На 10 октомври 2018 г. в Информационния център на Министерството

На 10 октомври 2018 г. в Информационния център на Министерството ...

......... на въпроса по какъв начин бежанската и мигрантската криза от 2015-2016 година се вписва в глобалните миграционни процеси в Европа и света от края на ХХ и началото на ХХI век. Текстовете във втората част на монографията представят различните стратегии и тактики на балканските държави за справяне с мигрантската вълна.


Над английското провинциално градче Юлеторп се е спуснала есен. Времето

Над английското провинциално градче Юлеторп се е спуснала есен. Времето ...

......... се влюбите в тази книга! Райтинг Гарнет За автора Роузи Блейк е прекарала студентските си години в писане на пантомими, базирани на класически произведения като „Вълшебникът от Оз“ и „Хари Потър“. Авторка е на награждавани кратки разкази, множество статии за дамски списания, както и ревюта на нови книги за Новелишъс.


Романът

Романът "Малки пожари навсякъде" от американската писателка Селест Инг ("Всичко, ...

......... преди 11 септември прави "Малки пожари навсякъде" роман от ранга на "Непорочните самоубийства" на Джефри Юдженидис. Актуална – и същевременно безвременна – Инг ще ви накара да се запитате: Възможно ли е човек да се пребори с несправедливостите на живота и да "запали пожар" в света и на другите?  


Най-новата книга на Анна Заркова „Българската мафия, както я видях“

Най-новата книга на Анна Заркова „Българската мафия, както я видях“ ...

......... тя е видяла през погледа на журналиста. Книгата „Българската мафия, както я видях“ е отпечатана от издателска къща "Авлига". Предговорът е на друг известен журналист - Никола Кицевски. Творбата на Анна Заркова може да бъде поръчана онлайн след 17 октомври, а по книжарниците ще може да се намери от идния понеделник.


Представете си свят, в който всички отиват вдъхновени на работа,

Представете си свят, в който всички отиват вдъхновени на работа, ...

......... на върха. То е отговорност на всеки, който принадлежи към групата. Макар че хората с висок ранг притежават силата да работят в по-голям мащаб, всеки от нас има отговорност да опази безопасния кръг здрав. Всички трябва да започнем да правим малки неща за доброто на другите. Днес. Малко по малко.


На 9 октомври излизат мемоарите на един от най-влиятелните съвременни

На 9 октомври излизат мемоарите на един от най-влиятелните съвременни ...

......... допуска в личния си живот, в който централно място заемат съпругата му – Франсис, и трите им деца. Преплитайки историите на най-запомнящите се пациенти със спомените си за приятелства, любов и разочарования, книгата ни позволява да опознаем Ървин Ялом като личност и да оценим подобаващо огромния му принос към психотерапията.Спомняте ли си коя беше първата книга, която прочетохте? Има

Спомняте ли си коя беше първата книга, която прочетохте? Има ...

......... стюардеса, писател и автор на блог. Публикувала е сборника с разкази „Господар на съдбата ти“, награден през 2014 г. с Premio Éride Ediciones. След това издава и два романа: „Всичко, от което бягаме“ и „Макове през октомври“, които се радват на голям успех и положителни отзиви от критици и читатели.


Невероятно красиви залези и изгреви, пищна природа или рифове, преливащи

Невероятно красиви залези и изгреви, пищна природа или рифове, преливащи ...

......... в безкрайно променящата се вечна и витална природа... Повече за книгата може да намерите тук Снимка с гигантска костенурка на Галапагос По време на пътешествието си до Япония Симеон Идакиев участва в ритуал за изцеление в храма Асакоса канон, Токио Симеон Идакиев с Николай Йотов на о-в Кинг Джордж, Антарктида


Снощи се проведе представянето на най-новата книга на авторът Иван

Снощи се проведе представянето на най-новата книга на авторът Иван ...

......... на българската федерация за  "Спорт за хора със зрителни увреждания", шампион по “голбал” и горд родител на две дъщери. Книгата на даровитият автор вече е на пазара и освен на хартиен носител, тя е и в аудио версия за да може да бъде по- достъпна и удобна за читателите.  "Живот в скалите" е дебют в прозата на популярната българска ...

......... за другия. Разбирам мъжете, които са бягали от нея. И аз бих. Кое мъжко его би понесло всекидневно да се чувства джудже и това усещане да е причинено от жена? Ще са ми нужни още няколко живота, за да го проумея, и още толкова, за да обичам по този начин"."Живот в скалите" е дебют в прозата на популярната българска ...

......... за другия. Разбирам мъжете, които са бягали от нея. И аз бих. Кое мъжко его би понесло всекидневно да се чувства джудже и това усещане да е причинено от жена? Ще са ми нужни още няколко живота, за да го проумея, и още толкова, за да обичам по този начин."


През 2018 г. се навършват 115 години от смъртта на

През 2018 г. се навършват 115 години от смъртта на ...

......... забравен за близо четиридесет години и е публикуван едва през 1924 г. С пълнокръвните и цветни описания на таитянските митове и легенди, завладяващите любовни истории и философски търсения, и нежната поезия, съхранила завинаги в себе си картината на Рая, „Ноа Ноа“ заема своето достойно място сред шедьоврите на гения Гоген.


„Асеновградчанино, обичай града си, но преди това го опознай!“ С

„Асеновградчанино, обичай града си, но преди това го опознай!“ С ...

......... водени единствено от своето чувство за справедливост и са успявали. Писателят Теодор Пеев е планирал втората част на творбата да бъде готова до края на годината. Той обеща, че във втория том ще публикувам и пълния списък с имената на загиналите в Балканската, Първата световна и Втората световна война асеновградчани.


За четвърта поредна година Литературен клуб „Перото” ще връчи годишните

За четвърта поредна година Литературен клуб „Перото” ще връчи годишните ...

......... – превод на английски на „Една и съща нощ” от Христо Карастоянов; Петър Кръстев – превод на унгарски на „Внезапни улици” на Иванка Могилска. Категория „Дебют“: Николай Терзийски, „Отлъчване”, изд. „Жанет 45”;Иван С. Вълев, „Завой”, изд. „Жанет 45”;Наталия Делева, „Невидими”, изд. „Жанет 45”;Лилия Йовнева, „Моментът преди порасване”, изд. „Жанет 45”;


Има книги, които просто всеки трябва да прочете. Тези книги

Има книги, които просто всеки трябва да прочете. Тези книги ...

......... Защото независимо накъде бягаш, се сблъскваш със себе си.”- "Закуска в Тифани” на Труман Капоти"Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.”-  "Алхимикът” на Паулу Коелю "Никакъв огън, никаква сила не може да унищожи онова, което човек скатава в бленуващото си сърце.”-  "Великият Гетсби” на Франсис Скот ФицджералдЗа пръв път на български език – последните неиздавани разкази

За пръв път на български език – последните неиздавани разкази ...

......... кратки разкази. През 2018 г. са публикувани осемнайсет негови разказа – неиздавани, непознати или смятани за безвъзвратно изгубени, – обединени в сборника „Бих умрял за теб и други изгубени истории“. Почти век след публикуването на „Великият Гетсби“, този нов сборник ни припомня колко въздействащо е творчеството на емблематичния американски писател.


Обикновено след като една книга излезе от печат и стигне

Обикновено след като една книга излезе от печат и стигне ...

......... себе си в текстовете, да затвори книгата с въпроси и изненадващи отговори за самия него. „Живот в скалите“ ще се разпространява по книжарниците от 08.10.2018. Предстои официалната премиера на книгата в София и голямо турне из страната и чужбина. Корицата на „Живот в скалите“ е дело на дизайнера Тодор Манолов.


Доверете се на емоционалната си интелигентност, казва авторката на бестселъра

Доверете се на емоционалната си интелигентност, казва авторката на бестселъра ...

......... да говорите. Вървите ли по свой собствен път, ще постигнете това, към което се стремите. Пътят ви винаги ще е безопасен, именно защото е вашият собствен. Опитате ли да вървите по нечий друг път, никога няма да достигнете до душевен мир и всеки миг ще се отдалечавате от себе си.“


Ерих е възрастен учен, който е посветил живота си на

Ерих е възрастен учен, който е посветил живота си на ...

......... г. печели Литературната награда на град Хамбург. През 2016 г. получава стипендия за литература на провинция Долна Саксония и е номинирана за наградата „Ингеборг Бахман“. Живее в Хамбург и работи като писател на свободна практика. Авторка е на романа „Пияни дървета“, част от поредицата „Съвременни европейски романи“ на ИК „Хермес“.


„Люляковите момичета” е разказ за три жени, жертви на най-ужасяващите

„Люляковите момичета” е разказ за три жени, жертви на най-ужасяващите ...

......... на една страна, прехапа устна и отново вдигна лопатата. Съжалявам, ако съм ви обидил. Чакайте – каза Майка. Мъжът вдигна лопатата високо над главата си. Господи, не! – извика Майка. Посегна да хване ръката му, но беше твърде късно. Лопатата вече беше във въздуха, нищо не можеше да я спре.


Дългоочакваното продължение на „Вафлено сърце“ е вече факт! Мария Пар,

Дългоочакваното продължение на „Вафлено сърце“ е вече факт! Мария Пар, ...

......... може да се сблъска човек по всяко време… И възрастните читатели ще пролеят няколко сълзи, докато четат – сълзи на съчувствие и удовлетворение, които скоро обаче ще бъдат заменени от усмивки и смях. „Вратарката и морето“ е детски роман, но той е за всички нас – и деца, и възрастни.


Японският писател Харуки Мураками отказа номинацията на алтернативна Нобелова премия

Японският писател Харуки Мураками отказа номинацията на алтернативна Нобелова премия ...

......... Както изясни проведеното в тази връзка разследване, някои от академиците са нарушавали и строгото правило да не съобщават името на бъдещия лауреат до официалното съобщение, в което е обвиняван и Арно. След появата на данните от разследването няколко литератора, постоянният секретар Сара Даниус и Катарина Фростенсон заявиха, че напускат академията.


Есента върви по мед и зайци с първото книжно издание

Есента върви по мед и зайци с първото книжно издание ...

......... мечки в гората? Как се създават истории в панели и какво е общото между писането на разказ и рисуването? За подобни и други мъдрости ще си говорим на 16-и. Дотогава – (не) пътувайте с билетчета в градския транспорт, бъдете цветни и непримирими и не забравяйте: готино е да си кисел!


На 10 септември излезе от печат нова книга на Виктор

На 10 септември излезе от печат нова книга на Виктор ...

......... сформират. Пример: за държавния преврат в Афганистан и за физическото ликвидиране на ръководството му в Кабул беше прехвърлен така нареченият „мюсюлмански батальон“ от състава на 15-а бригада на Спецназ от Средноазиатския военен окръг. Батальонът се справи с възложената му задача. За това ще говорим по-долу. Превод от руски Иван Тотоманов


Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да представи на Вашето внимание

Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да представи на Вашето внимание ...

......... и Ягодка, която мучала от носталгия по дома. Впуснете се в приключението на своя живот! Същевременно ще се запознаете с проверени исторически сведения за живота, обичаите, корабите и къщите на викингите. Книгата е предназначена за деца между 4 и 12 годишна възраст. Преводът от фински е на Росица Цветанова.  


Над 440 библиотеки в страната ще получат 1 млн. лв.,

Над 440 библиотеки в страната ще получат 1 млн. лв., ...

......... „Българска книга“. За пореден път изключително събитие в посока популяризиране на българската литература и в крайна сметка на българската култура“, коментира министър Банов. Той изрази надежда общо със съвместни усилия да се възроди възрожденския дух на българина, усещането му към литературата, книгата и четенето. „На добър час“, каза още Банов.


Новата книга от поредицата на най-популярния съвременен учен в света

Новата книга от поредицата на най-популярния съвременен учен в света ...

......... – Мда – отвърна Ани приглушено. – Само щеше да стане по-лошо – разхълца се тя, сякаш плачеше. Ани преглътна и продължи ожесточено: – Нищо не искам да правя и никъде не искам да ходя – тръсна глава тя. – Освен в Космоса. Все още искам да отида в Космоса.


На огрян от луната плаж един баща бди над спящия

На огрян от луната плаж един баща бди над спящия ...

......... в над 55 милиона екземпляра по цял свят. От 2006 г. Хосейни е посланик на добра воля към Агенцията на ООН за бежанците. Дан Уилямс е известен британски художник, чиито творби са се появявали в „Нешънъл Джиографик”, „Ролинг Стоун” и „Уолстрийт Джърнъл”, както и в много други периодични издания.  


Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в

Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в ...

......... Посоки Шатра 19 – Ера, Рива Шатра 20 – Вакон, Ина, Локус, Наука и изкуство Шатра 21 – Жануа’98, Ибис, Инле, Плеяда Шатра 22 – Рибка, Унискорп Шатра 23 – Кръгозор, Лабиринт, Про Бук „Алея на книгата“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. 


Утре, 10 септември, излиза от печат новата книга на Виктор

Утре, 10 септември, излиза от печат новата книга на Виктор ...

......... работят в полосата на фронтовете си в дълбочина 500 до 1000 километра от предния край на фронта. Бригадите на Спецназ на флотовете – в океаните и моретата и по крайбрежията им. Полковете на Спецназ, които са подчинени на Върховното главно командване, както и агентурата на Спецназ – по целия свят.


Две години след излизането й на английски, на българския книжен

Две години след излизането й на английски, на българския книжен ...

......... чрез влияние върху съпруга и синовете си. Следват още и още жени с европейски корени, които иззад стените на османския двор налагат своите виждания за политиката, културата, музиката и архитектурата. Официалното представяне на книгата ще се състои на 11 септември от 18:00 в Orange cafe (ул.Граф Игнатиев 18, етаж 4).


На 11 септември, вторник от 17:00 ч. на пешеходната зона

На 11 септември, вторник от 17:00 ч. на пешеходната зона ...

......... – Лира Принт, Издателство на НБУ, Прес Шатра 18 – Жар - Жанет Аргирова, Изида, Персей, Посоки Шатра 19 – Ера, Рива Шатра 20 – Вакон, Ина, Локус, Наука и изкуство Шатра 21 – Жануа’98, Ибис, Инле, Плеяда Шатра 22 – Рибка, Унискорп Шатра 23 – Кръгозор, Лабиринт, Про Бук


Десет години след безапелационния успех на „18% сиво“, „Хавра“ –

Десет години след безапелационния успех на „18% сиво“, „Хавра“ – ...

......... и ще отговори и на най-неудобните въпроси. За миналото и настоящето, за пътя от „18% сиво“ до „Хавра“. Модератор на събитието ще бъде доц. Пламен Дойнов. Срещата със Захари Карабашлиев ще е на 26 септември от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4. Входът е свободен.


Две години след излизането й на английски, на българския книжен

Две години след излизането й на английски, на българския книжен ...

......... съдбите им споделя Анна Бъкстон, а вие сте тези, които ще решите дали те са имали късмета или злощастието да станат султанки. Доближете се до историите им и се вдъхновете от силата и куража им.  Анна Иванова Бъкстон е родена и отраснала в Бургас. От 1980 година живее във Великобритания.


Трогателна история, която остава с читателя дълго след последната страница!

Трогателна история, която остава с читателя дълго след последната страница! ...

......... иска да убива хора, а да ги изучава“, и записва курс по антропология. През 2015 г. завършва „Креативно писане“. Трудностите, през които са минали майка ѝ и многото други жени като нея след края на войната в Корея, имат голямо въздействие върху авторката и водят до написването на „Бяла хризантема“.


„Наръчник по основи на рисуването“ ще ви помогне да откриете

„Наръчник по основи на рисуването“ ще ви помогне да откриете ...

......... всеки може да се научи да рисува, но ако желанието да работите и да се развивате в тази посока не е достатъчно силно, дори талантът се оказва безполезен. Разбира се, помага, когато човек има някакъв талант в тази област, но това не е единственият, нито най-важният фактор за успеха!  


Световнопризнатият астролог Линда Гудман хвърля светлина върху любовните взаимоотношения и

Световнопризнатият астролог Линда Гудман хвърля светлина върху любовните взаимоотношения и ...

......... една и две книги, свързани с астрологията, Гудман е също и нумеролог. „Знаците на любовта” е международен бестселър, който излиза за първи път през далечната 1980 г. От тогава до сега книгата претърпява множество преиздания в редица страни из целия свят. Корицата на настоящото българско издание е на Фиделия Косева.


На седми септември 1978 г. на моста Ватерло в Лондон

На седми септември 1978 г. на моста Ватерло в Лондон ...

......... на Този отдясно, чак очилата са се изпотили от ласкавост. Дали не се съмнява в мен? Дали не го е страх, че нервите ми няма да издържат, или ще направя някоя глупост, за да проваля гениалния му план? И аз се усмихвам. Вероятно усмивката ми е като на озъбено куче.


В Колекция „Музи“ на издателство „Емас“ се срещат цяла галерия

В Колекция „Музи“ на издателство „Емас“ се срещат цяла галерия ...

......... и разнообразна писателска кариера - в библиографията ѝ фигурират образователни книги за деца, романи за тийнейджъри и за възрастни, за които получава международно признание и награди. Изнасяла е лекции из Щатите и Канада. Глория Голдрайх и съпругът ѝ юрист живеят в щата Ню Йорк и се радват на шест внучета.


"Родства по избор" е последният роман, излязъл изпод перото на ...

......... в. и началото на XIX в. Автор на „Фауст“ и „Теория на цветовете“, той вдъхновява Чарлс Дарвин със своите антропологични изследвания и интереса си към еволюцията. Влиянието на Гьоте се разпростира в цяла Европа и през следващото столетие произведенията му оказват значително въздействие върху музиката, драматургията и поезията на континента.


Исак Нютон е не само изключителен учен, но и гениален

Исак Нютон е не само изключителен учен, но и гениален ...

......... В превод на български сега ще се появи и романът „Денят на Страшния съд“ от Курт Ауст. Напомнящи Шерлок Холмс и доктор Уотсън, героите на Ауст – университетски професор и асистентът му, разследват престъпления в навечерието на XVIII век. Литературните критици сравняват романа с „Името на розата“ от Умберто Еко. 


Точно половин век след събитията мащабното изследване възкресява опита на

Точно половин век след събитията мащабното изследване възкресява опита на ...

......... включително и неприемливата за мнозина истина, че българската армия се превръща в част от репресивния апарат на тоталитарния режим действа в услуга на съветското господство над страната ни. Точно половин век след събитията името на Ян Палах още грее силно като символ на опита на един народ да бъде независим.


В нощта на 20 срещу 21 август през 1968 г.

В нощта на 20 срещу 21 август през 1968 г. ...

......... на самия Новотни е избран именно Дубчек. С един глас мнозинство, като компромисна фигура – млад, неопитен, с мек и открит характер, приветлив, добронамерен и честен – приемлив и за реформаторското крило, и за сталинистите, и за Кремъл. Така тривиално и по класически за комунистическите традиции сценарий започва Пражката пролет.


На фона на красиви изгреви и аромат на узрели праскови

На фона на красиви изгреви и аромат на узрели праскови ...

......... разбирала и подкрепяла. Сред красивите изгреви над синия хребет и аромата на узрели праскови и с помощта на старите приятели и на брат си Зоуи все повече възвръща увереността си, че може да се справи с всички предизвикателства и неочаквани препятствия. И най-после да вземе живота си в свои ръце…


Днес лятната читалня на Столичната библиотека ще бъде в

Днес лятната читалня на Столичната библиотека ще бъде в "Княжеската градина" ...

......... рисува с децата, а доброволци от фондация „Деца на България“ ще предложат на малките читатели да участват в забавен „Светофар: книги и четене“. Посетителите могат да станат читатели на библиотеката - в дните на зелената библиотека картите са безплатни, да почетат сред природата или да оцветяват книжки с  децата си.


Всички познаваме хора, които интуитивно разбират какво искат другите, какво

Всички познаваме хора, които интуитивно разбират какво искат другите, какво ...

......... и колеги и дори да получите най-доброто от трудни хора. Ще ви помогнат да кажете подходящите думи, да направите правилното нещо и да знаете как да се справите с всяка ситуация. Така ще общувате без усилие и ще разбирате всички. Единственото, което човек може да промени, е самият себе си. 


На 14 август, в дома си в Москва, на 80-годишна

На 14 август, в дома си в Москва, на 80-годишна ...

......... и др. В периода на 80-те и 90-те години са публикувани и известните му детски книги "Ваканция в Простоквашино", "Чичо Фьодор, кучето и котаракът"... Става известен и като сценарист на много мултипликационни филми за деца. През 2010 г. е удостоен с наградата "Корней Чуковски" за цялостното си творчество за деца.


Замисляли ли сте се за цялата информация, разпиляна из световната

Замисляли ли сте се за цялата информация, разпиляна из световната ...

......... въпрос: Как се свива джойнт? След като прочетохме и анализирахме информацията в книгата, можем да заключим, че „Всички лъжат“ отваря безкрайно интригуващ прозорец към човешката природа и ни разкрива един вълнуващ и неподозиран свят, който тепърва ще опознаваме и разбираме. Книгата „Всички лъжат“, издателство „Вакон“ може да поръчате на: http://www.vakon.bg/vsichki-lajat


Рене Карабаш представи своя дебютен роман „Остайница“ (изд. „Жанет 45“)

Рене Карабаш представи своя дебютен роман „Остайница“ (изд. „Жанет 45“) ...

......... която събира едни от най-големите писатели, сценаристи и драматурзи на България. Създател е на театрално ателие „Експериментика” с което поствя дебютния си спектакъл по романа на Маргьорит Дюрас „Очи сини коси черни“, в Театър „Възраждане“. Линк към трейлъра и снапшот на Светлана Янчева: https://www.youtube.com/watch?v=5XIeh4vBBYQ Видео интервю на Рене: https://www.youtube.com/watch?v=QkQNDl6Ka3g  


Една нова книга привлича вниманието в последните дни -

Една нова книга привлича вниманието в последните дни - "Така ...

......... с емоционални моменти история, която завършва с най-неочакван, но силно желан резултат. От грижата за децата, образованието, храната и интериорния дизайн, данъците, сексизма и странното влечение към изгаряне на вещици, "Така го правят датчаните" е забавно пътешествие, което ни припомня, че тайната на щастието обикновено се крие в простите неща.


С четири романа, превърнали се в бестселъри и преиздавани многократно

С четири романа, превърнали се в бестселъри и преиздавани многократно ...

......... брак, успешен ли е той наистина и през какво преминава една майка, за да съхрани себе си? "Скандал" е спиращ дъха роман с напрегнат сюжет и горещи сцени. Книгата ще накара читателите да се замислят за най-съкровените си копнежи и за това на какво са готови, за да ги постигнат.


Репортажите на Джеймс Баучер – кореспондента на вестник „Таймс“ у

Репортажите на Джеймс Баучер – кореспондента на вестник „Таймс“ у ...

......... всички големи фигури, ангажирани с балканската политика. Превръща се дори в доверен съветник на цар Фердинанд, но преди всичко остава човек със силно чувство за справедливост, а неговите впечатления могат да бъдат почетени на български в съвсем ново издание.  Повече за историята около личността на Баучер може да прочетете тук.


Репортажите на Джеймс Баучер излизат отново на български език. За

Репортажите на Джеймс Баучер излизат отново на български език. За ...

......... Джеймс Баучер оживяват в самостоятелно издание, за да ни покажат погледа на един човек, дошъл отдалеч, обикнал България и борил се за нейната справедлива кауза. „Репортажи от България“ се издава от сдружение „Българска история“, а преводът е дело на Мартин Чорбаджийски. Книгата вече може да бъде открита в търговската мрежа.


В последния роман от автора на класиката „Повелителят на мухите”

В последния роман от автора на класиката „Повелителят на мухите” ...

......... роман в духа на творенията на Мелвил, Конрад, Достоевски и разкрива най-тъмните кътчета на човешката душевност и злото, което се крие във всеки от нас. „Така, струва ми се, става обикновено с хората сред океана, които живеят твърде близо един до друг и затова опознават всички злини под небето.”  


„Жените, които купуват цветя“ е книга, която ни отправя на

„Жените, които купуват цветя“ е книга, която ни отправя на ...

......... герой в „Жените, които купуват цветя“ е и морето. Средиземното, което умее да се сърди, да прощава, да забравя и да приютява. Морето, в чието лоно също се раждат цветя, които напомнят, че не е чак толкова лошо на дъното (но трябва да скатаем в някой джоб силата да изплуваме).


Романът, по който е заснет и едноименният филм на Хичкок,

Романът, по който е заснет и едноименният филм на Хичкок, ...

......... 1917 г. Автор е на над 30 романа, както и на над сто разказа. Носител на Hugo Award for Best Short Story и дългогодишен сценарист в Холивуд, Блох вдъхва нов живот на ужаса като жанр и не се страхува да експериментира със сюжети, вдъхновението за които черпи от самия живот.


За съзряването, за любовта, за насилието и за секса в

За съзряването, за любовта, за насилието и за секса в ...

......... милион копия и беше посрещната топло от читатели по целия свят. Рупи Каур е включена в списъка на списание „Форбс“ „30 под 30“ и е редактор на антологията за нови автори на Оксфорд и Кеймбридж за месец май 2016 г. Тя е и в списъка на стоте жени на ВВС.


Питали ли сте се какво печелим и какво губим, ако

Питали ли сте се какво печелим и какво губим, ако ...

......... място, може лесно да бъде пренебрегната. Но когато освободите една мечта, вие живеете с нея, лягате си да спите с нея, събуждате се с нея и трябва всеки ден да преговаряте с нея. Нашата мечта ни държеше отговорни и ние усещахме тежестта на очакването й всеки път, когато правехме компромис.


Как растителните вещества в гората стимулират нашата имунна система? Кои

Как растителните вещества в гората стимулират нашата имунна система? Кои ...

......... през 1980 година, инженер и биолог, завършил екология и приложна ботаника. Автор на няколко книги, в които акцентира върху лечебната връзка между човека и природата. „Природата лекува“ е интересна, полезна и интригуваща книга за всеки съвременен човек, независимо от това в какъв вид медицина вярва – академичната, алтернативната, аюрведичната, холистичната. 


Истинската Дания в забавен и детайлен разказ от първо лице

Истинската Дания в забавен и детайлен разказ от първо лице ...

......... От грижата за децата, образованието, храната и интериорния дизайн, данъците, сексизма и странното влечение към изгаряне на вещици, „Така го правят датчаните“ е забавно и трогателно пътешествие, което ни припомня, че тайната на щастието обикновено се крие в простите неща. И че все пак датчаните не винаги го правят по-добре!


Излезе новият исторически роман от авторката на „Парижката съпруга“ и

Излезе новият исторически роман от авторката на „Парижката съпруга“ и ...

......... да го загуби и да гради кариерата си. Изборът ѝ ще разбие сърцата им. Ърнест никога не ѝ прощава, че го е напуснала, но независимата Марта отказва да бъде бележка под линия в биографията му. До края на живота си тя е в центъра на най-опустошителните конфликти през ХХ в.


Това лято издателство „Емас“ ще зарадва почитателите на криминалния жанр

Това лято издателство „Емас“ ще зарадва почитателите на криминалния жанр ...

......... убиец на мъжа, на когото се е възхищавала, за да стигне до прозрението, че едва ли някога го е познавала. Убиец със зловещ, неочакван мотив... „Впечатляващ... убедителен трилър от талантлива дебютираща романистка.“ –„Буклист“ „Ларшон изобразява героите си с хапливо остроумие и описва градчето им с дълбоки, атмосферни детайли.“ –„Къркъс Ревю“.


"Психо" от Робърт Блох – един от иконичните психологически трилъри, ...

......... започна да се олюлява, устата му работеше, ограждайки думите му, когато се разнесе звънът. Това означаваше, че някой бе паркирал пред мотела и звънеше, за да бъде обслужен. Без да си даде труда дори да погледне назад, Норман влезе в антрето, грабна мушамата от закачалката и потъна в мрака навън.


"През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор

"През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор ...

......... Димитър Алексов. Българската част на Е4 е дълга 260 километра, а целият маршрут минава през няколко държави. "Навсякъде е маркирано, това е ключово", допълни още Ива Петрони пред Bulgaria ON AIR и категорично подчерта, че е открила нови места у нас, а нашите планини са прекрасни.По публикацията работи: Надежда Йосифова


След десетгодишно щастливо съжителство ще си помислите, че сте намерили

След десетгодишно щастливо съжителство ще си помислите, че сте намерили ...

......... общуване. Тридесетгодишният му опит в киното му помага да изгражда запомнящи се истории, което му печели милиони почитатели в цяла Европа. А искреното му чувство за хумор ни кара да се чувстваме добре, четейки романите му. В България е познат с книгите „От утре почвам нов живот“ и „Напълно побъркан“.


"Славата на империята", най-важният труд на големия френски мислител Жан ...

......... на години е постоянен колумнист и продължава да пише до смъртта си, като активно подкрепя Никола Саркози при президентските избори през 2012 г. Заради ясно заявената му като журналист и политик (участва като постоянен съветник в няколко френски правителства) дясна позиция, Д’Ормесон не е издаван в България до 1989 г.


Уилям Голдинг, авторът на „Повелителят на мухите”, печели Нобелова награда

Уилям Голдинг, авторът на „Повелителят на мухите”, печели Нобелова награда ...

......... не бе толкова комична. Достави ми обаче известно удоволствие да чуя разговора между онези, които ги мъкнеха: говореха съвсем по моряшки. Пооставил съм Морския речник на Фолкънър до възглавницата си, защото имам намерението да овладея този жаргон така добре, както го говорят тия, дето цял живот се клатушкат по палубите.


Казват, че добре изглеждащият мъж се определя по няколко компонента

Казват, че добре изглеждащият мъж се определя по няколко компонента ...

......... пред Bulgaria ON AIR и отбеляза, че трябва да се съобразява какво количеството храна консумираме. Инес Субашка представи в студиото на "България сутрин" здравословни сурови бонбони и кекс, направен от яйца, банани, извара и тахан. Тя подчерта, че повечето рецепти отнемат не повече от 10-15 минути.По публикацията работи: Петя Славова


В книгата „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България”

В книгата „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България” ...

......... за планина! Над мен, око­ло мен, вътре в мен. Тук е мястото да се каже, че Пепа е във форма. Ходи, стъпва стабилно, поддържа темпо. Държи реч за общополитическата об­становка. Не се задъхва. Засега не мрънка. Може пък да имам късмет и липсата на слушалки да не се окаже фатална.