1,2 млрд. лв. повече са приходите в бюджета за деветмесечието

...
1,2 млрд. лв. повече са приходите в бюджета за деветмесечието
Коментари Харесай

Удвояват учителските заплати?

 1,2 милиарда лева повече са приходите в бюджета за деветмесечието на тази година, регистрира министърът на финансите Владислав Горанов след днешното съвещание на Министерски съвет.

Приходите за месец септември са със 150 млн. лева повече по отношение на разноските. Финансите на страната се движат в рамката призната с актуализацията на бюджета, увери Горанов.

До края на месеца ще има диалози с министерствата за проектобюджета за идната година, в който са заложени по-високи заплати за учителите и 10% нарастване за бюджетната сфера.

" Ангажиментът за нарастване с 10% е намерил място в новата рамка и тактиката за удвояване на учителските заплати. Срокът на държавното управление е до края на този месец, продължаваме диалозите с министерствата ", добави финансовият министър, съобщи bTV.

Междувременно държавното управление реши да усили с 500 лева заплатите на преподаватели, които се включат в Национална стратегия " Мотивирани учители “.

Тя се отнася за работа в учебни заведения с проблематични области, в това число образование на възпитаници, които имат ниски просветителни резултати или невисок обществен статус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР