Медиа И Реклама


Мажоритарен собственик на телевизията за здравословен начин на живот WnessTV ...

... спад на приходите, което се дължи основно на намалени инвестиции от страна на компаниите в стандартна реклама. По данни на ГАРБ 95% от аудиторията на WnessTV са жени, градско население с доходи над 900 лв. на месец. Освен в България, каналът се излъчва също в Хърватия, Северна Македония и Украйна.


Нов ден, поредно антитръстово дело срещу технологични гиганти. Само през ...

... място. Победителите не привлякоха много потребители, повечето от които все още харесват Google. На 8 юни комисията заяви, че вместо това възможността за избор ще класира услугите за търсене по техния пазарен дял - което трудно може да се нарече антитръстова революция. 2021, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Темата накратко Рекламния кампании са по инициатива на Министерството на ...

... да се ваксинират граждани", коментират пред "Капитал" от здравното министерство. Клипът се излъчва безплатно в каналите на трите най-големи медийни групи - държавната БНТ и частните "бТВ медиа груп" и "Нова брудкастинг груп", както и в БНР. От министерството не коментират кой е изработил кампанията и какъв е бюджетът ѝ.Комуникационната група DDB разширява портфолиото си от бизнеси. От този ...

... големи градове в страната, сред които Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Благоевград. "Агенцията разполага и с наети на трудов договор 22 мърчендайзери в същите градове", казва още Илиева. В изпълнението на проекти новата компания ще си партнира и с останалите агенции в групата на DDB.


Warner Bros., Time Warner Entertainment, AOL Time Warner, Time Warner, ...

... останалите. През миналата година Amazon е инвестирала 11 млрд. долара в създаването, придобиването и лицензирането на съдържание, а Netflix - 17 млрд. долара. Съперничеството още повече повишава цената на сделките. Освен покупката на Time Warner от AT&T за 85 млрд. долара Disney даде 66 млрд. долара за активи на Fox.


Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев и ...

... някогашната компания на Мавродиев "Юнайтед консултинг". Бил е и управител и на "Рийл естейт венчърс" от 2006 до 2015 г. - компания, която е еднолична собственост на Стоян Мавродиев. По-голямата част от този период Мавродиев е на публични длъжности, които го възпрепятстват лично да е в управата на търговски дружества.Темата накратко Най-големите рекламодатели в сектора са българско трио: Efbet ...

... на тиражи, както и да се показват наименование и търговска марка на организатора. Именно тези изключения в закона се използват от години необезпокоявано от хазартните компании. През 2018 г. Валери Симеонов внесе проект за забрана на всякаква реклама на хазарт, който така и не беше придвижен за гласуване в зала.


През последната година, медиите се радват на засилен интерес. В ...

... трета от хората пък се прехвърлят в онлайн пространството и социалните мрежи. Радиото, макар да не е сред най-предпочитаните рекламни канали, запазва сравнително високо потребление. Според данните на Argent и BluePoint всеки четвърти потребител слуша радио няколко пъти на ден, а само 13% от анкетираните категорично не си пускат радио.


Европейската комисия (ЕК) сподели, че 56 % от пълнолетните хора ...

... придружени със "само днес" или "бърза разпродажба" също трябва да бъдат проверявани преди да се последват линковете от съобщенията; 3.Всеки администратор на платформа би следвало да съдейства при наличие на съмнителни търговски съобщения на неговия сайт. Ако не получим необходимата помощ, бихме могли да се обърнат към компетентните национални органи;


Международната новинарска медиа Euronews стъпва на българския пазар през телевизия ...

... 2015 г. мажоритарен собственик в Euronews с 53% от медиата стана групата Media Globe Networks, собственост на египетския милиардер и телеком магнат Нагиб Савирис. Той е собственик и на египетския телеком Orascom Telecom, в който преди повече от 10 години мажоритарен дял придоби вторият по големина телеком в Русия Vimpelcom.


Три години след създаването си комуникационната агенция proof. печели за ...

... надпревара, която адаптира този модел, въведен в много фестивали по света. Притесненията на някои представители на комуникационния бранш у нас са, че международни жури не би могло да вникне в локалните спецификите на заявките. Защитниците на идеята пък смятат, че международно жури гарантира повече обективност и външен поглед над пазара.Първа инвестиционна банка (ПИБ) е поискала от разследващия сайт "Биволъ" ...

... ред.) ще инициира разследване от независима фирма, за да бъдат установени фактите и обстоятелствата. Fibank ще предприеме всички необходими законови и правни действия, за да защити своите клиенти и партньори, както и собствената си репутация, включително и срещу клеветнически атаки", се казва още в позицията на ПИБ. ...и възможните обяснения


Миналата година една от най-големите комуникационни групи в света - ...

... като предходната. Това се дължи на факта, че бяхме гъвкави по време на кризата както за нашия бизнес, така и за клиентите ни. При много от тях успяхме бързо изцяло да променим медийния им микс. Натрупахме знания и за това как да бъдем полезни на клиентите ни и след пандемията.


Всяка самоуважаваща се европейска държава се нуждае от обществени радио ...

... новини. По-добър съюзник е ковид-19. Миналата година апетитът за бързи, точни новини, свързани с пандемията, и правителствените мерки за социална дистанция повишиха рейтинга на държавните медии след години на спад. Трафикът на сайтовете на европейските обществени оператори се увеличи над два пъти. Новините дори привлякоха някои млади зрители (вижте таблицата).


ОББ и ДЗИ, част от белгийската банкова и застрахователна групата ...

... избират да продължат партньорството си за творческо обслужване с guts&brainsDDB. С тяхна помощ компаниите развиват комуникационна платформа за представянето на дигиталните продукти и услуги. За медийна агенция рекламодателите избират Argent. "Намерихме партньор, с който да направим нова медийна стратегия, която съответства на новите ни бизнес цели", допълва пред "Капитал" Миленова.


Драмата "Варварите" на Netflix, в която действието се развива преди ...

... хит извън Франция. През 2015 г. около 75% от оригиналното съдържание на Netflix беше американско; сега резултатът е наполовина според компанията за медийни анализи Ampere. Netflix има около 100 продукции, които се създават в Европа, което е повече от това, което се създава в обществените телевизии във Франция или Германия.Темата накратко Чрез новото FLoC потребителите ще бъдат разглеждани като ...

... индивидуално, а като част от група спрямо поведението и интересите им в онлайн среда. Те ще бъдат поставяни в т.нар. кохорти от минимум 10 хил. други подобни хора. Компаниите и агенциите ще получават от своя страна номер на кохортата, на която могат да рекламират, а не на лицата в нея.


На българския пазар За дигиталната предизборна кампания и аналоговите политици ...

... отделяли средства за реклама във Facebook не само за предизборната кампания, но и през последните 2 години. Над 11 хил. евро са дали за реклама в социалната мрежа от "Републиканци за България". Страницата на партията е създадена през септември 2020 г. Част от парите са платени от бизнесмена Павел Вълнев.


ВизиткаЯкоб Туровски е ръководител на отдел "Обществени политики" във Facebook ...

... 7500 статии на нашите независими специалисти по проверка на факти. Когато хората видяха тези предупредителни маркери, в 95% от случаите не прегледаха оригиналното съдържание. Ако видим, че дадена страница често публикува фалшиви новини, показването на цялата страницата се намалява и може да им бъде забранено и да рекламират в платформата.


От години създателите на съдържание в медиите използват различни похвати, ...

... и изучаването на стимулите, които го задържат. Пионерите в областта откриват, че най-успешните изследвания са чрез проучване на човешката психология и поведенческите изменения вследствие на даден образ или дума. Като наблягат именно на тези детайли, рекламодателите опознават по-успешно целевата си аудитория и взимат подходящите решения, за да достигнат до нея.


На българския пазар Главният изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" ...

... придобие мажоритарен дял в българската Sportal и свързаното дружество Digital Ventures. В рамките на медийната група Sportal влизат едноименният спортен сайт, новинарските Novini.bg и Profit.bg и няколко други специализирани портала. Digital Ventures от своя страна разработва системи за управление на медийно съдържание, с конкретна насоченост спортна журналистика и спортни рекламодатели.Въпреки предизвикателната изминала година и намалените рекламни инвестиции, в шестото ...

... и "Стратегия" и ще оценяват заявките според четири основни критерии - стратегия, изпълнение и използване на медиите, резултати и възвръщаемост на инвестициите и творчество. Тежестта в оценката на всеки от критериите е 25%. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 22 април. Вижте пълния списък с финалисти:


В началото на годината United Group придоби най-голямата медийната група ...

... това разделение?В България почти липсват специализирани новинарски канали. Целта ни е да влезем в тази територия, защото вярваме, че имаме уменията и знанията да развиваме висококачествена новинарска телевизия. С присъединяването ни към United Group, които са в партньорска програма със CNN, ще имаме още повече възможности да развием новинарския канал.


Швейцарската медийна група Ringier ще придобие мажоритарен дял в българската ...

... Спортните медии вече се развиват по всевъзможни начини и ние самите обсъждаме добавянето на нови услуги. Само публикуването на статии вече не е достатъчно, за да останеш конкурентен на пазара", коментира Шишков. Друга възможност, която компанията разглежда, е закупуване на още чуждестранни медии, по подобие на сделката за Gazeta Sporturilor.


[Shutterstock] Инфлуенсър маркетингът е възможност за компаниите да инвестират, асоциирайки

[Shutterstock] Инфлуенсър маркетингът е възможност за компаниите да инвестират, асоциирайки ...

... срещу брутната цена от 480.6 хил. лева, като към него може да бъде прибавено и излъчването на спонсорски заставки в началото и в края на 30 от футболните срещи срещу оскъпяване със 70 хил. лева. Телевизиите обаче предлагат на рекламодателите отстъпки до 50% от посочената цена, ако закупят предварително пакета.


© Shutterstock Необходимостта от по-агресивна позиция срещу дезинформацията изглежда по-важна от

© Shutterstock Необходимостта от по-агресивна позиция срещу дезинформацията изглежда по-важна от ...

... пазар в ерата след COVID-19. Някои може да намерят втори живот като вторичен продукт на здрав дигитален такъв (ако подобно нещо изобщо намери своя път), но това ще бъде всичко. Фредерик Филу e автор в блога за медии, технологии и бизнес модели Monday Note. "Капитал" публикува текста с негово разрешение.[Shutterstock] За автора Иван Гурков има дългогодишен опит в рекламната

[Shutterstock] За автора Иван Гурков има дългогодишен опит в рекламната ...

... хората могат да НЕ купят, те няма да го купят". За да останат в играта, конкуриращите се за оцеляване компании имат един много добър шанс. Този шанс не е да направят поредната промоция, а да накарат хората да ги харесат, като внесат малко позитивизъм в живота им. Оттам започва всичко.


[Shutterstock] За автора Максим Бехар е управител на българската PR

[Shutterstock] За автора Максим Бехар е управител на българската PR ...

... малка революция) и придобива съвсем нови измерения, взимайки значителна част от бизнеса на рекламните и дигиталните агенции. Което означава, че PR бизнесът ще излезе от кризата по-силен, но и много променен. Или накратко: идва времето на многофункционалните визионерски компании, пълни с много знаещи хора, които умеят да взимат бързи решения.


[Shutterstock] Темата накратко Кризата принуди някои комуникационни агенции да променят

[Shutterstock] Темата накратко Кризата принуди някои комуникационни агенции да променят ...

... във възстановяването на бизнеса на клиентите си, на страната ни и на глобалната икономика", казва Лозович. На този етап е трудно да се предвиди с точност как ще се отрази кризата на бизнеса на комуникационните агенции. Ясно е обаче, че предстоят трудни времена, които ще пренаредят пластовете на комуникационната индустрия.


[``БТВ медиа груп``] Бизнесът на

[``БТВ медиа груп``] Бизнесът на "БТВ медиа груп" отчита спад ...

... гpyпa беше акционерите на дружеството да гласуват в полза на транзакцията. Според официалното съобщение към отчета на CME вотът е преминал успешно в края на февруари. Остава одобрението от органите по конкуренцията в петте държави, където СМЕ оперира, като дружеството очаква сделката да бъде финализирана през третото тримесечие тази година.


© Shutterstock Ина Тончева е съосновател на консултантската агенция за дигитален

© Shutterstock Ина Тончева е съосновател на консултантската агенция за дигитален ...

... и ако имате достатъчно бюджет. Компаниите масово ще спрат или намалят рекламата си и вашата ще се открои, освен това ще поевтинее. Трябва ли да намаля цените си? Няма еднозначен отговор. По-скоро бих задала въпроса така: "Как мога да проявя разбиране към клиентите си, без това да застрашава моето оцеляване?"


Обяснението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за въведен

Обяснението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за въведен ...

... част от спортната продукция. Ръководител на направлението е била Камелия Дончева. От УС не и съобщават никакъв мотив. Това е задължително стратегическо звено във всяка телевизия. Възможно е причината да е задлъжнялостта на телевизията заради похарчените сериозни средства за програмно съдържание по времето на Константин Каменаров, но това остава неясно.


Флориан Скала:

Флориан Скала: "Одитът на пийпълметричните системи е нормален процес и ...

... собственик в bTV? Делът му от 6% ли е? На какъв етап е сделката за продажбата на бизнеса на CME? - Има информация за СМЕ на сайта на компанията в документацията за Комисията по ценните книжа и борсите (САЩ). СМЕ не дава регулярна информация по сделката. Интервюто взе Весислава Антонова


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване От май пазарът официално вече ще

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване От май пазарът официално вече ще ...

... Гергов да е миноритарен собственик в bTV? Делът му от 6% ли е? На какъв етап е сделката за продажбата на бизнеса на CME? - Има информация за СМЕ на сайта на компанията в документацията за Комисията по ценните книжа и борсите (САЩ). СМЕ не дава регулярна информация по сделката.


© Dado Ruvic Най-голямата социална мрежа Facebook основа фонд в помощ

© Dado Ruvic Най-голямата социална мрежа Facebook основа фонд в помощ ...

... коронаворус и да обслужват определен географски регион. Предимство ще имат медиите, които са насочени към имигрантски общности и такива в неравностойно положение. С предимство за финансова помощ са още медиите от най-силно засегнатите от коронавируса региони, независимите или семейни медии и такива, които вече имат изграден онлайн модел на работа.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Предизвикател- ство за медиите през следващите

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Предизвикател- ство за медиите през следващите ...

... до по-масовото им дигитализиране. Мерките ще се отразят негативно и на външната реклама. "Там е трудно да се реагира с необходимата бързина в условия на спешност. В същото време има по-малко хора по улиците, което намалява значително видимостта на посланието и оскъпява цената за контакт", казват още от "IAB България".


[Shutterstock] Празните магистрали на Лос Анджелис изглеждат като кадри от

[Shutterstock] Празните магистрали на Лос Анджелис изглеждат като кадри от ...

... TV+. Но придобиването ще вкара фирмата и в бизнеси, в които няма интерес - като увеселителни паркове, магазини за подаръци и телевизионни канали. Драмата, която ще се разиграе на медийния пазар през следващата година, може да се окаже по-вълнуваща, отколкото блокбъстърите, които няма да се появят на екран през тази.


© shutterstock Темата накратко Ще липсват цели парчета от познатата ни

© shutterstock Темата накратко Ще липсват цели парчета от познатата ни ...

... за бизнеса, отколкото от която и да било книга за бизнес. Прочетете също или препрочетете "Държавата" на Платон. Изобщо, прочетете философите и мислителите, които се занимават с понятието "държава". Това извънредно положение е прекрасно за четене, а и ще ви помогне да си обясните поредица от действия, които изглеждат необяснимo.


[Pexels.com] Дигиталната агенция Isobar, част от комуникационната група на Dentsu

[Pexels.com] Дигиталната агенция Isobar, част от комуникационната група на Dentsu ...

... в Isobar. В допълнение от агенцията ще организират и безплатни индивидуални консултации за малки и средни бизнеси, които ще се провеждат онлайн в предварително съгласувани времеви интервали. "Отговорност е да споделяме това, което знаем, ако ще помогне и подкрепи дори една компания или едноличен търговец", казват в заключение от Isobar.


© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в сферата

© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в сферата ...

... Талеб за въздействието на неочакваните събития в живота и на пазара. Какви технологични джаджи използвате в ежедневието си? - Телефон и компютър с десетки синхронизирани приложения, които правят живота по-лесен и интересен. Когато имам нужда да си представя нещо в перспектива обаче, винаги се връщам към белия лист и молива.


© Павел Павлов, FourPlus Георги Гавазов се занимава с ролята на

© Павел Павлов, FourPlus Георги Гавазов се занимава с ролята на ...

... за техните продукти и услуги. Затова и ролята на брандовете има особено значение в сегашната криза. От една страна като двигател на бизнеса и основен актив на компанията. От друга, като неразделна част от ежедневието ни, а нерядко и като източник на позитивни емоции, които са така нужни в момента.


За да получат авансовото си възнаграждение, творците трябва да попълнят

За да получат авансовото си възнаграждение, творците трябва да попълнят ...

... дружеството. В случай че реализираните приходи са по-малко от авансово изплатените от ПРОФОН, разликата се възстановява от изпълнителите и продуцентите или се приспада от бъдеще разпределения. По думите на София Щерева, който не се възползва от опцията за авансово плащане през септември, ще получи цялата си сума от приключеното разпределение.


© Shutterstock Вероятно никъде в учебниците по маркетинг не пише каква

© Shutterstock Вероятно никъде в учебниците по маркетинг не пише каква ...

... непосредствените ефекти от кризата. Така както през последната седмица се промениха ежедневието ни и средата, така ще се променят и комуникационните стратегии на компаниите. Неизвестните са много, но със сигурност сред най-важните фактори за успех остават бързата реакция и адаптация към новата реалност. Победителите и загубилите ще се преброят накрая.


Успехът на TikTok се корени също в засиленото потребление на

Успехът на TikTok се корени също в засиленото потребление на ...

... през 2010 г.", казва Искрев. Рекламните възможности в TikTok със сигурност ще продължават да се увеличават и платформата съвсем скоро ще може да се използва пълноценно и в България. Тогава ще можем да разберем доколко рекламодателите ще бъдат склонни да инвестират в достигането на бъдещите най-активни потребители - поколението Z.


След първия кръг на гласуване към финала продължават общо 61

След първия кръг на гласуване към финала продължават общо 61 ...

... guts&brainsDDB - MYT, Рекламодател Reebok/Adidas, Агенция Mediacom - КАКВО ДА НАПРАВИМ, КОГАТО ПО-ГОЛЕМИТЕ НИ ПРЕРЕЖДАТ НА ОПАШКАТА ЗА ДЮНЕРИТЕ?, Рекламодател Aladin Foods, Агенция Xplora Категория Real time - Stick to Burgers, Рекламодател Skapto, Агенция proof. - 04:20, Рекламодател Skapto, Агенция proof. - IKEA iDEALISK, Рекламодател IKEA Bulgaria, Агенция The Smarts


[Shutterstock] Темата накратко Google обяви, че ще спре събирането на

[Shutterstock] Темата накратко Google обяви, че ще спре събирането на ...

... някои случаи да бъде и неточна. Вероятно компаниите ще залагат все повече и на алтернативни методи за достигане до потребителите, като например таргетиране по съдържание. Какво още ще се промени за пазара на онлайн реклама и как ще се отрази на играчите в него ще разберем в следващите две години.


[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които

[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които ...

... асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Това би могло да се постигне чрез изготвяне на етични правила за работа в рекламата, следенето за нелоялни практики при провеждането на конкурси за избор на агенция например. Така агенциите на пазара биха работили заедно, а не индивидуално в справянето с идентичните си бизнес проблеми.


Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов не за първи път

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов не за първи път ...

... Закона за хазарта, с които бизнесът на Божков с лотарията става държавен, но най-скандалните му аспекти - разпространението и "зарибяващата" реклама в медиите остават на практика същите. Което потвърди липсата на адекватна държавна политика за хазарта и подхрани подозренията за пренасочване на контрола върху сериозния финансов поток в други ръце.


[bTV]

[bTV] "БТВ медиа груп" е увеличила приходите си през последното ...

... оператора "Теленор България", а миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на "Нова тв" от тогавашния й собственик MTG. Сделката за малко над 185 млн. евро обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас.


В рекламите си брандовете все по-често представят своите ценности и

В рекламите си брандовете все по-често представят своите ценности и ...

... и 97% от тях отговорят, защото имат "развлекателна стойност". "Когато маркетинговите специалисти застават от страната на потребителите, те просто искат да се забавляват и не искат да гледат реклами, движени от каузи по време на Super Bowl. Логичният следващ въпрос е защо тогава правим такива реклами?", пише в заключение тя.


Ива Стоянова поема оперативното управление на

Ива Стоянова поема оперативното управление на "Нова" на мястото на ...

... близък партньор на Пеевски. Коя е Ива Стоянова Преди да отиде в Нова тв преди близо два месеца Ива Стоянова беше собственик на 90% от свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. Преди това беше и управител и програмен директор на медията. Стоянова е шампионка по акробатика


Братята Кирил (на снимката) и Георги Домусчиеви придобиха

Братята Кирил (на снимката) и Георги Домусчиеви придобиха "Нова тв" ...

... "Дентсу Иджис Нетуърк България" ООД, който отбелязва, че водещ фактор при избора на конкретен интернет сайт от рекламодателите е поставената бизнес цел и достигане до определена целева аудитория. Финално антимонополният регулатор приема, че сделката не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава.


© Shutterstock - Между 2013 и 2018 г. много малки марки

© Shutterstock - Между 2013 и 2018 г. много малки марки ...

... наука. Но те намекват, че дори в ерата на нематериалните активи, акционерите може да предпочитат повече размер и пазарно господство пред мъгливата примамка на марките. Бунтарските брандове могат да помогнат на гигантите да останат бдителни. Но препъването им е съвсем друг въпрос. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved.


Според Андон Балтаков, един от възможните начини за финансиране на

Според Андон Балтаков, един от възможните начини за финансиране на ...

... (ProQuest) – най-големият агрегатор на информационни източници за академични и професионални организации. След това за две години е бил главен оперативен директор на най-голямата информационна агенция за социални новини в света "Сторифул". От две години управлява консултантска агенция за информационния бизнес, като най-големият му клиент в момента е агенция "Ройтерс".


© Shutterstock Темата накратко - Глобалните инвестиции в подкаст реклама достигат

© Shutterstock Темата накратко - Глобалните инвестиции в подкаст реклама достигат ...

... говори в България.Разнообразието от подкасти ще разширява и възможностите за рекламни формати, а натрупването на данни за потребителите ще подобри и измерването на резултатите. Въпрос на време е да разберем дали местните рекламодатели ще продължат да възприемат аудиопродукциите като експериментален канал, или ще станат трайна част от комуникационната им стратегия.


Боян Иванович е изпълнителен директор на комуникационна агенция Intelday Solutions.

Боян Иванович е изпълнителен директор на комуникационна агенция Intelday Solutions. ...

... e част и от глобалната мрежа от комуникационни консултанти на Cathay Communication, която е най-новото допълнение към глобалната Cathay Group, състояща се от консултанти в сферата на правни, данъчни, счетоводни, управление на интелектуалната собственост и инвестиционни услуги, и подпомага бизнесите, които планират инвестиции в Китай и експортно ориентирани китайски компании.


Според Андон Балтаков генералният директор е гарант за свободата и

Според Андон Балтаков генералният директор е гарант за свободата и ...

... В дългосрочен план - да започнем да работим със законодателя и с изпълнителната власт, за да реализираме идеите за устойчиво финансиране на обществената медия", каза още Балтаков.Той започва нов тригодишен мандат и не довършва този на Светослав Костов, който беше прекратен предсрочно.Повече по темата очаквайте в седмичния брой на "Капитал".


12 © Иван Червенков 12 © Валдес Радев Голямо, жълто и найлоново.

12 © Иван Червенков 12 © Валдес Радев Голямо, жълто и найлоново. ...

... случват по-често, а след всяка следваща брандовете ще реагират по-бързо и по-оригинално."Време е да спрем да повтаряме, че "няма лоша реклама". Разбира се, че има, и тя е тази, която не е ефективна, не оправдава вложените средства или по-лошо – вреди на имиджа на бранда", казва в заключение Александър Христов.


© Shutterstock - Предстои приключване на сделката за продажбата на една

© Shutterstock - Предстои приключване на сделката за продажбата на една ...

... коня, който е яхнал. Нужна е изобретателност, за да се прави сериозна журналистика с малък ресурс и в условия на постоянни атаки и медийна финансова криза.. Част от "издърпването за косата" е да се проявява категорична и солидарна нетърпимост срещу все по-грубите посегателства и безпардонност срещу критичните гласове в медиите.


Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на

Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на ...

... цел на агенцията е да участва в изграждането на концепцията и комуникацията по обновяването на Халите. Основателите очакват в идните месеци екипът на агенцията също да се разрасне, като по думите им въпреки предизвикателството за намиране на кадри, когато зад проектите стои и кауза, е много по-лесно да привлекат хора.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Статията е част от бизнес доклада

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Статията е част от бизнес доклада ...

... Чавдар Платиканов.Новото поколение комуникационни специалисти идва и ще намери една променена и много по-разширена индустрия. Важно обаче за всички на пазара е да запазят идентичността си и да успеят да придадат стойност както на традиционните, така и на новите си услуги, за да не останат в ролята просто на подизпълнители.


Мария Гергова-Бенгтссон - Founder & CEO Мария Гергова-Бенгтссон - Founder

Мария Гергова-Бенгтссон - Founder & CEO Мария Гергова-Бенгтссон - Founder ...

... на индустрията да обърнат внимание на изданията им през 2020 г. и да присъстват, защото добавената стойност наистина си заслужава.Не на последното място – бизнес развитието ни бе белязано и от разширение на клиентското ни портфолио, към което добавихме глобално разпознаваеми имена като Fjallraven, Lime, Financial Times, Fadata и други.


© V+O Communication Светлана Савова е управляващ партньор на V+O Communication,

© V+O Communication Светлана Савова е управляващ партньор на V+O Communication, ...

... хвърлен камък." Искаме да съхраним стойността на думите. Защото те са, които правят едно общуване честно, откровено и пълноценно.Мой добър приятел, писателят Александър Секулов, ми беше казал веднъж: "Най-важно е да знаеш къде да сложиш точката." Колкото по-кратко е едно изречение, толкова по-вярно си подбрал думите. В това има смисъл.


Управителите на агенцията - Людмил Георгиев и Дария Сърменова-Илиева, за

Управителите на агенцията - Людмил Георгиев и Дария Сърменова-Илиева, за ...

... ви? Дария: Клиентите си, бъдещи и настоящи, бихме искали да посъветваме да бъдат малко по-смели. Никой не е оставил трайна следа, без да се осмели да излезе за малко от зоната си на комфорт. На колегите си пожелаваме успех, а на екипа си винаги казваме едно – няма нищо невъзможно!


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Икономическият растеж

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Икономическият растеж ...

... ни, особено на медиите. Компенсацията обаче идва от бързооборотните стоки и небанковите финансови услуги, които активно се борят да привлекат част от увеличаващите се доходи на консуматорите", допълва още той. Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Имаше ли изненади на комуникационния пазар

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Имаше ли изненади на комуникационния пазар ...

... започват да осъзнават нуждата от изграждане на последователна комуникационна политика." Любомир Аламанов, управляващ партньор в SiteMedia Consultancy"Community Branding се разви в посока мощно нахлуване на наноинфлуенсъри От друга страна, двата предизборни цикъла овластиха избирателите и те започнаха смело да поставят комуникационни изисквания. Citizens Communications Management напълно се разгърна като услуга."


© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт или

© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт или ...

... потребителите през 2019 г. заради добрата си идея и качествената продукция. Класацията традиционно се базира на годишните данни, представени от платформата за видеосподеляне YouTube Ads Leaderboard.3. Бранд: GilletteРежисьор: Ким ГеригГледания: 33 млн.2. Бранд: HyundaiТворческа агенция: InnoceanМедиа агенция: Canvas WorldwideГледания: 38.9 млн.1. Бранд: AmazonТворческа агенция: Lucky GeneralsМедиа агенция: RufusГледания: 39.5 млн.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Историята на комуникационния пазар в България

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Историята на комуникационния пазар в България ...

... не виждаме воля за решаването му от страна на медии, агенции и рекламодатели. Това предполага двойна работа и инвестиция във време, хора, данни и т.н., но е единственият начин за преодоляване на възможната спекула, която се поражда от противоречащи си измервателни системи", казва управляващият партньор в IQ media Анелия Стоянова.


[Shutterstock] Без изненада телевизията е медията, която доминира медийния пазар

[Shutterstock] Без изненада телевизията е медията, която доминира медийния пазар ...

... и това отново се вижда през данните. Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване През летните месеци хората прекарват по-малко време вкъщи пред телевизора и гледаемостта на каналите намалява. Тогава и рекламните бюджети се свиват, но и каналите обявяват специални летни тарифи.


© McCann Sofia Кои са McCann Sofia в навечерието на 2020?McCann

© McCann Sofia Кои са McCann Sofia в навечерието на 2020?McCann ...

... услуги през 2020?За повечето клиенти създаваме интегрирани кампании, затова развиваме всички направления в рекламата. Ако говорим за нещо ново, през 2020 по-активно ще започнем да предлагаме Influence Marketing в партньорство със специализираната за това агенция Sunday Media.Ще продължим да развиваме стажантската си програма и отново в партньорство ще развиваме PR-а.