04 Юни През есента Facebook ще даде на авторите повече

...
04 Юни През есента Facebook ще даде на авторите повече
Коментари Харесай

Facebook дава по-голям контрол в ръцете на създателите на изображения

04 Юни
През есента Фейсбук ще даде на създателите повече надзор върху потреблението на техните изображения, като това ще им помогне да получат и по-добра визия за това дали те се третират законно или незаконно. Социалната мрежа пуска раздела Insights в секцията Rights Manager, който включва статистика за съвпадащи изображения, включваща да вземем за пример какъв брой добре се показват те измежду публиката (включително лайкове и коментари), както и демографски данни за хората, които ги харесват или не ги харесват. Новият инструмент ще включва и подсекция Protection Insights, която отразява какъв брой постоянно авторските права са станали причина за блокиране на потреблението на обещано изображение или то е лимитирано по някаква друга причина.

Rights Manager в началото започва с фокус върху видеопродукцията и разрешава на притежателите на авторски права да печелят пари от тях, както и да свързва разнообразни ползватели със страницата на нейния основател или истинската творба.

Надграждането на инструмента се чака да бъде потребно за художници или фотографи, които желаят да оценят известността на своята работа и да си подсигуряват, че тя се споделя по способи, които самите те утвърждават. В същото време обаче това може да насърчи свалянето на материали на консуматори, които споделят едно и също изображение или популяризират мемета, основани на фотоси, да вземем за пример в Instagram.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР