Транспортът В Пловдив


До 20 см нов сняг падна през нощта по високите

До 20 см нов сняг падна през нощта по високите ...

... Проход "Печинско" е забранен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета поради снегопочистване.Забрана за преминаване на МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета има и за проходите "Рожен" и "Превала".Шофьори съобщават за заледени участъци по проходите Пампорово и Рожен. Снеговалежът продължава.


Преди седмица „Марица” разказа за обвиненията срещу Центъра за настаняване

Преди седмица „Марица” разказа за обвиненията срещу Центъра за настаняване ...

... от 04.02.2019 г., стр.7, „Съсед обяви война на Центъра за деца с увреждания“, бихме желали да уведомим общността, че проблемите, визирани от г-н Валентин Марков, категорично не отговарят на действителността. Мотивите за протеста му са имагинерни и съществуващи само в съзнанието му". С уважение, Албена Банчева, директор КСУ "Олга Скобелева"


Лек автомобил пламна и изгоря за минути на бул. „Цариградско

Лек автомобил пламна и изгоря за минути на бул. „Цариградско ...

... автомобил пламна и изгоря за минути на бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив. Инцидентът стана преди час в локалното платно на излизане от близкия хипермаркет. Читател на Марица.бг изпрати зрелищно видео от горящия автомобил и намесата на пожарникарите. Въпреки бързата реакция на огнеборците возилото едва ли ще може да се възстанови.Пешеходците се правят на каскадьори, за да преминат безопасно през

Пешеходците се правят на каскадьори, за да преминат безопасно през ...

... бул. "Северен" не се вижда нито един дюлгерин, въпреки че работата по тротоарите не е приключила. Отделни участъци с насипан чакъл са отрупани със строителни отпадъци. До окончателното завършване на пътя "Щрабаг" трябва да построи още близо половин километър и да го свърже с бул. "България" и моста на Адата.


Вътрешен ринг, който тепърва ще се изгражда, може да отпуши

Вътрешен ринг, който тепърва ще се изгражда, може да отпуши ...

... пешеходците. Автомобили ще могат да преминават, но ще бъде забранено паркирането. Улицата няма да се отваря към бул. "Васил Априлов", защото това би натоварило трафика, обясниха от администрацията. Споделено пространство с ограничаване на автомобили е предвидено в новия генплан и за зоната между 5-о РУП и бул. "Освобождение" в "Тракия".


От днес ул. „Христо Г. Данов“ се затваря за движение

От днес ул. „Христо Г. Данов“ се затваря за движение ...

... се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април. Като обходен маршрут от понеделник може да се използва трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“, препоръчват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.Община Пловдив и испанската фирма

Община Пловдив и испанската фирма "Индра" просрочиха точно с три ...

... срещу Водна палата на бул. "Цар Борис III Обединител" ни уведомяват, че сме на спирката "ТЕЛК". За компенсация на гафовете със златния проект е редно Борислав Кръстев и Златин Велев да почерпят пътниците поне с един безплатен билет. Все пак електронната система днес навършва три години от /не/рождения си ден.


Пътниците вече могат да купуват електронни билети срещу 4 лева

Пътниците вече могат да купуват електронни билети срещу 4 лева ...

... миналата година автоматите продават билети за 1,50 лева и с тях в рамките на един час може да се сменят два или три автобуса. Пътници обаче твърдят, че не всички автомати работят. В автобусите пък всички предпочитат да купуват билети от кондукторите, които продължават да ни таксуват, въпреки електронната система.


Информационните табла по спирките на градския транспорт в другите градове

Информационните табла по спирките на градския транспорт в другите градове ...

... обаче са особено актуални в последните няколко дни. Вчера няколко патрулки се намесиха и арестуваха агресивни пияни граждани в автобус 310, а в сряда буйстващ младеж рита седалката на шофьор на автобус 94, след което му дръпна волана и се стигна и до катастрофа с друг рейс на градския транспорт.


„Върхът на глупостта!” - така коментират ремонтите по Оперативна програма

„Върхът на глупостта!” - така коментират ремонтите по Оперативна програма ...

... инвестират близо 21 млн. лева - огромна сума, като се има предвид, че с тези пари не се подменят подземните комуникации, а само настилката. Общината вече е санкционирана за нередности при провеждането на обществената поръчка с един милион лева от управляващия орган на проекта и глобата е потвърдена от съда.


На всички автобусни спирки по бул. „Цар Борис III Обединител“

На всички автобусни спирки по бул. „Цар Борис III Обединител“ ...

... транспорт. Работата се извършва от ОП „Организация и контрол на транспорта“, като поетапно табели ще бъдат поставени на всички 500 спирки в града. Освен че са с подобрен дизайн, е актуализирана и информацията в съответствие с настъпилите през последните години промени в маршрутите на градските автобуси, посочиха от общинското предприятие.От 11 февруари (понеделник) ул. „Христо Г. Данов“ се затваря

От 11 февруари (понеделник) ул. „Христо Г. Данов“ се затваря ...

... се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април. Като обходен маршрут от понеделник може да се използва трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“, препоръчват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.


Змията в Гранда се скри в женската тоалетна СНИМКИ Още

Змията в Гранда се скри в женската тоалетна СНИМКИ Още ...

... лов на влечуги. Междувременно обаче собствениците на магазина позвънили в пожарната и заявили, че ще се справят сами със ситуацията. По тази причина спасителният екип е бил отзован, преди да стигне до Гранда, съобщи говорителят на пожарната Цвятко Дешев. Екип на Марица.бг също пътува към мястото на инцидента. Очаквайте подробности.


Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Харчим 5

Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Харчим 5 ...

... обаче как местната управа ще връща бъдещия заем, след като стадионите са отдадени за стопанисване на футболните отбори, а приходите от наеми и концесии са нищожни. Най-вероятно Пловдив ще поиска финансиране за реконструкция на ст. "Пловдив". При този вариант отпада идеята тя да бъде реализирана с пари от градския бюджет.


Тежки обвинения срещу ръководството на Центъра за настаняване на деца

Тежки обвинения срещу ръководството на Центъра за настаняване на деца ...

... нецензурни думи, че упражнява вербална агресия към служителките на дома. Аз не мога вече да намеря персонал за там. - Защо? - Току наемем някоя жена, и след ден-два тя се сблъска с „Вальо комшията”. Служителките се страхуват от него - ходи с тях до спирката и ги атакува вербално.


Пенсионери над 90 години ще се возят безплатно в градския

Пенсионери над 90 години ще се возят безплатно в градския ...

... не несвършеното - разширението на Коматевско шосе и "Васил Априлов", пътната връзка между "Тракия" и "Южен", подлез "Модър - Царевец", Тютюнев град, воден цикъл, нов мост над Марица, пробив до Водна палата, продължение на бул. "Македония"."Нашият бюджет стига за всички необходимости, но не стига за всички наши мечти", отвърна кметът.С един милион лева се вдигат тази година компенсациите за

С един милион лева се вдигат тази година компенсациите за ...

... автобусни линии, ще получат от общинския бюджет 6 960 000 лева. В писмо до градската управа собствениците на фирмите искаха парите да бъдат завишени с 3,6 млн. лева. В бюджета на общината се заделят и 120 000 лева за абонаментни карти в градския транспорт, които се купуват за общински служители.


Бюджет Пловдив: Синята зона олеква с 33 щата Бюджет Пловдив:

Бюджет Пловдив: Синята зона олеква с 33 щата Бюджет Пловдив: ...

... в бюджета за 2019 г., чийто проект е подготвен от администрацията, няма нито лев увеличение, както „Марица” писа. Сега „горещият картоф” с парите на превозвачите е прехвърлен на Общинския съвет със забележката, че цените на горивото се нормализираха, а загубите на фирмите от преференциалните карти трябва да бъдат внимателно анализирани.


Тежка катастрофа е станала тази сутрин на изхода на Пловдив

Тежка катастрофа е станала тази сутрин на изхода на Пловдив ...

... Медицинска помощ е оказана на място на пътничка във втория автомобил. Движението е затруднено, водачите да преминават с повишено внимание. На място са служители на РУ - Труд. Преди минути пък е станала друга катастрофа на кръговото кръстовище до панаира, научи „Марица“. Очаквайте подробности. Снимки от I see you KAT


С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява

С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява ...

... свидетелството му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лв.Същата санкция се предвижда, ако книжката е взета за три тежки нарушения в рамките на две години, както и ако шофьорът е лишен от право да управлява МПС по съдебен и административен ред.


Неориентиран водач на малолитражен автомобил сащиса пловдивчани, като подкара колата

Неориентиран водач на малолитражен автомобил сащиса пловдивчани, като подкара колата ...

... ляв завой в посока Пловдивския университет. При маневрата автомобилът се оказва на пътя на идващ насреща градски автобус, но се разминава с него без сблъсък. Според заснелия видеото зад волана е бил възрастен мъж. „На такива трябва да им взимат книжките, преди да са направили непоправимото“, коментират потребители в мрежата.Поради обилен снеговалеж временно се ограничава движението през проход

Поради обилен снеговалеж временно се ограничава движението през проход "Превала"за ...

... 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Всички други автомобили, преминаващи през прохода трябва да са задължително с вериги. Задължително с вериги трябва да са и всички автомобили, преминаващи през прохода "Пампорово". Поради паднали дървета по пътното платно е затворен временно пътя Момчиловци-Лъки, съобщи областният управител Недялко Славов.


Пловдив може да остане без обществен транспорт, ако общината не

Пловдив може да остане без обществен транспорт, ако общината не ...

... за да возим пътниците в нови автобуси, тежат като воденичен камък. Заради недостиг на средства закъсняваме с лизингови вноски", коментира Петко Ангелов, собственик на "Автобусни превози" и "Меритранс". Превозвачите напомнят, че в столична община плаща за един километър пробег над 3 лева, а в Пловдив цената е почти двойно по-ниска.


Стотици шофьори на стари автомобили може да задръстят гишетата на

Стотици шофьори на стари автомобили може да задръстят гишетата на ...

... включително за детските градини и ясли, при кмета Славчо Атанасов. "Като дойдохте на власт през 2011 г., тотално я нарушихте. Многократно внасяхме предложения да се върнат предишните нива на местните данъци и такси, за да има справедливост, но тази социална политика вече трудно може да бъде възстановена", обобщи Слави Георгиев.


Нервите на 43-годишна пловдивчанка не издържаха на напрежението зад волана

Нервите на 43-годишна пловдивчанка не издържаха на напрежението зад волана ...

... се подчини на отправеното полицейско разпореждане, но и при слизане от автомобила ритнала единия от униформените.Служителите на реда веднага я арестували и я отвели в районното управление. За случая е уведомена прокуратурата, образувано е бързо производство. Според наказателния кодекс за подобни действия се предвиждат до 1 година затвор или пробация.


Катастрофа в Кючука, карайте кротко Катастрофа между два автомобила стана

Катастрофа в Кючука, карайте кротко Катастрофа между два автомобила стана ...

... Катастрофа в Кючука, карайте кротко Катастрофа между два автомобила стана преди минути в район "Южен", съобщи читател на Марица.бг. На кръстовището на бул. "Македония" и ул. "Скопие" малко след 7 ч. са се ударили мерцедес и дачия. Произшествието верояВ Пловдив от години плащаме по 1 лев за билет

В Пловдив от години плащаме по 1 лев за билет ...

... коли. За осемте месеца на 2018 година обаче компаниите са се стопили до 199 с общо 1450 коли. В последните две години таксиджиите оставят по малко над милион в местната хазна. Прогнозата за 2019 година сочи, че данъкът от тяхната дейност ще е в размер на 1 050 000 лева.


Финален щурм на довършителните работи предприеха вчера строителите по бул.

Финален щурм на довършителните работи предприеха вчера строителите по бул. ...

... която бе открита инициативата Европейска столица на културата. Вчера след обяд бяха възстановени и оградните съоръжения на булеварда. Падналият дъжд създаде допълнителни проблеми и се наложи събралата се вода да бъде премахвана със специална техника от пътното платно. Булевард "Цар Борис III Обединител" бе затворен за движение на 27 декември.


Финален щурм на довършителните работи предприеха днес строителите по бул.

Финален щурм на довършителните работи предприеха днес строителите по бул. ...

... вдига се и разрушената ограда. Падналият дъжд създаде допълнителни проблеми и се наложи събралата се вода да бъде премахната от пътната аргерия. Булевард "Цар Борис III Обединител" бе затворен на 27 декември миналата година, за да се монтира 30-метровата кула, на което се откри Пловдив Европейска столица на културата 2019.


Две коли се удариха челно на бул.

Две коли се удариха челно на бул. "Пешерско шосе" в ...

... удариха челно на бул. "Пешерско шосе" в Пловдив, близко до Хирургиите днес следобед. За това информираха от от фейсбук групата I see you KAT Пловдив, публикувайки снимки от инцидента. Според свидетелите няма жертви и тежко пострадали. Единият от шофьорите, участвали в инцидента е бил пиян, тестван е и за наркотици


Тежка катастрофа стана преди минути в Асеновград, съобщиха за marica.bg

Тежка катастрофа стана преди минути в Асеновград, съобщиха за marica.bg ...

... Тежка катастрофа стана преди минути в Асеновград, съобщиха за marica.bg очевидци. Две коли са се сблъскали на светофара на пловдивския път. Все още не е ясно дали при инцидента има жертви. Очаквайте подробности!


След 7 часа утре сутринта четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен

След 7 часа утре сутринта четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен ...

... страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация превозът да се съпровожда от екипи на сектор “Пътна полиция”. Напомняме на водачите на моторни превозни средства да бъдат с повишено внимание в посочените пътни участъци и да изпълняват указанията на полицейските служители, за да се избегнат евентуални пътнотранспортни произшествия.


Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”,

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, ...

... като автобусите по линии № 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 продължават да се движат по временните маршрути. От общинското предприятие уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда се възстановяват светофари, улични стълбове за осветление и други елементи от пътната инфраструктура.


Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал

Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал ...

... Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал преди минути на изхода на Пловдив в района на надлеза, съобщиха очевидци. Очаквайте подробности!


Катастрофа с три автомобила е станала на кръстовището между бул.

Катастрофа с три автомобила е станала на кръстовището между бул. ...

... е станала на кръстовището между бул. "Христо Ботев" и бул. "Найчо Цанов", съобщиха от полицията . Сигналът за произшествието е получен около 14.20 часа. В болница за преглед е откарана жена, която шофирала една от колите. Движението е леко затруднено. Най-вероятно ще бъде взето административно отношение от сектор "Пътна полиция".


Лек автомобил „БМВ“ се разби в масивен чинар до Панаира.

Лек автомобил „БМВ“ се разби в масивен чинар до Панаира. ...

... бил отзад, загубил контрол над автомобила си, ударил се в разделителната мантинела вляво, преминал в насрещното, завъртял се на 180 градуса и се разбил в намиращия се край пътя чинар.Към мястото веднага са били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. По първоначални данни няма сериозно пострадали. Движението е затруднено.


Най-късно до 20 януари Пловдив ще възстанови нормалния си трафик

Най-късно до 20 януари Пловдив ще възстанови нормалния си трафик ...

... тече и възстановяване на самата пътна инфраструктура. Така към първоначалния срок ще бъдат добавени още един-два дни. Става въпрос за вазстановяване светофарните уредби и премахната ограда между двете платна. Най-късно в понеделник трафикът ще е напълно възстановен. Това обаче може да стане и още в събота, обещават от Общината. /Пловдив


Бус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив,

Бус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив, ...

... Бус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив, съобщиха очевидци. Инцидентът е станал на платното в посока Бургас. На мястото все още няма коли на пожарната. Засега не е ясно защо е пламнал автомобилът и има ли пострадали. Очаквайте подробности.


Южното платно на бул. „Шести септември” в отсечката между кръстовищата

Южното платно на бул. „Шести септември” в отсечката между кръстовищата ...

... по ул. „Никола Войводов“, надясно по бул. „Марица-юг“ – временна спирка №1 – пред „Родопски пансион“, временна спирка №2 – пощенската станция, надясно по бул. „Източен“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №157 – срещу „Нордикс”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.В обратна посока маршрутът остава непроменен.


И в деня на откриването на Европейската столица на културата

И в деня на откриването на Европейската столица на културата ...

... столица на културата не се размина без произшествия на пътя. На бул. "Шести септември" пред градата на областната управа са се ударили Ситроен и патрулка. Няма данни за пострадали. На не повече от 300 метра две водачки спретнаха друго ПТП, допълвайки моментния транспортен хаос в Пловдив. Щетите са само материални.


Движението по южното платно бул.

Движението по южното платно бул. "Шести септември" в отсечката между ...

... Движението по южното платно бул. "Шести септември" в отсечката между бул. "Източен" и ул. "Никола Войводов" вече е възстановено. То беше спряно тази сутрин в 9 ч. заради дефектирал стълб за улично осветление. Предвиждаше се ремонтните дейности да продължат до 17 ч., но работата приключи по-рано.


Във връзка с тържествата по откриването на „Пловдив - Европейска

Във връзка с тържествата по откриването на „Пловдив - Европейска ...

... контрол на транспорта“. С делнично разписание, съгласно утвърдената общинска транспортна схема, ще се движат автобусите по линии №1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. До 24:00 часа се удължава и крайният им час на изключване. Возилата обаче не минават през затворения център, а обикалят по булевардите "Руски" и "Източен".


Поредната катастрофа на Васил Априлов в блозост до IIро РПУ.

Поредната катастрофа на Васил Априлов в блозост до IIро РПУ. ...

... отговорност, нищо че преди това си си платил всички данъци и такси, но не да живееш в един град,в който паважа се сменя с асфалт, а улиците от по-широки стават по-тесни, светофарите стават повече и малоумни, а важните артерии се затварят една след друга бе на някой да му пука....


Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена

Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена ...

... с всички помощни съоръжения, не може да се използва повторно. "Ако разпоредите извършването на каквито и да било действия в ущърб на собствеността на представляваното от мен дружество, ще ги считаме за самоуправство и ще сезираме за това съответните компетентни органи за унищожената тролейбусна мрежа", подчертава в уведомлението Ангел Батаклиев.


Във връзка с откриването на „Пловдив – Европейска столица на

Във връзка с откриването на „Пловдив – Европейска столица на ...

... на територията на Пловдив се пускат извънредни рейсове. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. С делнично разписание, съгласно утвърдената общинска транспортна схема, ще се движат автобусите по линии №1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. До 24:00 часа се удължава и крайният им час на изключване.


Тежка катастрофа стана тази сутрин на магистрала

Тежка катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия", съобщиха от ...

... катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия", съобщиха от полицията Около 4.30 часа на 143 км на АМ "Тракия", посока Бургас, лек автомобил "Фолксваген" се движил с несъобразена скорост, завъртял се, ударил мантинела и се обърнал по таван. В болница е 39-годишна пътничка. Отрицателна е алкохолната проба на 28-годишният водач.


Невиждани мерки за сигурност на 12-и, забраниха дроновете Строги забрани

Невиждани мерки за сигурност на 12-и, забраниха дроновете Строги забрани ...

... да се спира, но извън нея - не. През целия ден пет паяка ще вдигат автомобилите, нарушили забраната. За гостите на Културна столица се отреждат три буферни паркинга, където ще може да се паркира безплатно. Единият е до панаира, вторият - пред зала "Колодрума", а третият - край стадион "Пловдив".


Във връзка с организиране на откриващото се събитие Пловдив –

Във връзка с организиране на откриващото се събитие Пловдив – ...

... “Хр. Ботев”, наляво по Бетонен мост, бул. “Македония”, наляво по ул. “Скопие”, надясно по бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” – /продължение/, надясно по бул. “Никола Вапцаров, наляво по ул. “Димитър Талев”, надясно по бул. “Ал. Стамболийски”, направо по ул. “Модър” /Транспортна болница/ и обратно по маршрута.Промяната важи до 17.01.2019 г.


Два камиона спряха един срещу друг и запушиха натоварения трафик

Два камиона спряха един срещу друг и запушиха натоварения трафик ...

... и градски автобуси.За капак на всичко от близката пресечка излязла фадрома на комуналната фирма с натоварени в коша отпадъци, застанала напречно на пътя и започнала да пълни каросерията на чакащия я камион.Това е пример как сами си правим задръстванията, когато шофираме без грам мозък в главата, възмущава се нашият читател.


Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето

Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето ...

... номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. Те обхващат всички основни части на града, а освен това са съобразени и с буферните паркинги, увери Велев. Градският транспорт продължава да заобикаля Тунела по обходни маршрути. За центъра се слиза на Сточна гара или пл. "Съединение", откъдето се върви пеша.


Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в карето между бул.

Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в карето между бул. ...

... буферни зони - до панаира и то - безплатно, на паркинга на Колодрума и около стадион "Пловдив". Оттам гостите ще се предвижват с градския транспорт до центъра. По-често ще минават рейсовете с номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21,които продължават да вървят по обходни маршрути до 17 януари.


Повече от 30 минути чакам рейс в час пик на

Повече от 30 минути чакам рейс в час пик на ...

... е защо е този транспортер хаос в Пловдив? И защо става все по-зле? Защо например вкарват линия 10 в адско задръстване и обикаляне по „Руски“ заради три спирки на „Източен“, пита читателят. Според него е много по-лесно е автобусите по тази линия да минават по „Христо Ботев“ към Централна гара.


Затварят бул. "Цар Борис III", ето откъде ще минаваме Транспортен

Затварят бул. "Цар Борис III", ето откъде ще минаваме Транспортен ...

... се огромно каре, заключено между булевардите „Руски”, „Източен”, „Шести септември” и „Христо Ботев”, в което гражданите ще могат да се придвижват единствено пеша. Влизането във вътрешните улици с автомобили ще става само от определени за това места. Транспортната схема за следващите 20 дни - на стр. 8 във вестник "Марица"


Празнично разписание на градските автобуси до края на годината, пускат

Празнично разписание на градските автобуси до края на годината, пускат ...

... културата 2019“, като целта е да се облекчи трафикът.За да се осигури нормалното транспортно обслужване на гражданите, на посочените дати ще бъдат извършени извънредни курсове с час на тръгване на първия курс сутрин по делнично разписание двете посоки по автобусни линии №6, 12, 16, 20, 21, 37 и 222.Източник: dcnews


Временна организация на движение във връзка с откриващото събитие на

Временна организация на движение във връзка с откриващото събитие на ...

... спирка №14 – срещу Сточна гара, спирка №187 – Автогара Юг, надясно по бул. „Руски“ – спирка №309 – Военно окръжие, спирка №155 – срещу Търговската гимназия, спирка №156 – „Пианото“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №142 – сладкарница „Неделя”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe ...

... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Западното платно на бул.

Западното платно на бул. "Васил Априлов" е под вода, предаде ...

... Западното платно на бул. "Васил Априлов" е под вода, предаде репортер на "Марица". Не се знае каква е причината за аварията. Водата се лее по булеварда малко след моста до кръстовището с бул. "6-ти септември". Залети са и няколко малки пресечки. Движението е затруднено. Очаквайте подробности! Снимки Наташа Манева


Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния

Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния ...

... Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния работен ден преди почивката за Коледа. Пловдивчани се изнасят от офисите по-рано, за да стартират четиридневната фиеста още от петък следобед. Булевардите са задръстени от коли, а придвижването става изключително бавно. Снимки Наташа Манева


Влак е дерайлирал след падане на скална маса върху него

Влак е дерайлирал след падане на скална маса върху него ...

... организация за трансбордиране на пътниците между Белица и Якоруда. Аварийни екипи и възстановителна техника са на мястото за отстраняване на щетите.Миналият месец влак дерайлира в кресненското дефиле отново след падане на скална маса. При инцидента имаше 8 пострадали, а машината бе сериозно повреда. По чудо се размина без човешки жертви.


Голямо задръстване се е образувало на Моста на Адата в

Голямо задръстване се е образувало на Моста на Адата в ...

... движение е останало само едното платно. До сблъсъка се и стигнало, заради неспазена дистанция и шофиране с превишена скорост, довели до удари отзад. Мястото на катастрофата е осеяно със счупени стъкла и парчета от някои от колите. Все още не е ясно дали има тежко пострадали при инцидента. Очаквайте подробности!


Зрелищна каскада! Кола се обърна по таван край Панаира ВИДЕО

Зрелищна каскада! Кола се обърна по таван край Панаира ВИДЕО ...

... се спряга тезата за „отнето предимство“. По данни на таксиметровия шофьор, той се е движил в средната лента, а жената – в дясната. Според него, униформената е карала с много висока скорост. Той понечил да се престрои вдясно, но последвал удар, а втората кола изхвърчала и се обърнала по капак.


Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за

Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за ...

... до кръстовището на Панаира. Сигналът за произшествието е получен към 13 ч.. Ударили са се два леки автомобила Тойота и Хюндай на бул. "България", след кръговото с бул. "Цар Борис Обединител". Едната от колите е обърната по таван. По първоначални данни при инцидента е пострадала една жена. Движението е затруднено.


Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за

Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за ...

... до кръстовището на Панаира. Сигналът за произшествието е получен към 13 ч.. Ударили са се два леки автомобила Тойота и Хюндай на бул. "България", след кръговото с бул. "Цар Борис Обединител". Едната от колите е обърната по таван. По първоначални данни при инцидента е пострадала една жена. Движението е затруднено.


Пореден хаос очаква пътниците, защото от 27 декември до 17

Пореден хаос очаква пътниците, защото от 27 декември до 17 ...

... обясниха от предприятието. Кръстовището на ул. „Капитан Райчо“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери. Ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно става двупосочна - със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.


Поради засиления интерес към временната организация на движение във връзка

Поради засиления интерес към временната организация на движение във връзка ...

... спирка №14 – срещу Сточна гара, спирка №187 – Автогара Юг, надясно по бул. „Руски“ – спирка №309 – Военно окръжие, спирка №155 – срещу Търговската гимназия, спирка №156 – „Пианото“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №142 – сладкарница „Неделя”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


За пореден път ул.

За пореден път ул. "Даме Груев" ще бъде затворена днес ...

... пътното платно. Засега няма яснота дали в бюджета ще бъдат планирани средства за реконструкцията за 2019 г. и дали ще започне ремонт. Преди две години ул. "Даме Груев" беше заложена в капиталовата програма на Община Пловдив със сумата от 3 млн. лева, от която не беше усвоен нито един лев.


Поради авариен ремонт на магистрален водопровод ул. „Даме Груев” в

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод ул. „Даме Груев” в ...

... „Охрид” (изток), ляв завой по ул. „Даме Груев”, десен завой по бул. „Македония”- спирка №42 – срещу магазин „Била 2”, десен завой бул. „Христо Ботев”- спирка №43 - Сточна гара, ляв завой по бул. „Цар Борис III Обединител”- спирка №44 – „Байкал”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


От началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови

От началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови ...

... гориво”, обясняват от групата на Патриотите, пише блиц. Те напомнят, че контролът върху газовите уредби също е “изключително завишен” - всяка минава през преглед и е придружена от паспорт. Последните данни сочат, че от 1 април тази година автомобилите, които се движат на газ у нас, са около 600 хиляди.


Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през

Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през ...

... на УС на АПИ ще направят демонстрация пред медии, за да разяснят как шофьорите да попълнят регистрационния номер на автомобила, е-mail адрес, ако потребителят желае на електронната си поща да получи обратна информация за купената винетка, срок за валидност на е-винетката и начална дата за стартирането й, съобщиха от АПИ.


Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в ...

... в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.