03 Юни Глобалният пазар на интернет на нещата (IoT) по

...
03 Юни Глобалният пазар на интернет на нещата (IoT) по
Коментари Харесай

Световният IoT пазар ще надмине $1 трлн. до 2024 г.

03 Юни
Глобалният пазар на интернет на нещата (IoT) по ще доближи сумарни доходи в от 1,1 трилиона $ до 2024 година, като огромна част от растежа идва от носими устройства, регистрира анализаторът GlobalData.

Последният отчет на компаниятя, " Thematic Research: Internet of Things ", изяснява по какъв начин задвижваната от COVID-19 нова вълна на цифрова промяна ще подтиква по-висок напредък на всички IoT пазари. През 2020 година пазарът доближи 622 милиарда $, нараствайки от 586-те милиарда през 2019 година и ще нарасне до 1077 милиарда $ до 2024 година Средният годишен растеж (CAGR) през идващите години ще е 13%, предвижда още GlobalData. Корпоративните решения преобладават, генерирайки 76% от общите доходи през 2020 година Това се чака да продължи в обозримо бъдеще. GlobalData чака този сегмент да заема 73% от общия пазар на IoT през 2024 година

" Продължаващата пандемия COVID-19 акцентира решаващата роля, която IoT ще играе в нашия живот ", разяснява Джасуини Бисуал, асоцииран управител на планове за тематични проучвания в GlobalData. " Няколко случая на потребление на IoT видяха възходящо приемане по време на пандемията, в това число потребление на свързани термокамери за разкриване на евентуални инфекции на COVID-19 и датчици за наблюдаване на равнищата на претовареност в офиса. "

" Търсенето на технологии, които могат да оказват помощ на работната мощ да се върне безвредно на работа, нараства и евентуално ще продължи да пораства ", продължава още той. " IoT приложения като устройства за следене на контакти и носими устройства за мониторинг на здравето дават сериозни данни, можещи да оказват помощ в битката с пандемията. "

48% от интервюираните, в границите на проучването " Emerging Technology Trends Survey 2020 " на Globaldata, са изразили позитивно въодушевление към IoT, а 45% имат вяра, че Интернет на нещата ще играе сериозна роля в новото бизнес потомство през идващите три години.

Бисуал продължава: " Следващата фаза на IoT има капацитета да промени метода, по който живеем и работим. Тъй като проникването на IoT се уголемява до степен на необятно разпространяване, ще се появят напълно нови бизнес модели. Тези мрежи даже ще вършат бизнес между тях - предоставяйки услуги, произлизащи от самостоятелно или съвсем самостоятелно съдействие. "

" Въпреки това, в днешните IoT системи липсват три сериозни характерности: Първо, неструктурираните и фрагментирани разпореждания за сигурност са съществени спънки за по-широкото разбиране на IoT: било то в IoT на потребителите или в предприятията. "

" Второ, не съществува международен информационен стандарт. Глобалният IoT пазар може да излети единствено откакто всички свързани устройства приказват еднакъв език.... На трето място, наред с тази липса на стандартизация, в актуалните екосистеми липсва просветеност в действително време, която разчита значително на изчислителните технологии и изкуствения разсъдък на нещата (Artificial Ontelligence of Things, AIoT). За да може IoT да бъде необятно публикуван, тези три минуса би трябвало да бъдат адресирани. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР