Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Харчим 5

...
Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Харчим 5
Коментари Харесай

Кандидатстваме с два стадиона за Евро 2028

Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица ", станаха ползватели Харчим 5 млн. за нова писта Ново 20 от кмета! Дават на Спартак игрището до "Нептун " Ще строим стадион (И). Пак!
Пловдив ще бъде включен в кандидатурата на България за общото балканско домакинство на Евро 2028 и Мондиал 2030 с два стадиона. Това стана ясно след срещата на кмета на града Иван Тотев с министъра на спорта Красен Кралев през вчерашния ден. Съоръженията, които след реорганизация и дострояване могат да покрият стандартите на ФИФА и УЕФА, са стадионите " Пловдив " и " Локомотив ". Отпада разновидността ПФК Ботев 1912 да взе участие непосредствено с план за финансиране пред Фонда на фондовете. Това може да направи Общината, а след това клубовете да се включат в усвояването на част от парите.

Не е ясно обаче по какъв начин локалната администрация ще връща бъдещия заем, откакто стадионите са отдадени за стопанисване на футболните тимове, а приходите от наеми и концесии са оскъдни.

Най-вероятно Пловдив ще изиска финансиране за реорганизация на ст. " Пловдив ". При този вид отпада концепцията тя да бъде осъществена с пари от градския бюджет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР