Преди седмица Марица разказа за обвиненията срещу Центъра за настаняване

...
Преди седмица Марица разказа за обвиненията срещу Центъра за настаняване
Коментари Харесай

Съсед тормози системно деца и служители в Центъра за...

Преди седмица „ Марица ” описа за обвиняванията против Центъра за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания от страна на пловдивчанина Валентин Марков. Той провежда митинг пред триетажната къща, издигната от донори, при който упрекна директорката и една нейна подчинена, че бият деца и че крадат от храната им. Директорката на комплекса за обществени услуги „ Олга Скобелева ” Албена Банчева се оплака от издевателството, на който господин Марков подлага Дома от години. И изясни дейностите му с любовно въодушевление по момиче от Дома, което го е напуснало преди десетина години.

Ето какъв отговор изпрати госпожа Банчева:

„ Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания (ЦНСТ) е оголен на 1 март 2013 година към Комплекс за обществени услуги „ Олга Скобелева “. От тогава до през днешния ден в Центъра работи екип от експерти, които поставят денонощни грижи за 10 деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа.

Създадена е среда и връзки, близки до фамилните. Децата и младежите получават индивидуализирана грижа и поддръжка, умения за другарство и лечебна помощ за превъзмогване на дефицитите и поддържане на положително здравословно положение.

Социалната услуга е отворена за достъп на доброволци, експерти, донори, кварталната общественост и през годините децата и личният състав са одобрявани с схващане, сърдечност и положително отношение. Ръководството на Комплекса деликатно сортира чиновниците за работа с деца с увреждания и всекидневно наблюдава взаимоотношенията и качеството на грижа. Съобразно здравословното си положение, децата и младежите се усещат сигурни в средата, която сме основали.

Дейността в обществената услуга предстои от време на време на надзор по съблюдаване правата на децата и професионална подготвеност на личния състав от Община Пловдив, Дирекция „ Социално подкрепяне “, Държавна организация за протекция на детето и неправителствени организации. Няма направени констатации за нарушаванията, посочени от господин Валентин Марков.

Причините, заради които директните срещи на господин Марков с децата са лимитирани от личния състав, са: даване на храни и питиета с неразбираем генезис, играчки, извадени от кошовете за боклуци, потребление на нецензурни думи и обиди, душевен тормоз на чиновниците.

Ръководството и екипът на ЦНСТ са провели редица срещи с господин Марков, на които неведнъж е разясняван пропускателният режим, разпоредбите за достъп на външни лица и изискванията за контакт с децата, само че резултатите са краткотрайни.

Всеки отвод за достъп до децата и молба за вземане предвид с разпоредбите водят до нападателни прояви от страна на господин Марков и подаване на сигнали до разнообразни институции с неистини и обвинявания, уронващи престижа на институцията и чиновниците.

Управителят на ЦНСТ е подавал няколко тъжби до I РПУ Пловдив с молба за подпомагане, алармирал е виновния полицейски контрольор, дежурни патрули се явяват при повикване от чиновници, само че трайни резултати липсват.

Към момента господин Валентин Марков продължава да оказва душевен тормоз над децата и чиновниците на ЦНСТ и никой не е в положение да промени това 6 години, през които е желал оставка на разнообразни чиновници и ръководители.

По мотив обявата във вестник „ Марица “ от 04.02.2019 година, стр.7, „ Съсед разгласи война на Центъра за деца с увреждания “, бихме желали да уведомим общността, че проблемите, визирани от господин Валентин Марков, изрично не дават отговор на действителността. Мотивите за митинга му са имагинерни и съществуващи единствено в съзнанието му ".

С почитание, Албена Банчева, шеф КСУ " Олга Скобелева "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР