1.7 млрд. лв. са инвестициите в дълготрайни активи, които е

...
1.7 млрд. лв. са инвестициите в дълготрайни активи, които е
Коментари Харесай

Kaufland България в топ 3 на най-големите работодатели у нас

1.7 милиарда лева са вложенията в дълготрайни активи, които е осъществила в последните 17 години най-голямата компания в ритейл бранша у нас – Kaufland България, демонстрира финансовата равносметка на веригата във връзка рождения й ден през днешния ден. През 2023 година Kaufland България е измежду трите най-големи работодатели в страната - с над 6600 чиновници, като от 2006 година до в този момент изплатените от компанията заплати възлизат на 932 млн. лева Средният брой на продуктите във всеки един от 63-те магазина в цялата страна е до 20 000, като 87% от тях са от български производители или снабдители. 1.46 милиарда лева са импортираните към страната налози и 307 млн. лева са платените осигуровки на чиновниците за същия интервал.


-->
„ През всичките 17 години водещи в работата ни са били транспарантната, точна и ясна връзка и отговорността към клиентите и чиновниците ни. Винаги сме водили с образец и без съмнения сме взимали реформаторски решения, даже и в най-трудните времена. Доказали сме се като благонадежден сътрудник, както към институциите в България, по този начин и към голям брой български снабдители и производители, с които работим всекидневно. Така ще продължим да работим и отсега нататък “, акцентира във връзка рождения ден, изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

309 млн. лева е цената на изкупената българска селскостопанска продукция за последните 3 години. През 2019 година компанията започва своите неповторими Договори за авансово изкупуване на продукцията на български земеделци. Само за 2022 година изкупената продукция по тях е на стойност 32 млн. лева, като проектите на компанията са през актуалната година тя да надвиши 38 млн. лева.  През миналата година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци.

„ Подкрепата за българските производители на плодове и зеленчуци е част от уговорката, който имаме като водачи на пазара. Плановете ни за 2023 година включват разширение на каузи на българската продукция във веригата с 30 %, както и въвеждане на редица ограничения за повишение на партньорствата в бранша. Предстои да разтеглим партньорствата си, да увеличим доста броя на договорите за авансово изкупуване, както и количеството на българските артикули в магазините си, като в това число удвоим и броя на плодовете и зеленчуците от личната ни марка „ Брей! “, разяснява още Иван Чернев.

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,9 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР