Неща


Ще може ли скоро да говорим за аудиосериалите със същото ...

... българска версия. Той се появява след едноименния филм по сценарий на Лекберг и Александър Карим, в който мъж и жена (пастор и лекарка) са заключени в хотел по време на върлуваща и безпощадна болест. Как се адаптира една и съща история, но за различна публика и от екран към аудио?


"Защо изчезват хората/понякога/защото им е тежко/или просто много им се ...

... своите тридесет и шест дни в психиатрията, където постъпил с ужасна депресия. После дошло приповдигнатото настроение. "Това направи този престой доста пълен. Никога не съм се смял толкова в моя живот, колкото тогава, за тези 36 дни." Така се казва и текстът му в първия брой на "Подслон" - "36".


Двете страни на чудесатаФилм с участието на Анджелина Джоли и ...

... сложният производителен процес, който постоянно поставя инженерите пред нови предизвикателства - 16 цилиндъра, шест литра работен обем на двигателя и до 1500 конски сили - на практика няма ограничения за въображението на много от европейските производители на автомобили. Премиера, National Geographics, 18 юни, 22:00 ч., всеки петък от 22:00 ч.11-13.06Music Daze. Музика на открито в рамките на три дни ...

... събират талант и вдъхновение в общ музикален проект. Резултатът е дебютният албум Elate, впечатляващ с нов прочит на българското музикално наследство чрез влияния от популярни електронни жанрове като drum and bass, dubstep и triphop. Парк Военна академия, 19:30 ч., билети от касите на ОМV, Booktrading, "На тъмно" от мрежата на


Четиринадесетото издание на "София прайд" се оказва по-особен случай, отколкото ...

... ХХ век - биографичният "Туве" за популярната финландска писателка Туве Янсон и новият филм на легендата на полското кино "Шарлатан", също за историческа личност - Ян Миколашек, лечител, който се опитва да държи практиката си легална, докато същевременно трябва да пази в тайна личния си живот. Кадър от филма "Байкал"


Японската WC култура е пословична и без еквивалент в света. ...

... Ичом парк е било подминавано и почти неизползвано. Новото - дело на архитекта Таканосуке Сакура - не само отговаря на основните изисквания, като например достатъчен брой тоалетни, за да се осигури разумно време за изчакване, но и предлага фина и красива естетика. Източник: Satoshi Nagare, courtesy of the Nippon Foundationзаглавие: "Само да вметна" автор: Уди Алън превод: Василена Мирчева, ...

... манипулативен план за отмъщение от страна на Миа. Между разкритието за връзката на Алън с осиновената дъщеря Сун И и обвинението в изнасилване на биологичната им дъщеря Дилън, двамата с Миа Фароу създават един последен филм заедно - "Съпрузи и съпруги", драма за две двойки, които преминават през травматична раздяла.


Новото издание на Burgas Film Festival ще провери дали събитието ...

... В журито тази година участват актрисата Мартина Апостолова ("Ирина"), операторът Калоян Божилов ("Ага") и звуковият дизайнер Атанас Чолаков, който от години работи в Австрия и има над 50 заглавия в биографията си. В допълнение, фестивалът ще подаде ръка и на тепърва пробиващите професионалисти в киното, като организира и младежко жури.


"Учителят не е единственият носител на знание", казва с усмивка ...

... всички логистични и финансови проблеми, дошли в резултат, Петрова не само продължи да развива центъра, но успя да развие програма за деца в предучилищна възраст и да отвори неговото продължение - "Френѐ" 2 е на ул. "Шейново" 10. От отварянето му наскоро се навърши една година: Автор : Надежда Чипева


AwakeИ така, след като в няколко филмови заглавия човечеството спря ...

... първи път да излязат извън рамките на своя сигурен живот и да изследват света навън по време на пандемията от ковид-19. Джеремая, Сабрина и Ейда живеят щастливо в различни части на Америка, но след разпространението на коронавируса се събират да живеят заедно във Флорида. Премиера, TLC, 4 юни, 21:00 ч.


Сериалът "Война на световете" е съвременен прочит на едноименния класически ...

... за ужасните социални условия и експлоатацията на децата и неговите творби са помогнали да се промени обществената нагласа спрямо тези проблеми. Великите романи, великите пиеси, великите филми променят начина, по който хората мислят. Te, разбира се, могат да променят мисленето на хората и в деструктивни посоки, ако предават грешни послания."Личността на Хана Аренд, германски политолог, философ и журналист от ...

... само слабо да изрази гнева на световната еврейска общественост (описан в "Ню Йорк Таймс" като "гражданска война между интелектуалците"), на историци и изследователи на холокоста към написаното от Аренд по повод не само личността на главния технически изпълнител на холокоста Адолф Айхман, но и на процеса срещу него в Йерусалим.


"При прекомерно лаене, напълнете една пластмасова бутилка с вода, сложете ...

... като например други кучета. След два-три урока стигнахме до момент, в който вече спокойно можех да я пусна от повода, без да се притеснявам, че ще хукне към безкрая. Бяхме успели да изградим така необходимото взаимно доверие, за да ми позволи да я хвана и да й поставя отново каишката.


Специално за откриването на 14-ото издание на Международния фестивал за ...

... се отбягва предаването на послание. Може би иде като дистанциране от балета, където всяко движение е натоварено със значение. В "ЗНАМЕНА" използвам не само комуникацията като послание, но и неразбирането в процеса на комуникация. Постановката има няколко нива на прочит, подчертани и чрез силната визуална работа на Хуан М. Фибелкорн.


28.05Стая за гости. В премиерния спектакъл по текст на Петер ...

... Faith in You и дp. Те ще бъдат изпълнени в симфоничен аранжимент на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора и Военния биг-бенд с диригент кап. Цветомир Василев. Солист е известният джаз изпълнител Петър Салчев. Пловдив, Лятна сцена "Орфей", 20:00 ч., билети: 20 - 40 лв. от мрежата на Eventim


ОслоГледаме Рут Уилсън в "Аферата" - сериал, който й носи ...

... 22:00 ч. High on the Hog: How African American Cuisine Transformed AmericaВдъхновена от едноименната книга на Джесика Б. Харис, тази документална поредица проследява готвача Стивън Сатърфийлд и неговото кулинарно пътешествие из САЩ, което има за цел да илюстрира влиянието на афроамериканските история и кухня върху днешната американска храна. Премиера, NetflixРоден в град Айморес, сред обхващащата три хиляди километра от ...

... Нова Гвинея "гората се унищожава дори по-бързо, отколкото в Амазония. Урокът, който научаваме от Амазония, се отнася за цялата планета. Само допреди няколкостотин години ние сме живеели в гората. Част сме от природата, животинските видове и биологичното разнообразие. Трябва да ги защитим, за да спасим и себе си", казва фотографът.


Напоследък все повече организации и психолози насърчават откритите разговори за ...

... липсва комуникация, чувствата остават затапени в нас и психичното здраве е в опасност. Апокалипсис сегаПандемията превърна страха в доминиращата емоция през последната година. Тревогата да не (се) заразим скова цялото ни ежедневие и докато в началото се говореше, че може би това преживяване ще ни сплоти, сега нещата изглеждат по-различно.


"Много трудно време. Дано да излезем от този ритъм по-малко ...

... "Триптих", авторски спектакли на хореографите Владимир Ангелов, който обичайно работи в САЩ, Калоян Бояджиев от Норвегия, Християн Бакалов от Франция. Мястото на събитието отново е античният форум.27 и 28 ноември. Премиера на спектакъла "Бал с маски" ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство.За билети и евентуални промени в датите:


Добре дошли на края на света Норвежкият сериал на HBO ...

... 2 май, 21:00 ч. Изгубените градове с Албърт Лин: ПотопътЕдночасов документален филм, в който водещият Алберт Лин поема на глобално приключение - от ледените дълбини на Черно море до висините на перуанските Анди - в търсене на произхода на историите за Великия потоп. Премиера, National Geographic, 2 май, 20:00 ч.


29.04 - 2.05 Великденски базар "Капана". Точно за Великденските празници ...

... младостта на старостта. Опитах се да разкажа за смешната страна на тъгата", казва писателката и драматуржка Яна Борисова за новата си пиеса. Премиерната постановка - история за красотата на тъмнината - е под режисурата на Стилиян Петров с участието на Веселин Мезеклиев, Йордан Ръсин, Дениза Павлова. Театър 199, 19:30 ч.Една нощ, малко след като е дарила свои работи на ...

... Чувствам се депресирана навсякъде другаде", казва филмовата продуцентка Памела Любел, която е на корицата на книгата. "Омъжих се и се разведох, но любовта ми към Ню Йорк е вечна, докато смъртта ни раздели." Майкъл Макмахън в дома си в East Village на 22 август 2019. Sally Davies, "New Yorkers"/Ammonite Press


23 - 26.04Дни на "Медея". Четири последователни представления на въздействащия ...

... авторски пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, който беше поставен преди две години, ще бъде представен отново с обновен състав, включващ камерен ансамбъл "Софийски солисти", тромпетистът Росен Захариев, сопраното Гергана Димитрова (солист на "Мистерия на българските гласове" и "Ева квартет") и сопраното Пламена Гиргинова. Театър "Азарян", 19:00 ч.


Програмата на пролетното издание на Master of Art започна и ...

... продължение на няколко месеца филмовите фестивали в София да вървят един след друг: от началото на годината почти без почивка помежду им бяха организирани зимното издание на Master of Art, фестивалът за близкоизточно и северноафриканско кино MENAR, "София филм фест" и "Киномания". Прожекциите продължават до 29 април. Билети на www.tickets.ndk.bg.


автор: Уолтър Тевис превод: Борислав Стефанов издателство: "Кръг" цена: 22 ...

... когато има дъска пред себе си и никога не може да си представи ходовете, то Бет играе наум, играе с въображението си, не без помощта и на хапчетата, с които прекалява. С развитието на шахматната кариера на Бет и с трудното й съзряване тя започва да злоупотребява и с алкохола.


Век и половина след смъртта на шведската художничка Хилма аф ...

... хваща за ръка и те отвежда в един магичен свят, в който несъзнаваното те повежда в коридорите на голямата истина, която познават малцина. Хилма аф Клинт е една от тях и през целия си живот е търсела средство, с което да го изрази. Намерила е идеалния посланик в изкуството си."Луксозната атмосфера в бутиковия хотел Villa Casa Casuarina на "Оушън ...

... с които е работила, както и с много рамкирани лични съобщения между Грейс и Дидие. Декорът е умишлено неутрален и сдържан, за да позволи на изобилието от предмети и творби да диша. La Voile в Кап Фера, Франция, дом на Норман Фостър (2002 - 2006) Фотограф: Neil Young/Foster + Partners


Вим Вендерс, Агнешка Холанд, Павел Павликовски, Тед Кочев, Шон Бейкър, ...

... е в медийните си изяви Тери Гилиъм и колко интровертен е примерно режисьор като Бела Тар? "Никога не се е налагало да има "навиване" - гостите на фестивала са отзивчиви, но, разбира се, всеки път е различно. Понякога снимките се превръщат в минипразненство, при други работата върви по-строго и прибрано."


Новата фотокнига на Никола Михов ще ви накара да се ...

... тоталитаризма Forget Your Past, куратор в галерия Synthesis и съосновател на платформата за представяне на фотокниги и разговорите за тях като форма на изкуство "ПУК!". Изданието е придружено от лента с цветовете на българския флаг - как ще я отстраните, за да отгърнете първите страници, е оставено на вашето въображение.


Хубавото вино и добрата храна през отминалата година за мнозина ...

... при локалните сортове, така и при международните. "Поне шест от десетте вина на челни позиции бих нарекъл тероарни, макар в десетката още да няма попълнение от изцяло локален сорт. За тези вина мястото, от което идват, е най-важната характеристика и това в голяма степен ги прави разпознаваеми", казва Емил Коралов.


2.03Митове и грешки за четенето. Кои са грешките, допускани от ...

... имащи отношение към спорта професии. Носителят на награда "Еми" разкрива как един-единствен ден е променил живота на толкова много наши съвременници по изненадващ и драматичен начин и каква е ролята на атлетите в разпалването на дискусията за ескалиралата по време на протестите расова дискриминация. Премиера, 1 април, HBO, 23:05 ч.


Никога досега често използвани и преди термини в дизайна като ...

... нов поглед върху начина, по който модните марки общуват със своята аудитория. Подбрани са новаторски кампании, които показват ангажимент с настоящия момент. Всички те са създадени от началото на пандемията. Сред имената са Moschino, Баленсиага, Вивиан Уестууд, както и българският дизайнер Кико Костадинов с колекцията си пролет - лято 2021.


Новото заглавие на германското издателство Hatje Cantz (достъпно и на ...

... студио и все още получавам забележки и коментари от мъжете в този бранш. Като жени често ни обвиняват в истерия, когато имаме претенции към сроковете или изпълнението на един или друг проект, но вече не обръщам голямо внимание на този двоен стандарт. Слава богу, страстта ми към архитектурата е голяма."


Кой по-добре умее да увърта отговорите на определени въпроси? Мая ...

... остава само премълчаното. Гласовете в тази "тишина" не губят човешкото, а, напротив, те ни подсказват нещо твърде човешко. За всеки един тези звуци са специфични, свързани неизменно с емоционалното състояние, степента на спонтанност и, разбира се, самата ситуация, която в голяма степен зависи от интервюиращите журналисти." Автор : Райна Танева


През 2018 г. в почивен ден между ангажименти по друг ...

... разделена на четири теми: свобода, страст, семейство и стил, или "четирите големи ценности които свързват американците и техните оръжия", казват авторите в увода на The Ameriguns. В цялата страна приблизителният брой от 135 000 оръжейни магазина надхвърля десет пъти този на заведенията на McDonald`s, а "оръжията са повече, отколкото хората".


Тихо наследствоБългарски документален филм за Таня Димитрова, съпругът й Димитър ...

... Краят", тук поемат към може би неочаквана и мрачна посока, представяйки интересен прочит на историята извън очакваното екшън клише. Филмът им е съставен от шест различни тематични сегмента, жанрово различаващи се едни от други и показващи различни аспекти в борбата на главния герой да запази здравия си разум. Премиера, AppleTV+


19.03Наздраве за Шейн Макгоун. Групата Тhe Pogues съчетава традиционната ирландска ...

... живот и запознанството й с театралната режисьорка Вивика Бандлер... И въпреки че концентрира усилията си върху живописта, един страничен проект - меланхолични и страшни приказки, които разказва на децата в бомбоубежищата, заживява собствен живот. Филмът е част от програмата на СФФ. Кино "Влайкова", 18:00 ч. Билети от платформата на URBO.


С изложбата

С изложбата "Робство" националният Rijkmuseum ("Рейксмюзеум") в Амстердам за първи ...

... като на капитана се плащало на брой доставени живи роби. Според британска рисунка от 1871 г. всеки роб разполагал с максимум 41 сантиметра лично пространство. Тирца Мол казва, че "Белият слон" е един от малкото запазени макети, свидетелстващи за "жестоката, дехуманизираща, организирана търговия на хора, в която са участвали нидерландците".


Възстановяване от Първата световна война, икономически трусове, отлаган мирен договор

Възстановяване от Първата световна война, икономически трусове, отлаган мирен договор ...

... Me "Изкуството трябва да носи наслада на хората и да ги образова. Трябва да поставя нови етически и естетически стандарти, а когато е необходимо, да заема позиция по актуалните политически дискурси", казва през 2016 г. и може да се каже, че 40 години по-рано Бойс е изпълнил всичките му съвети.


Илюстрация Увеличаване Смаляване За корица на брой 10 от 1960

Илюстрация Увеличаване Смаляване За корица на брой 10 от 1960 ...

... от представената като сериозна информация от перспективата на годините минава по-скоро за научна фантастика. Текст от корица на списание "Техника - Молодежи" от 1961 г. гласи: "Националният доход ще се увеличи 2.5 пъти до 1970 г. и 5 пъти до 1980 г.". Е, не съвсем", коментират с ирония от издателството.


Илюстрация От изложбата

Илюстрация От изложбата "Пътешествия в Средиземноморието" Увеличаване От изложбата "Пътешествия ...

... да е голям музей в Париж, където посетителят може да разгледа оригиналните творби. Идеята зад програмата на Atelier des Lumieres е преживяването да е по-скоро като на кино. Изложбеното пространство представлява хале, в което са разположени големи екрани, върху които текат прожекциите, както и върху стените и пода на залата.


Илюстрация Мила Робърт във видеото към

Илюстрация Мила Робърт във видеото към "Никой не може", режисьор: ...

... да се присламчваме към резултатите от експериментите й. Навън се развиделява, уморен съм, а ти, Мила - вече си ги отмила - и Боб Дилън, и магистратурата ми в Ню Йорк, и американската мечта. Какво ще правим по-нататък? Никола Кръстев е кореспондент на Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" в Ню Йорк.


Илюстрация

Илюстрация "Лулу", Силвия Плахи, 1972 Увеличаване "Лулу", Силвия Плахи, 1972 ...

... Ма Касанова, 1994 Смаляване А през 2004 г. след аплодисментите от нетрадиционния поздрав на Ейдриън Броуди Силвия Плахи казва с усмивка: "Е, малко ми развалихте речта, която бях подготвила, защото щях да кажа колко би ми се искало синът ми да е тук. А ето че той беше тук." www.blancaberlingaleria.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Кръг" Цена: 23.90 лв. Превод: Лилия ...

... втора глава и се предадох." Веднъж влязъл в света й, читателят потъва и в специфичните локации, мъдрости, вътрешен хумор. "Не съм се връщала към "Майстора" от около пет години. Чета я, когато имам нужда да напоя душата си със спокойствие и с увереност, че има смисъл, "докато ръкописите не горят".


Илюстрация Одри Хепбърн в дома си в Лос Анджелис, 1957

Илюстрация Одри Хепбърн в дома си в Лос Анджелис, 1957 ...

... в истинска награда и за двама ни. Аз имах възможността да го видя как работи с някои от най-големите съвременни звезди на Холивуд. А уважението и вниманието, които целият екип на филма му отдели, беше чудесeн финал на изпълнената му с много екшън кариера", казва Рон Ейвъри за своя баща.


Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане

Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане ...

... ключови органи не функционират", разсъждава Катерине Елсен от Люксембург. Илюстрация Пловдив, България Увеличаване Пловдив, България Автор: Георги Матов Смаляване Зад идеята стои екипът зад кандидатурата на един от градовете, които също скоро ще носят титлата европейска столица на културата - Фаро в Португалия. Той ще поеме щафетата през 2027 г.


Илюстрация

Илюстрация "Остава" Увеличаване "Остава" Автор: Добрин Кашавелов Смаляване "Свиренето без ...

... и по-точно в софтуерни системи, свързани с управление на хотели. При хотелите автоматизацията и свързаността между системите е нещо, което се приема за задължително. Това беше едно от желанията ми, когато стартирахме платформата - да приложим работещите практики, като ги подобрим с конкретни специфики и инструменти за сфера на дейност.


Илюстрация Шезлонг Bicocca на IOK с помощна масичка Corvetto |

Илюстрация Шезлонг Bicocca на IOK с помощна масичка Corvetto | ...

... си, а това означава повече инвестиции в този сектор. Докато мебелните компании и дизайнерски студиа инвестират в средства за дигитална комуникация, по данни на платформата за търговия на Criteo през март в САЩ продажбите на продукти за подобряване на дома, градинарство и интериорен дизайн са нараснали с 13 на сто.


Илюстрация

Илюстрация "Пепеляшка", продукция на Балета на Парижката опера Увеличаване "Пепеляшка", ...

... Друга интересна възможност за любителите на съвременния танц предлага Танцова компания "Марта Греъм" - уроци по техниката на легендарната хореографка, публикувани в YouTube. Те включват както току-що създадени видеа от останалите си вкъщи изпълнители на трупата, така и филмов урок от 1975 г., заснет под ръководството на самата Марта Греъм.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало

Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало ...

... на все още необявена дата по-късно тази година. Напълно неочаквано и безплатно Nine Inch Nails пуснаха два инструментални албума - Ghosts V: Together и Ghosts VI: Locusts, продължение на поредицата Ghosts от 2008 г. на основателя Трент Резнър, който впоследствие разви тези идеи в нарастващата си работа като филмов композитор.


Илюстрация

Илюстрация "Бягай" Увеличаване "Бягай" Смаляване "Бягай" Макар първият му епизод ...

... на града, дълбоките му традиции в мексиканско-американския фолклор, опасните шпионски действия на Третия райх и възхода на радиоевангелизма. Тъмните и необичайни сили се спускат наоколо, а Натали Дормър от "Игра на тронове" е Магда - демон, който може да приема външния вид на другите. Премиера на 27 април по HBO.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Българската поетеса обаче му се представи като ...

... продължения, в които не се отказва от Бек: Bech Is Back (1982) и Bech at Bay (1998). Преводът на "Книгата на Бек" е на Йордан Костурков, а дизайнът на корицата на Дамян Дамянов, издателство "Кръг". Може да се купи до края на април с 40% намаление от техния сайт kryg.eu.


Илюстрация Увеличаване [decameron2020.eu] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [decameron2020.eu] Смаляване "През последните дни установих, че най-доброто ...

... са по-непознати на широката публика, но важни с нестандартните теми, които засягат: Николай Грозни, Иванка Могилска, Йорданка Белева, както и автори, свързвани повече с изявите им в поезията, като Мирела Иванова и Кристин Димитрова. Други познаваме повече като новелисти, отколкото свързани с кратката форма: Алек Попов, Захари Карабашлиев, Елена Алексиева.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване И така, вие работите от вкъщи,

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване И така, вие работите от вкъщи, ...

... или със тях, нали? И тук на помощ идва Google с тяхната 3D зоологическа градина. Просто напишете tiger, giant panda, shark, octopus, lion на телефона си. Преди уикипедия за съответното животно се появява надпис "Искате ли да видите отблизо... истински тигър?"... Резултатът? Страхотни снимки и звънкият смях на всички вкъщи.


Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My

Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My ...

... Трейси Емин, двадесетметровата ръчно написана и изработена от неонови светлини фраза I Want My Time With You. "Ако още не сте я видели на живо, заповядайте. Получава се чудесна снимка за инстаграм", казват от управлението на гарата. Поканата, разбира се, е отправена доста преди повсеместните свързани с глобалната пандемия ограничения.


Джон Прайн [www.johnprine.com] Глобалните последствия от пандемията върху музиката са

Джон Прайн [www.johnprine.com] Глобалните последствия от пандемията върху музиката са ...

... нея през годините работата му като продуцент и композитор оставя отпечатък върху филмите "Ледена епоха", "Ах, тази Мери", "Аз, моя милост и Айрийн", сериалите "Ориндж каунти" и "Клюкарката", шоуто на Стивън Кобер и Saturday Night Live, както и постановки на Бродуей. Той си отиде на 1 април на 52-годишна възраст.


Илюстрация След като Clarins дариха хиляди флакони дезинфекциращ гел на

Илюстрация След като Clarins дариха хиляди флакони дезинфекциращ гел на ...

... снабдена с цялото необходимо за интензивно отделение медицинско оборудване, включително и вентилатори. "Стаите" функционират самостоятелно, но могат и да бъдат свързвани с надуваема структура при необходимост от различни конфигурации от четири до над четиридесет легла. Резултатът е open source, т.е. със свободен достъп и без необходимост от заплащане на лицензи.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Българска история" Цена: 16.90 лв. На ...

... типичният герой от онова време - той е дързък индивидуалист, свободолюбив и непокорен. Може би, "оставайки завинаги там в името на отечеството", той се превръща в сюблимен образ и ако хората го помнят като бунтар, излизащ от едноизмерното, то по-безопасно за властта е такъв образ да остане завинаги в леда.


"Равелщайн" е последният роман на Нобеловия лауреат Сол Белоу, който ...

... Марч". Преводът е на Боряна Даракчиева, а дизайнът на корицата е на Милена Вълнарова. Издателство "Лист", цена 18 лв. На фейсбук страницата си издателството обяви 40% намаление за онлайн поръчка до 12 април. За тези от вас, които предпочитат аудиокнигите, Audible.com предлага английската версия на "Равелщайн", прочетена от Питър Ганим.


Илюстрация Безплатни регулярни разходки за наблюдения на птици в София

Илюстрация Безплатни регулярни разходки за наблюдения на птици в София ...

... че са леки, но от друга страна, не са добре осветени и доста детайли от птиците остават незабелязани. Затова, накратко - търсете добра комбинация между увеличение и диаметър на лещата, за да се чувствате комфортно. Все пак всеки бинокъл независимо от цената може да се използва за наблюдение на птици.


Илюстрация По закон момичетата в Саудитска Арабия учат отделно до

Илюстрация По закон момичетата в Саудитска Арабия учат отделно до ...

... Power показва портрети и биографии на жени активисти, визионери, политици, сред които американската тв и радиоводеща Опра Уинфри, екоактивистката Джейн Гудъл, министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. За книгата Women те са интервюирани от Сюзън Голдбърг, която от 2014 г. до днес е първата главна редакторка на списание National Geographic.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Форман срещу Форман" Увеличаване Кадър от "Форман ...

... Дюшан. "Дигитализацията" на програмата я прави много достъпна - цената за гледането на всички филми е 10 лв. Повече информация и списък с всички заглавия: masterofartfilmfestival.com. Очаква се Master of Art все пак да се състои и на живо. Програмата му ще обиколи софийските кина между 1 и 24 септември.


Илюстрация Looking for Laika, работа от новата изложба на Ясен

Илюстрация Looking for Laika, работа от новата изложба на Ясен ...

... Зайфарт и фотографката Шарлоте Шмиц, която трябваше да представи изложба в средата на март. Други директно се обръщат за подкрепа към публиката си. Галерията Heerz Tooya във Велико Търново, основана от норвежкия художник Ларс Нордби, започна кампания в Patreon, което да спомогне за издържането на пространството и артистичната резиденция ARV.


Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През

Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През ...

... да използва възможностите на града, това няма как да доведе до позитивни тенденции. "Ако обществото се разбира и има подобни потребности, това влияе и на използването на публичните пространства", казва Иван. "Още не сме разгърнали пълния си потенциал, но съм оптимист за бъдещето." Повече за проектите на YAK на facebook.com/yak.studio.architects.


© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е

© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е ...

... друг куклен театър, който да е пробил в конкуренцията на театри като Народния театър, Драматичен театър - Пловдив, и др.", коментира Таня Калчева. През март тази година ще бъде подновен друг хитов спектакъл на старозагорския куклен театър - "Страх", носител на четири номинации и три награди "Икар" за 2015 г.


Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са

Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са ...

... това да снимам улиците в ракурса, който ми е нужен, и не работят магазините за художнически материали, но все пак социалното дистанциране ще ни помогне да се справим с коронавируса. И доброто настроение." Колажите на Станислав Беловски са на instagram.com/sbelovski, а за повече от работата му като художник - saatchiart.com/belovski.


[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани

[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани ...

... би убило потенциала на книги като последната, издадена от нея до момента, "Изхвърлени в Америка" на Джанин Къминс, която е скъпа като цялостен проект. Получава се така, че електронният формат може да е полезен при припомнянето на вече появили се книги, които имат потенциала да намерят нова вълна на публика.


Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което

Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което ...

... е трудно да се каже, но достъпът до гениалността му е безспорно демократизиран с помощта на технологиите. "Моне - всеобхватното преживяване" остава в IDEAL - Centre d`arts digitals в Барселона и ще бъде отворена за посещение, след като бъдат вдигнати строгите мерки за безопасност във връзка с глобалната пандемия. idealbarcelona.com


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Перфектно чувство" Увеличаване Кадър от "Перфектно чувство" ...

... Ню Йорк. Изглежда, през 2020 г. по-добре комуникираме мислите си чрез музиката. В България се появиха първи песни, които засягат темата - "Песен за коронавирус" на Angelica Summer (алтер его на музиканта и пърформънс артист Иван Стоянов), Corona Cush Cush на Иво Димчев и "Стой си вкъщи" на Папи Ханс.


Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на

Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на ...

... постановката си "Калигула" по Албер Камю, която ще се състои този петък във Facebook профила на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна). Интересен ход направи и ангажираното с преиздаването на творчеството на Йордан Радичков издателство "Нике" с пускането на електронния сборник с разкази на автора "Убий мухата!" и пиесата "Януари".