще забележите, че е станал сив.

4. В тенджера, в която имате загоряла захар, сложете две супени лъжици вино и загрейте на котлона – изчакайте да заври и откакто повърхността се почисти, изключете и изплакнете.

5. Ако ви се постанова да измиете мазна бутилка използвайте наслойка от кафе.

6. Ако желаете да имате ароматно спално долни дрехи, прибавете

няколко капки от обичан ваш мирис, когато изплаквате чаршафите.

 Съвети за млади домакини

7. При полепнал варовик по обичаната ви ваза използвайте обелки от картофи. Поставете ги дружно с вода вътре и до няколко минути ще забележите, че варовикът е липсващ.

8. За да смалите размера на коркова запушалка и да съумеете да пандизите мечтаната бутилка, потопете корковата запушалка в гореща вода. Запомнете, че откакто тя понижи размера си, би трябвало незабавно да пандизите бутилката, тъй като до няколко минути тя ще възвърне размера си.

 Съвети за млади домакини

9. Идеалният препарат за миене на прозорци е водата. Използвайте единствено вода и вестник, с цел да забърсвате. Може да добавите и малко разперен сапун или капки оцет.

10. Ако желаете да отпушите запушената мивка сложете сода за самун в канала, налейте оцет и изчакайте няколко минути, след което пуснете водата.

11. Лимони могат да се съхраняват изненадващо дълго време в долап, в случай че ги сложите в изсъхнал съд, в който, паралелно с лимоните, сте поставили и чаша с вода.

12. За да освежите кожени якета или панталони, използвайте мъгляв ден и ги провесете на простира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР