Вътрешен ринг, който тепърва ще се изгражда, може да отпуши

...
Вътрешен ринг, който тепърва ще се изгражда, може да отпуши
Коментари Харесай

Вътрешен ринг отпушва трафика в Южен

Вътрешен кръг, който занапред ще се построява, може да отпуши трафика в " Южен ". Това планува новият Генерален проект за организация на придвижването, с което се удостоверяват решенията за разширението на пътната инфраструктура, заложени в Общия организационен проект. ​Вътрешният кръг, който занапред ще се построява, включва подлеза " Модър " - " Царевец ", бул. " Александър Стамболийски ", Кукленско шосе и пътната връзка с ул. " Цар Симеон " в Тракия.

До през вчерашния ден кметът имаше друга концепция - вместо уголемение на бул. " Александър Стамболийски " да се построи различна пътна връзка на мястото на жп линията, която минава около ул. " Поручик Въльо Стефов " сред ЖР " Южен " и " Остромила ". Вариантът беше оповестен с претекста, че на бул. " Александър Стамболийски " има прекалено много частни парцели и отчуждаването им ще се забави във времето и ще коства баснословни за локалния бюджет пари. Железопътната линия и сервитутната зона е държавна благосъстоятелност и не е трансферирана на Община Пловдив. Ако се одобри този вид, отново ще се наложи отчуждаване в сектора от ул. " Асен Христофоров " (пресечка на бул. " Ал. Стамболийски " ) до Коматевско шосе.

Шофьори, които познават трафика в " Южен ", настояват, че най-удачно е решението, предложено в Общ устройствен план - удвояване на бул. " Александър Стамболийски ".

Проектантите оферират също по този начин да се вкара еднопосочно придвижване изток - запад по бул. " Марица-север " сред кметството на Община " Марица " и магазин " Лекси ". Планът е направен, само че следва да бъде координиран с КАТ. " Философията е да има по-малко коли в центъра, създаване на буферни паркинги и усилване на ролята на градския превоз. Искаме да създадем град за хората, не за коли ", разяснява кметът.

Пазарът на ул. " Младежка " ще бъде отстранен, в случай че Община Пловдив завоюва дело в съда. От администрацията подсетиха през вчерашния ден, че Общинският съвет е взел решение за преустановяване на концесията поради неизпълнената капиталова стратегия, само че концесионерът - компания " Тика " на Атанас Червенков - Райфъла, наказан за палежи на коли, го апелира. Предстои делото да се гледа във Върховен административен съд.

Според новия Генерален проект за организация на придвижването алеята, където в този момент има няколко сергии за зеленчук и павилиони, ще бъде напълно пешеходна. Пространството се назовава споделено, което значи, че тротоарът и пътното платно ще са на едно равнище с преимущество за пешеходците. Автомобили ще могат да минават, само че ще бъде неразрешено паркирането. Улицата няма да се отваря към бул. " Васил Априлов ", тъй като това би натоварило трафика, обясниха от администрацията.

Споделено пространство с ограничение на коли е планувано в новия генплан и за зоната сред 5-о РУП и бул. " Освобождение " в " Тракия ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР