Книги


На 24 юни излиза от печат и ще се разпространява

На 24 юни излиза от печат и ще се разпространява ...

... национална идентичност“ – Проф. Митко Димитров, Институт за икономически изследвания при БАН. Водещ на събитието ще бъде журналистът Даниел Ненчев. Входът е свободен. Ще бъде допускана публика до запълване на 50% от капацитета на залата поради предписанията на МЗ. Енциклопедия „България“ ще може да бъде закупена на място. ФБ събитие:


50 любопитни истории, свързани с футбола в България, завладяват не

50 любопитни истории, свързани с футбола в България, завладяват не ...

... че сред 50-те Истории има по нещо интересно за всички. "Въпросът е феновете да имат интерес към българския футбол. Българите сме особени нихилисти и сме свикнали да изтъкваме негативните неща, но трябва да се осъзнае, че това е част от нашата история. Историята на България", каза още Теодор Борисов.По публикацията работи:


Джоуел се е зарекъл никога повече да не се влюбва.

Джоуел се е зарекъл никога повече да не се влюбва. ...

... живее в провинциалната част на Норфък със съпруга си и работи по третия си роман. "Народът срещу Алекс Крос" - Нов роман от Джеймс Патерсън излиза на 22 юни Този път Алекс Крос е на подсъдимата скамейка. Обвинен в две убийства и полицейска бруталност, той е изправен пред необичайно предизвик...Лидерството има най-различни измерения. Изкуството да вдъхновявате и организирате децата

Лидерството има най-различни измерения. Изкуството да вдъхновявате и организирате децата ...

... Работил е в Хонконг, Будапеща, Сантяго, Шанхай и Дубай и е бил финансов директор на мултинационалната корпорация „Коутс“. Той е извънредно опитен инструктор на ръководен персонал, който чете лекции и води семинари в цял свят. Книгите му по мениджмънт и самоусъвършенстване са преведени на китайски, арабски, холандски, португалски и румънски.


Четвъртият самодивски сезон в света на „Откраднато, обречено, опазено“ разказва

Четвъртият самодивски сезон в света на „Откраднато, обречено, опазено“ разказва ...

... репортер и редактор във вестници, радио, интернет агенции и телевизии. Позната е на широката аудитория като телевизионен кореспондент за Нова телевизия и БТВ. Участва в организацията на Международен литературен фестивал „Варна Лит” „Чудесата не противоречат на законите на природата. Те противоречат само на нашите представи за тези закони.“ Августин Блажени


  Бестселъровата авторка Клеър Макинтош се завръща с трилъра „Заложници“

  Бестселъровата авторка Клеър Макинтош се завръща с трилъра „Заложници“ ...

... в смразяващ кръвта свят, в който обратите се сменят по-бързо и от най-смелите очаквания, а една майка е принудена да направи най-трудния избор – дали да спаси стотици животи, или този, който има най-голямо значение. „Хипнотизиращо добър. Трябва да стане хит. Би могъл да се превърне в класика.“ Лий ЧайлдГЛАВА 2 АДАМ –Шефката иска да те види. Кисленина разяжда

ГЛАВА 2 АДАМ –Шефката иска да те види. Кисленина разяжда ...

... просто печеля време, за да подготвя защитата си, макар че дори най-добрите адвокати на света няма да успеят да измислят история, която да ме измъкне от кашата, в която съм затънал. Случилото се с Катя е най-малкият ми проблем. С мен е свършено, след като Бътлър види телефонната ми разпечатка.


Литературният клуб на Столична библиотека и издателство „Жанет 45“ ви

Литературният клуб на Столична библиотека и издателство „Жанет 45“ ви ...

... Капка Кънева, носител на наградата „Златна четка” за оформление на книга, те показват поетическите търсения на автора в края на миналия век, който съвпада с края на неговата младост. За тези, които познават Чухов само от стихосбирките му, издадени през новото хилядолетие, тази среща със сигурност ще бъде изненадваща.  


Трилогията "Откраднато, обречено, опазено" от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна

Трилогията "Откраднато, обречено, опазено" от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна ...

... свят, изпълнен с тайнства, приключения, лукавство и смайваща красота. Мрачна, но романтична приказка, в която практичната реалност на XXI век се преплита с напрегнат сюжет и български фолклор.На 24 юни 2021 г. от 18.30 ч. навръх Еньовден в големите Римски терми във Варна ще е премиерата на "Орисано".По публикацията работи:


На 18 юни излиза "Ерата на паниката" от Андрей Велков.

На 18 юни излиза "Ерата на паниката" от Андрей Велков. ...

... ShadowDance и преподавател по научна фантастика в Софийския университет. "Ерата на паниката" е мощен и взривоопасен коктейл от оригинални идеи, хумор, ярки персонажи, напрежение, шокиращи обрати... Излиза книга, която не прилича на никоя друга - в момент, който не прилича на никой друг.Художник на корицата е Росен Дуков.По публикацията работи:


Пригответе се за вдъхновяващата история на мъж, който напуска стария

Пригответе се за вдъхновяващата история на мъж, който напуска стария ...

... с червени рибки ЯВНО ПОНЯКОГА ВЪЗРАСТНИТЕ ОТДЕЛЯТ ВРЕМЕ, за да седнат ... „Пътешествието” е въздействащ разказ, който ни напомня, че въпреки веригите, с които се самооковаваме, в човешката душа се крие нещо първично, което все още поражда у нея копнежа да се скита на воля и да продължи да живее.Днес излиза от печат новият роман на Йордан Колев „Хилядолетната

Днес излиза от печат новият роман на Йордан Колев „Хилядолетната ...

... Юри Вълев от НСА и други негови колеги. Проверени при специалисти са и всички термини от сферата на оръжията, компютрите, медицината. Така че когато Борис е ранен тежко на финала, читателят получава и обоснована диагноза, и надежда за още по-интересно развитие на сюжета в следващия том от „Хилядолетната битка“.  


Този път Алекс Крос е на подсъдимата скамейка. Обвинен в

Този път Алекс Крос е на подсъдимата скамейка. Обвинен в ...

... огромна част от времето си и за благотворителност, като влага усилия и средства в редица каузи, подкрепящи четенето. Откъс от „Завръщане в кафенето на края на света“ Денят беше прекрасен. Небето бе великолепно синьо, беше топло, но не задушно. Чувствах се като в рая. И в известен смисъл наистина бях....


Един дълбоко човешки, изповеден роман "в женски род" чиято авторка

Един дълбоко човешки, изповеден роман "в женски род" чиято авторка ...

... десетки езици, произведенията й са неизменно в челото на бестселърите по света. По "Историята на едно порядъчно семейство" (2018) се снима филм. Още при излизането на романа "Клеветата" (2019) авторските права са продадени в 9 страни и той също ще бъде филмиран.Клеветата" е в превод на Милена Дякова.По публикацията работи:


Литературният фестивал "Пловдив чете" фокусира вниманието върху четенето, книгите и

Литературният фестивал "Пловдив чете" фокусира вниманието върху четенето, книгите и ...

... представи Габриела Манова и Лилия Йовнова. Ще бъде много интересно. А нашата основна цел тази година е децентрализацията на литературата. Имаме различни локации, като всяка локация предполага различен тип литература", коментира още координаторът на "Пловдив чете". Владимир Гешев добави, че събота и неделя ще има творчески работилници с децата.По публикацията работи:


През последните 30 години всички политици извършваха престъпления спрямо българските

През последните 30 години всички политици извършваха престъпления спрямо българските ...

... е пътеписът "От Рио до Кейптаун", публикуван през 2017 г. Той е базиран на личното му преживяване на борда на яхта УНИЦЕФ, на околосветска регата за аматьори. Две години по-късно среща читателите си с "Кацането" - технотрилър, основан на истински случай по време на приземяване в тежка аварийна ситуация.По публикацията работи:Нотите се издигаха нагоре, разнасяха се и политаха като птици,

Нотите се издигаха нагоре, разнасяха се и политаха като птици, ...

... До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над тридесет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за „най-добрата съвременна британска авторка“. През юни ИК „Хермес“ ще зарадва многобройните й почитатели в България с романа „Нощна музика“.


Със своята "Кройцерова соната" Толстой успява да разбуни обществото, като

Със своята "Кройцерова соната" Толстой успява да разбуни обществото, като ...

... тогава обществено-политическият живот в Русия ври и кипи, дебелите списания губят читателите си и творбата на София Толстая остава незабелязана. Няколко години по-късно тя е отпечатана и в книга, а днес е превеждана с успех и на Запад, като например във Франция се превръща в литературно събитие.  По публикацията работи:


„28 дни от живота на Катерицата“ е забавно-смешната история на

„28 дни от живота на Катерицата“ е забавно-смешната история на ...

... смях и сълзи, тоест за всичко най-важно, което винаги присъства в живота и за което непременно трябва да се говори с детето. Но не само да говорим, а да го правим отговорно, достъпно, с добро и с любов, както го прави любимият писател на съвременните украински деца – Иван Андрусяк.


Мария Монтесори. Първата жена, завършила медицина в Италия. Родена през

Мария Монтесори. Първата жена, завършила медицина в Италия. Родена през ...

... Интересът към живота и метода на Мария Монтесори, лекарката и педагожка, чиято съдба е свързана с проблемните деца, съпътства Беате Мали през цялото ѝ професионално развитие и намира своя израз в изключително успешния роман „Учителка на новото време“. Писателката живее във Виена със съпруга си и с трите им деца.


Авторът на хитовия „Облакът Атлас” със завладяващ роман за 60-те

Авторът на хитовия „Облакът Атлас” със завладяващ роман за 60-те ...

... на Якоб де Зут“ и „Часовници от кости“, за да създаде своята най-мащабна и обезоръжаваща творба, в които темите за свободата, сексуалността, откриването на личното „Аз” изпълват петолинието на романа. Шеметна, оглушителна, романтична и на места тъжна, „Утопия Авеню” ще ви преведе през най-тъмните и забележителни кътчета на човешката душа.Животът и мирогледът на Джон се променят кардинално, когато една

Животът и мирогледът на Джон се променят кардинално, когато една ...

... телевизията и радиото Джон Стрелеки успява да предаде посланията си на милиони хора, като ги вдъхновява сами да вземат решения за своя живот. Заедно с имена като Опра Уинфри, Тони Робинс и Дийпак Чопра, той е смятан за един от стоте най-влиятелни хора в областта на лидерството и личностното развитие.


Алек Попов. Снимка: Антон Кръстев Пъстра мозайка от патриотични страсти,

Алек Попов. Снимка: Антон Кръстев Пъстра мозайка от патриотични страсти, ...

... играчи.Класически комичен роман, населен с неповторими образи, и многопластова литература, изследваща обществото със средствата на иронията – в тази забавно-тъжна и безмилостна сатира излизат на показ всички комплекси, превърнали се в част от народопсихологията ни. Виртуозен разказ за възможностите на "обикновения човек" сам да гради съдбата си.  По публикацията работи:


Два пъти Винка Саздова е обявявана за най-четения автор в

Два пъти Винка Саздова е обявявана за най-четения автор в ...

... представи българското издание на романа си „Вилино“, а приятелката й Ягода Михайловска-Георгиева – новия си роман „Манастирът Фуентерабия“. На 9.06. от 18 ч. в Художествената галерия в Ловеч ще е премиерата на „Вилино“, в рамките на Дни на македонската литература с участието на Винка Саздова, Ягода Михайловска-Георгиева и Сашко Насев.


Малко преди началото на лятото „Ентусиаст“ представя дебютния роман на

Малко преди началото на лятото „Ентусиаст“ представя дебютния роман на ...

... истории и вълнуващи персонажи те потапя във вселената на медиите и пиар агенциите. Истинска находка!“ Официалната премиера на книгата е на 15 юни от 19:00 ч. в Kino Cabana. Водещ на събитието ще бъде Борислав Чучков, а любима звезда от родната музикална сцена ще е гост изненада. Входът е свободен.


Снимка: Enthusiast 17-годишният опит в PR и маркетинга на Ради

Снимка: Enthusiast 17-годишният опит в PR и маркетинга на Ради ...

... години не му се налага да работи и това го прави истински щастлив. С книгата си Ради иска да представи света на комуникациите, такъв какъвто той го вижда и макар че романът е художествена измислица, много от историите и героите са базирани на истински случки и хора.  По публикацията работи:По книжарниците вече можете да открием "Вишъс" от Л. Дж.

По книжарниците вече можете да открием "Вишъс" от Л. Дж. ...

... във висините на социалната стълбица, да осигури лечението на сестра ѝ. "Вишъс" от Л. Дж. Шен слага начало на една от най-популярните ѝ и обичани поредици по цял свят. През долината на мрачните сенки на омразата двама врагове ще търсят път към изкуплението... и един към друг.  По публикацията работи:


В „Доблест и наказание” проф. Вили Лилков прави смайващи разкрития

В „Доблест и наказание” проф. Вили Лилков прави смайващи разкрития ...

... като в резултат на това след „Девети“ той е ликвидиран. Среща се с хора, преживели концлагерите, затворите и изселванията, и записва техните свидетелства. Съавтор с Христо Христов на книгите „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“ и „Погубената България“. *„Доблест и наказание” се издава с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“.


В книгата "Доблест и наказание" проф. Вили Лилков и Христо

В книгата "Доблест и наказание" проф. Вили Лилков и Христо ...

... изпратили различни хора. Самият той започва да изучава архивите още през 2013 г. "Много евреи идват като свидетели в защита на народните представители и казват на Народния съд: Не може да ги обвинявате в антисемитизъм. Искало се е доблест и от спасените, те са я проявили", изтъкна проф. Лилков.По публикацията работи:


Самотният самурай с руска душа Масахиро Шибата се проявява като

Самотният самурай с руска душа Масахиро Шибата се проявява като ...

... литература”, главен редактор на двайсеттомната "Антология на японската литература", председател на мегапроекта "Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов "Приключенията на Ераст Фандорин", чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман.  По публикацията работи:


"Дървото на Фолкунгите" - един забележителен исторически роман на шведския

"Дървото на Фолкунгите" - един забележителен исторически роман на шведския ...

... бил и приносът на автора за развитието и тенденциите в световната литература. "В по-голямата част от 20 век връчването на нобелова награда винаги е било за авторите, които наистина имат солидно място в световната литература. В последните десетилетия започват спорове, че се връчва на по-случайни автори", каза още Тотев.По публикацията работи:


„Македоно-одрински свидетелства“ от Библиотека Струмски излиза в ограничен тираж от

„Македоно-одрински свидетелства“ от Библиотека Струмски излиза в ограничен тираж от ...

... на дейци с потекло от Одринска Тракия, единайсет (11) дела са на родени в пределите на тогавашното Царство България, три (3) са на дейци от Добруджа, едно (1) – на деец от Трансилвания и пет (5) – на революционери с непознат произход поради унищожаването на документацията.  Библиотека Струмски онлайн: Facebook:


„Дървото на Фолкунгите“ е епичен исторически роман за магическия свят

„Дървото на Фолкунгите“ е епичен исторически роман за магическия свят ...

... време романът „Под игото“ е преведен на десетки езици, включително и на шведски. Не се знае какви са щели да бъдат шансовете на Вазов за наградата, ако не са били вътрешните, български писателски вражди (на кръга „Мисъл“ с Вазов), които са накарали мисионерите на Нобеловия комитет да не подкрепят кандидатурата.


След като ни впечатли със своя разказ за сътворението на

След като ни впечатли със своя разказ за сътворението на ...

... със своите активни позиции спрямо разнообразни обществени проблеми. Неговите ярки личностни убеждения превръщат творчеството му в извор на вдъхновение и мъдрост, пораждайки житейски размисли у всеки, докоснал се до него. Оригиналните му гледни точки предлагат възможност за интерпретации на изконни общочовешки въпроси, основани на финия баланс между ирония и самобитност.


Преминаване през вековете и запознанство с творби от световното изкуство.

Преминаване през вековете и запознанство с творби от световното изкуство. ...

... тя.Темите често са едни и същи при децата и възрастните. "Интересно е как може да се представи една информация за различни групи. Има общо, но подходът е различен - много неща се спестяват на децата. Много се чудихме как да обясним в тази книга на децата комунизма", добави Туджарова. По публикацията работи:


Български творци ще се срещнат и ще разговарят с ученици

Български творци ще се срещнат и ще разговарят с ученици ...

... но въпросът е дали да я заявява на глас или не, как да го каже", допълни писателят.  Той покани всички да посетят и предстоящия Панаир на книгата в София, който започва на 31 май.  "Въпреки обвиненията, че българинът не чете, качествените книги излизат много бързо у нас", обясни още Карабашлиев.По публикацията работи:


Какво означава „лунатизми“? Така Сафи Бахкал нарича налудничави проекти или

Какво означава „лунатизми“? Така Сафи Бахкал нарича налудничави проекти или ...

... инвестиционни събития, медицински срещи и водещи академични институции по света. Той живее със съпругата си и двете им деца в Кеймбридж, Масачузетс. Откъс от "Мъгливото езеро" Каталина Ларк видя убийството около четири секунди преди да се случи. Или може би пет. Все още не беше свикнала със зловещите видения. ...


Всички се стремим да поддържаме телата си здрави и в

Всички се стремим да поддържаме телата си здрави и в ...

... е неврохирург, главен медицински кореспондент на CNN и носител на многобройни награди за уникалните си репортажи от всички горещи точки по света, където има войни, природни бедствия и епидемии. Той е автор на бестселъри, по които са направени документални филми, преподавател и член на Националната академия по медицина на САЩ.


Нежни и меланхолични, тъжни и весели, неправолинейни и носталгични –

Нежни и меланхолични, тъжни и весели, неправолинейни и носталгични – ...

... дни” тя получава няколко големи литературни награди, които носят признание за книгата като „най-добър роман на годината”. Както в живота, така и в книгите си, Анелиз Вербеке си остава ангажирана и чувствителна към актуалните теми, вълнуващи обществото, и деликатно ги споделя, като ги изпълва с много психологизъм и финес.  


Тази книга е документално-емоционална биография на една изключителна българска актриса

Тази книга е документално-емоционална биография на една изключителна българска актриса ...

... се провежда със съдействието на театър „Азарян”, НДК и Съюза на артистите в България в съответствие с предписаните хигиенни мерки и до изчерпването на допустимите 50% места в театъра. Входът е с покани, които ще бъдат раздавани на място. Приканваме публиката да носи и свои лични предпазни средства за премиерата.


Популярният писател отново предлага много повече от това, което очакваме.

Популярният писател отново предлага много повече от това, което очакваме. ...

... заема ръководен пост в една от най-големите норвежки телевизии. В романа му има любопитни разсъждения за развитието на медиите и тяхната власт и въздействие върху хората. Това е силен психологически трилър, който поставя парливи морални въпроси за ролята на медиите в отразяването на брутални престъпления, търсейки сензация и комерсиален успех.


  20 май 2021 г. — По случай 24 май

  20 май 2021 г. — По случай 24 май ...

... и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства на 25 световни  пазара, като седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.


След успеха на романа „Нидерландската дева”, радушно приет от българските

След успеха на романа „Нидерландската дева”, радушно приет от българските ...

... поглед, тя е публикувала няколко романа и сборници с разкази, ситуирани на различни места и с разнообразна тематика, но неизменно с дълбока психологическа проникновеност.След като „Нидерландската дева” спечели най-големите литературни призове в Нидерландия и Европа, най-новият роман на писателката „Фон” й донесе още награди и единодушното високо признание на критиката.


С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и успешна

С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и успешна ...

... таралежа“ сваля маските на съвременния свят и го показва такъв, какъвто е – понякога жесток, но винаги даващ шанс за спасение и утеха. Откъс от "Позорище" от Добромир Бойчев 1 ТОПЛА ЛЯТНА ВЕЧЕР ВЛАСТВАШЕ над живописното пристанище на Солун. Откъм залива подухваше свеж бриз и носеше дъха на водорасли, пресни...


Романът "Аbsolvo te" на Георги Бърдаров спечели Европейската награда за

Романът "Аbsolvo te" на Георги Бърдаров спечели Европейската награда за ...

... е единственият изход от безумния арабо-израелски конфликт, който и в този момент взима поредните невинни жертви. Всички те и всички ние имаме нужда да произнесем: АBSOLVO TE!", написа още Георги Бърдаров. Писателят благодари на журито за голямото признание и на читателите за многото положителни оценки и мнения.  По публикацията работи:


Продължава историята на едно от най-горещите заглавия на миналата година

Продължава историята на едно от най-горещите заглавия на миналата година ...

... се превръща в световна сензация, когато стрийминг платформата "Нетфликс" откупува правата за филмова адаптация. Полската актриса Анна Мария Секлуцка и италианският красавец Микеле Мороне веднага печелят сърцата на зрителите. Към тях за продължението "Този ден" се присъединява сицилианецът Симоне Сусина в ролята на неудържимия враг на Масимо Торичели.По публикацията работи:


Нова книга от Христо Буковски – автор на „Опасният архив

Нова книга от Христо Буковски – автор на „Опасният архив ...

... за първите писмени системи? Това са само някои от въпросите, чийто отговор историкът търси. „Чудото на българската писменост. Петото измерение в богомилското христианство“ от Христо Буковски е поредното пътешествие на автора по стъпките на богомилите по българските земи и съвършен подарък, който възвръща изгубените спомени за тайнствата на прадедите ни.


Дигитализацията на библиотеките у нас е един от основните акценти

Дигитализацията на библиотеките у нас е един от основните акценти ...

... че дигитализацията е свързана с технологичното обновление на компютърната база в библиотеките. Допълни също, че е необходим диалог относно пиратството, за да се избегне омагьосания кръг, в който читатели свалят такова съдържание, а писателите въобще не искат то да бъде качвано, за да не бъде злоупотребявано с него.По публикацията работи:


След суровия реализъм на "Глиненият цар" – фаворит на 10-ия

След суровия реализъм на "Глиненият цар" – фаворит на 10-ия ...

... Добромир Байчев завършва кинорежисура. Той е сценарист на редица телевизионни предавания и сериали от 2003 г. досега. През 2017 г. става финалист в международния конкурс за сценарий на английски език Jameson First Shot, с жури продуцентите на сериала "Къща от карти" по едноименния роман на Майкъл Добс.  По публикацията работи:


Авторът на отличения роман „Глиненият цар“ с убийствено смешна сатира.

Авторът на отличения роман „Глиненият цар“ с убийствено смешна сатира. ...

... актери на неа“. Добромир Байчев завършва кинорежисура. Той е сценарист на редица телевизионни предавания и сериали от 2003 г. досега. През 2017 г. става финалист в международния конкурс за сценарий на английски език Jameson First Shot, с жури продуцентите на сериала „Къща от карти“ по едноименния роман на Майкъл Добс.


Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за

Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за ...

... пет. Все още не беше свикнала със зловещите видения. ... Първият й роман – „Странстващият албатрос“ („Хермес“, 2019), печели през 2020 г. наградата „Перото“ за най-добър дебют. Отличен е с втора награда в категорията художествена проза на „Портал Култура“ и е номиниран за роман на годината на Фонд „13 века“.


Д-р Майкъл Нютън е създател на регресивната хипнотерапия, изследовател на

Д-р Майкъл Нютън е създател на регресивната хипнотерапия, изследовател на ...

... налага да взимаме специални мерки за детоксикация, защото тялото... Д-р Джоан Селински е собственик на центъра „Соул Соурс“, обслужващ Мериленд и столичния окръг Колумбия. Тя е духовен съветник. В хипнотерапевтичната си практика Джоан се фокусира върху регресията в минали съществувания и живота между преражданията, трансперсоналните пътувания и освобождаването на духа.


Голяма порция приключения и смях – това е романът за

Голяма порция приключения и смях – това е романът за ...

... Галина Миклинова стои зад идеята за създаване на Музей на чифтоядците в Прага, който отваря врати през втората половина на 2020-а.По повод излизането на втората книга от поредицата на български Галина Миклинова казва: „Много се радвам, че следващата книга с приключенията на чифтоядците ще е скоро при българските читатели. Ура!“


Плътна, проницателна и задълбочена картина на човешката психика разкрива романът,

Плътна, проницателна и задълбочена картина на човешката психика разкрива романът, ...

... областта на герoнтологията й носят сертификат. Авторка на седем книги, превърнали се в световни бестселъри, тя е удостоена с „Пулицър“ през 2009-а, а през 2000-та става финалистка за престижните награди „Пен“ и „Ориндж“. След „Олив Китридж“ читателите у нас могат да очакват още на български от литературното богатство на авторката.


Д-р Неделя Щонова е дипломиран лекар, специалист невролог. Има защитен

Д-р Неделя Щонова е дипломиран лекар, специалист невролог. Има защитен ...

... книгата „Краят на болестите“, написана от личния лекар на Стив Джобс – проф. Дейвид Ейгъс, и на книгата „Надбъбречна умора и стресовият синдром на XXI век“ – бестселър от д-р Джеймс Л. Уилсън. Съавтор е в книгата „Факти, противоречия, дебати в диагностиката и лечението на сърдечните и съдовите заболявания, 2016“.


По книжарниците излезе "Пустош" от шведската авторка Стина Джаксън –

По книжарниците излезе "Пустош" от шведската авторка Стина Джаксън – ...

... никога не проговаря. А където има вражда, следва и убийство.Трилърът "Пустош" от бестселъровата авторка Стина Джаксън разказва за клаустрофобията на малкия град и неразрушимите връзки, които създаваме с места или хора. С безпогрешен усет за нарастващото напрежение "Пустош" ни запраща в сърцето на мрака на скандинавския ноар.  По публикацията работи:


Излезе „Пустош“ от шведската авторка Стина Джаксън, носител на наградата

Излезе „Пустош“ от шведската авторка Стина Джаксън, носител на наградата ...

... които никога не носят спасение. На пазара вече може да откриете „Френското бу... Трилърът „Пустош“ от бестселъровата авторка Стина Джаксънразказва за клаустрофобията на малкия град и неразрушимите връзки, които създаваме с места или хора. С безпогрешен усет за нарастващото напрежение „Пустош“ ни запраща в сърцето на мрака на скандинавския ноар.


Пътуването  до морето в скрибуцащ нощен влак може да се

Пътуването  до морето в скрибуцащ нощен влак може да се ...

... всички цветове в книжарниците на 10 май , а премиерата на книгата е предвидена за 20 май от 19.30 ч. в столичния клуб "Терминал 1" на ул. "Ангел Кънчев" 1, където всички любители на вълшебствата и приключенията ще имат възможност да се потопят в един свят от светлосенки.По публикацията работи:


Горчиво-сладък разказ за бягствата от реалността, които никога не носят

Горчиво-сладък разказ за бягствата от реалността, които никога не носят ...

... страсти. Дженифър Дюпий създава красива история, която успява да заплени, искрено да трогне и да предложи утеха на читателя тогава, когато тя изглежда недостижима. Безкрайно човечен и фин в стила си, „Френското булчинско магазинче” е роман, скрил в сърцето си спасение. Стига човек да е готов да го понесе.  


Излезе „В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин –

Излезе „В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин – ...

... приятеля ѝ от детство Уайът да замъглят преценката ѝ? „В тъмното всички сме еднакви“ е елегантно написан трилър от бестселъровата авторка Джулия Хибърлин, който преплита зловещи тайни от миналото с тегобите на настоящето, за да разкаже историята на три жени и борбата им за истина в малък тексаски град.  


Излезе „Смъртоносна академия“ от Ноами Новик – нов роман от

Излезе „Смъртоносна академия“ от Ноами Новик – нов роман от ...

... да се пребори за оцеляването си в свят на опасности и тревоги, докато се опитва да обуздае мистериозната и могъща сила, която дреме в кръвта ѝ. Бестселъровата авторка Наоми Новик, която получи наградите „Хюго“, „Небула“ и „Локус“ за най-добър роман, отново повежда читателите към нов неустоим и опасен фентъзи свят.


Преди десет години на пусто шосе във Флорида е открита

Преди десет години на пусто шосе във Флорида е открита ...

... нея отново надвисва опасност и тя отчаяно се нуждае от помощ. Стар приятел я свързва с тайнствен наемен убиец. Събитията се развиват светкавично бързо. Неприятни изненади очакват преследвачите на Нина Морган. Защото тя отдавна се е превърнала в друг човек. С друг характер, с други умения. И неочаквана нова сила.


На 10. май ще бъде открита първата българска медия за

На 10. май ще бъде открита първата българска медия за ...

... Деня на библиотекаря. Тогава „Книговище“ ще връчи годишните си награди за читателски постижения на церемония пред инсталацията Един човек, която ще започне в 18:00 в няколко категории. Специален участник в събитието ще бъде детският писател и издател Зорница Христова, която е и главен редактор на “ВИЖТЕ: Новините на детски език”.


На 10. май ще бъде открита първата българска медия за

На 10. май ще бъде открита първата българска медия за ...

... Деня на библиотекаря. Тогава „Книговище“ ще връчи годишните си награди за читателски постижения на церемония пред инсталацията Един човек, която ще започне в 18:00 в няколко категории. Специален участник в събитието ще бъде детският писател и издател Зорница Христова, която е и главен редактор на “ВИЖТЕ: Новините на детски език”.


3 тома литературна критика и история – с тази нелека

3 тома литературна критика и история – с тази нелека ...

... страници. "В момента завършвам един предговор и съм на 103-та страница. Той ще се сложи към тези 950 страници, които вече са редактирани и подготвени. Третият том също е написан, но това не означава, че е напълно готов. Той се казва "Стратегия на литературната история", обясни Михаил Неделчев.По публикацията работи:


Издават книга за Ордена за храброст навръх 6 май. Предисловието

Издават книга за Ордена за храброст навръх 6 май. Предисловието ...

... са създадени и развивани българските отличия; каква е разликата между орден, медал и почетен знак; къде са били изработвани през годините; кои личности и за какви заслуги са награждавани, уточняват от „Българска история“. Изданието ще бъде налично в книжарниците от 6 май, а вече може да бъде поръчано и .


Преди дни бе създадена , чиято основна цел е да

Преди дни бе създадена , чиято основна цел е да ...

... които иска да ни подкрепят директно, да го направят чрез Патреон. Също така, за онези от тях, които проявяват интерес, в социалните мрежи редовно публикуваме и актуална информация около платформата ни, нашите произведения и автори. Ние вярваме, че има смисъл и нужда от нейното съществуване и развитие", завършва Атанас Янев.


Покрай Великденските празници решихме да ви върнем в детството, заедно

Покрай Великденските празници решихме да ви върнем в детството, заедно ...

... стоцветно тозчас заприлича! Така ги смирявах, боите засмени им взеха очите. Върнаха се вкъщи, свикаха децата, при нас дотърчаха да червят яйцата. До вечерта късно бояджии бяхме. И много се смяхме. Хайде стига вече, драги ми Смехурко. Честит ти Великден! Поздрав най-сърдечен! Твой приятел вечен: Весел Патиланчо Автор: Ран Босилек


Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с ...

... няколко книги за световната икономика, които са преведени на над двайсет езика. Автор е и на романа Доверие – финансов трилър, чието действие се развива в Цюрих и Будапеща. Епинг има двойно гражданство – от САЩ и Швейцария, и владее отлично шест езика: английски, френски, немски, италиански, португалски и испански.


Времето за лягане е може би едно от най-тежкото изпитание

Времето за лягане е може би едно от най-тежкото изпитание ...

... във видео поредицата "Полезни Навици", реализирана в партньорство с националната инициатива "Приказки без край". През 2020 г. тази поредица бе продължена и на хартия с няколко цветни издания - "Маргаритка и чистите зъбки", "Биби и Мими отиват на море", "Маргаритка и вкусната храна", "Маргаритка и чистите ръце".  По публикацията работи: