05 Май Технологиите, използващи изкуствен интелект (ИИ), намират все по-широко

...
05 Май Технологиите, използващи изкуствен интелект (ИИ), намират все по-широко
Коментари Харесай

Европейските хранителни магазини внедряват ИИ за разпознаване на свежи продукти

05 Май
Технологиите, употребяващи изкуствен интелект (ИИ), намират все по-широко приложение в поради пандемията, само че създаването и внедряването на системи за различаване и поддръжка на свежи артикули е главният проблем, който фирмите се пробват да решат. Базираният в Европейски Съюз стартъп Pixevia стартира да предлага на европейските дребни и междинни компании тествана версия на тази технология.

Пандемията COVID-19 и нейният унищожителен резултат върху бранша на търговията на дребно са ускорили някои софтуерни трендове в магазините, като да вземем за пример биометрично идентифициране и системи " ". Новата наклонност, която се обрисува в този момент, е стремежът да се търсят решения за разграничение на пресни артикули - като плодове и зеленчуци - защото те могат да загният бързо, а главните системи за изкуствен интелект не постоянно са проектирани за толкоз фини разпознавания.

В Съединени американски щати компании като Amazon внедряват пионерски доста решения за автоматизация, основани на ИИ. Например, компанията, която " стои " зад първите магазини без каси, неотдавна започва веригата магазини с по-голямо предложение на хранителни артикули и по-голям акцент върху свежестта на продуктите. Тези магазини употребяват технология за различаване на хранителни артикули, основана на ИИ, която отстрани нуждата от сканиране на всеки малотраен артикул поотделно, понижава неудобството при инспекция и заплащане и свежда до най-малко контактите на клиентите.

Търсенето на такива решения се усилва и в магазините в Европа. - снабдител на технологии за автоматизация на магазини, чиято система за различаване на артикули към този момент стои в основата на първия европейски хранителен магазин без касиер - е един от пионерите в тази област.

" Съществуват доста провокации, свързани с създаването на изцяло функционална и устойчива система за различаване на хранителни артикули, изключително когато се занимаваме със артикули от категорията " пресни плодове и зеленчуци ", сподели Миндаугас Еглинскас, основен изпълнителен шеф на PIXEVIA. - Много логаритми не съумяват да разграничат плодове с сходен външен тип - като портокали и райска ябълка. Освен това, защото множеството плодове и зеленчуци имат доста стеснен период на валидност, постоянно съществува риск да не съумеете да контролирате хранителния ресурс и да създадете доста хранителни боклуци. Следователно, подготвена за пазар система би трябвало да наблюдава трендовете при извършване на покупки, да генерира точни прогнози за продажби и самостоятелно да задава отстъпки. Предвид тези провокации, ние подробно тествахме нашия артикул в нашия образован магазин PIXEVIA в Стария град на Вилнюс и стигнахме до изцяло функционална система за различаване на хранителни артикули. "

" Нашата система, основана на ИИ, разпознава сполучливо разнообразни плодове, салати, хлебни произведения, както и месо и млечни артикули, позволявайки на клиентите да се откажат от дългия и постоянно сложен развой на инспекция и възнаграждение. В допълнение той непрестанно следи свежестта на продукта. В случай, че даден артикул наближава своя период на валидност или демонстрира някакви признаци на увяхване, логаритъмът за динамично ценообразуване предизвестява шефа на магазина, че продуктът би трябвало да се продава на по-ниска цена и по-късно, в случай че е належащо, да бъде изваден от склада ", разяснява Еглинскас. Според него, системата дава отстъпки, като проучва данните, свързани с предходните трендове на ползване, както и метеорологичните модели. По този метод стоките на склад се поддържат свежи и безвредни за консумация, обезпечава се и стабилно ползване.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР