Интернет


Търговските обекти в България вече разполагат с над 138 000

Търговските обекти в България вече разполагат с над 138 000 ...

... дигитален портфейл позволяват на потребителите по-лесно да следят разходите си, да контролират парите си и най-вече да спестяват, докато пазаруват. “Мобилните устройства ни дават голяма сигурност при пазаруване благодарение на двуфактората оторизация, която гарантира, че няма как някой да вземе телефона ви и да плати вместо вас”, добавят от phyre.


Статии посочват, че Facebook е на път да разработи собствена

Статии посочват, че Facebook е на път да разработи собствена ...

... подобен ход, ще е свързан със сигурността. Facebook ще трябва да докаже не само, че криптовалутата е сигурна, а и че нейните възможности за съхранение и обработка на данни отговарят на изискванията за защита на личните данни на днешното цифрово общество. Точно тук компанията може и да не оправдае очакванията.


Панагюрище стана един от първите градове в Европа, в които

Панагюрище стана един от първите градове в Европа, в които ...

... се прави оценка на кандидатурите по втория конкурс, а през май се очаква комисията по избора да обяви кои общини ще получат шанс да реализират проектите си. През тази година предстои още един етап от конкурса са WiFi проекти, като подаването на предложения е предвидено за 14 юли 2019 г.Глобалната индустрия за видео игри се събра тази седмица в

Глобалната индустрия за видео игри се събра тази седмица в ...

... видео игри, което превръща видеогеймърската индустрия в най-бързо растящия икономически сектор в САЩ. Индустрията осигурява повече от 220 000 работни места във всички 50 щата, а в повече от 500 колежа и университети в 46 щата предлагат програми за обучение, свързани с видеоигрите. You will find more infographics at Statista


Нова облачна услуга за бизнеса предложи Теленор, като този път

Нова облачна услуга за бизнеса предложи Теленор, като този път ...

... предложение за компании с 11 до 30 потребители, като за двугодишен договор месечната такса е 49,90 лв. без ДДС, за при 1-годишен договор фирмите ще заплащат по 69,90 лв. без ДДС. Предлагат се и пакети с повече потребители. Но услугата Otpuski.com се предоставя от оператора в партньорство с трето лице.


Европейският съюз (ЕС) може би ще изостави усилията си да

Европейският съюз (ЕС) може би ще изостави усилията си да ...

... данъчно облагане, подготвяна от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). По-рано тази седмица Съветът на министрите на ЕС въведе правила за контрол на преките инвестиции, включително на предложения за поглъщане на компании от страни извън региона, като основание за тези правила са съображения за националната сигурност или обществения ред.От днес клиентите на куриерската фирма Speedy ще могат да

От днес клиентите на куриерската фирма Speedy ще могат да ...

... на интелигентния контрол е отлагането на доставката за следващ ден според плановете и графика на клиента, който може и да откаже получаването. От Speedy обещават, че скоро клиентът ще вижда не само текущото местоположение на своята пратка, а и да проследява в реално време докъде е стигнал неговият обслужващ куриер.


Владимир Владков Над 68% от българските интернет потребители пазаруват онлайн

Владимир Владков Над 68% от българските интернет потребители пазаруват онлайн ...

... лаптопите и 24% при компютърните части и аксесоарите. Най-предлаганите в OLX.bg артикули са компютърните части, като „истерията около копаенето на биткойни“ е фактор за вдигане на цените в тази категория. Средната цена на оборудване за копаене е 5-7 хиляди лева, но най-скъпата обява е била за 40 000 лева, заяви Янкулов.


Асоциацията на операторите и телекомуникационните доставчици GSMA подкрепи усилията на

Асоциацията на операторите и телекомуникационните доставчици GSMA подкрепи усилията на ...

... предоставянето на повече технически детайли и спецификации, които да станат полезен инструмент за разработката на AI продукти или обучение на персонала, особено в по-малките организации. GSMA добавя, че вече има многобройни разнообразни полезни приложения на изкуствения интелект, включително превенция на измами, оптимизиране на мобилни мрежи и подобряване на ИТ сигурността.


  Пазарът на мобилни билетни системи ще достигне до 1,9

  Пазарът на мобилни билетни системи ще достигне до 1,9 ...

... потенциал да променят начина, по който продавачите на билети ще комуникират с потребителите. Juniper прогнозира, че по-голямата част от взаимодействията с „роботите“ ще е свързана само с предоставяне на информация, а около 40% от взаимодействията с тях ще бъдат монетизирани през 2023 г. в сравнение с 5% през 2019 г.


Клиентите на мобилния оператор Теленор вече могат да заплащат за

Клиентите на мобилния оператор Теленор вече могат да заплащат за ...

... включително игри, музика, стикери и други, както и заплащането на различни услуги онлайн без използването на банкова карта. Стойността на покупките се добавя към месечната сметка на абоната или се приспада от наличния предплатен кредит на клиента, обясняват от Теленор България. Услугата е достъпна за всички частни клиенти на телекома.Мобилните финансови услуги (MFS) в Европа нарастват много бързо през

Мобилните финансови услуги (MFS) в Европа нарастват много бързо през ...

... портфейли, което означава, че си създават нов източник на приходи, извън традиционните телекомуникационни услуги.“ Той добавя, че през последните 2 години европейските телекоми са разширили мобилното си банкиране чрез услуги тип „банкиране като услуга“, партньорства или дори разработка на собствени банкови институции, като Orange и руските оператори MTS и Beeline.


Преди коледните и новогодишните празници покупките през онлайн магазините скачат,

Преди коледните и новогодишните празници покупките през онлайн магазините скачат, ...

... си сайт за мода Shedd. “Това бе много амбициозен проект, но не всички проекти са успешни. От подобен сайт пазаруват хора със специално отношение към модата, които изискват специално внимание, инвестиции в технологии, в персонал, затова решихме, че от бизнес гледна точка поддръжката му не е адекватна“, коментира накрая Янкулов.


Цифровите технологии отдавна са факт в сферата на медицинските услуги,

Цифровите технологии отдавна са факт в сферата на медицинските услуги, ...

... GDPR. “Всички данни за пациентите са анонимизирани по подразбиране - не се съхраняват е-пощи или IP адреси. Всички данни, които потенциално могат да идентифицират пациента (съобщения, изображения, видеоклипове), са криптирани. Пациентите сами решават каква част от данните си да споделят с лекаря по собствена преценка“, добавят от Superdoc.bg и Healee.


Facebook планира да си сътрудничи с френското правителство, което да

Facebook планира да си сътрудничи с френското правителство, което да ...

... в много по-малка степен да играят заедно с властите. За да застане Марк Зукърбърг пред Конгреса, беше нужна серия от огромни скандали, свързани с лични данни, а главният изпълнителен директор на Facebook и до ден днешен продължава да се шегува с исканията на Обединеното кралство да се яви пред парламента.


Според Европейския доклад за електронна търговия 2018, представен в Брюксел

Според Европейския доклад за електронна търговия 2018, представен в Брюксел ...

... българските компании често предлагат двойно по-сигурни процедури дори и от големи външи сайтове. Това се дължи не само на самите оператори, но и на модерните и високотехнологични решения, които предлагат родните хостинг компании, банковите институции, платежните инструменти, картовите оператори и, не на последно място, куриерските компании”, съветват още от БЕА.Най-успешният европейски технологичен стартъп – Spotify – навърши десет години.

Най-успешният европейски технологичен стартъп – Spotify – навърши десет години. ...

... преди година. Най-големият й конкурент е Apple Music, който се управлява от компания на стойност над 1 трилион долара, която не се нуждае от печелене на пари от музикалната си услуга. Spotify наистина е голяма компания, но тепърва ще видим дали ще устои на наистина големите играчи на пазара.  


Служителите на Google, недоволни от усилията на интернет гиганта отново

Служителите на Google, недоволни от усилията на интернет гиганта отново ...

... последните месеци, в който служители на Google подават оставки в знак на протест срещу някой от корпоративните проекти. По-рано тази година хиляди протестираха срещу проекта Maven – дрон инициатива, разработвана за американското правителство, която би могла да военизира техните изследванията в областта на изкуствения интелект. Тогава около дузина служители напуснаха.


Броят на транзакциите на Alipay, осъществени извън родния Китай, е

Броят на транзакциите на Alipay, осъществени извън родния Китай, е ...

... китайските потребители на Alipay, е нараснала с 43% годишно до 2955 ($432). Най-много харчат туристите във Франция, следват страни като Южна Корея, Дания, Италия и ОАЕ. Alipay отчита бърз растеж и в Русия заради многото посетители на мачовете от Световното първенство по футбол, което се проведе през юни и юли.


YouTube ще интегрира набор от инструменти за набиране на средства,

YouTube ще интегрира набор от инструменти за набиране на средства, ...

... тези инструменти, YouTube ще даде достъп до тези инструменти само на лицензирани и проверени организации, първоначално в САЩ, а след това евентуално и в други географски райони. Този набор от функции може да гарантира, че парите на дарителите ще отидат в самите неправителствени организации, а не в нечий джоб.  


Федералната антимонополна комисия на Германия може да нареди на Facebook

Федералната антимонополна комисия на Германия може да нареди на Facebook ...

... приложения след одит на услугите, предназначени да открият злоупотребата с потребителски данни. През миналия месец телеком регулаторът на Германия Bundesnetzagentur обяви, че щатските технологични гиганти, включително Google и Facebook, които предоставят е-поща и други съобщителни услуги, трябва да бъдат регулирани по същия начин, по който се регулират и телекомуникационните компании.Руските оператори предлагат ново законодателство, което ще изисква от чуждестранните

Руските оператори предлагат ново законодателство, което ще изисква от чуждестранните ...

... в сила само след месец, много специалисти споделят, че руските оператори все още нямат подходящата инфраструктура за съхранение на данните, като бъдат принудени да използват чужди технологии, за да отговорят на изискванията. Това противоречи на желанието на руския президент Путин руските оператори да поръчат необходимото оборудване само на руски компании.


Европейският съюз планира да се бори срещу онлайн материали, свързани

Европейският съюз планира да се бори срещу онлайн материали, свързани ...

... Facebook смят,а че е премахнала почти 1,9 милиона случая на терористична пропаганда, които са открили в социалната мрежа само от началото на тази година. Наскоро Германия прие закон, според който компаниите, които „пропуснат“ да премахнат незаконно съдържание в рамките на 24 часа, ще бъде глобени със сума до €50 милиона.


Facebook представи новата си организация – Connectivity – която трябва

Facebook представи новата си организация – Connectivity – която трябва ...

... да започнат работа в началото на 2019 г. В рамките на Connectivity попадат и някои не толкова впечатляващи проекти като предоставянето на по-добри инструменти за анализ, за да се подобрят мрежовите операции и ефикасността на партньорите на платформата, както и научноизследователска и развойна дейност за по-добра селска и градска свързаност.


От вторник насам трите най-големи публични компании, свързани със социални

От вторник насам трите най-големи публични компании, свързани със социални ...

... четвърт до четвърт не е голям, но като цяло е постоянен. Facebook нееднократно заяви, че планира да въведе контролни механизми в съответствие с изискванията на GDPR в световен мащаб, което би могло да повлияе на американските потребители по същия начин, както се случва в момента с европейските.      


Google разработва ново приложение за търсене за Android, предназначено за

Google разработва ново приложение за търсене за Android, предназначено за ...

... се има предвид, че според данните на Kantar Worldpanel ComTech, операционната система Android се използва в над 80% от смартфоните в края на юни т.г. През декември 2017 г. регулаторите в Китай заявиха, че Google ще може да се върне в страната, само ако отговаря на китайски закони и регулации.Интернет гигантът Google днес обяви, че работи с редица новинарски

Интернет гигантът Google днес обяви, че работи с редица новинарски ...

... ще бъде централно разположение на страниците с резултати от търсенето, така че усилията определенио си заслужават. Струва си да се отбележи, че Google вече индексира и осветява много различни данни, които се намират онлайн, но това е първият път, когато се правят съгласувани усилия за включването на журналистически проекти.  


Проблемите на Facebook около скандала с Cambridge Analytica далеч не

Проблемите на Facebook около скандала с Cambridge Analytica далеч не ...

... месец бюрото на комисаря по информацията на Обединеното кралство пък наложи на Facebook глоба от 500 000 паунда (над 656 000 долара) заради липсата на адекватна защита на личните данни по отношение на скандала Cambridge Analytica. Междувременно, компанията продължава да бъде изправена пред редица съдебни дела и разследвания в САЩ.


  33% повече нови домейни с всички разширения са регистрирали

  33% повече нови домейни с всички разширения са регистрирали ...

... 33%. От компанията отбелязват, че все повече български фирми търсят .eu домейни, което показва, че планират дейността им да обхване повече страни от ЕС, а не се фокусират само върху български потребители. В СуперХостинг.БГ в момента са активни 25 840 .bg домейна, докато преди 4 години те са били 9600.


Българската хостинг компания NS1 се е насочила към клиентите в

Българската хостинг компания NS1 се е насочила към клиентите в ...

... управление и бекъп, като много фирми бяха готови веднага да ни станат клиенти в момента, в който стъпим на китайския пазар. Навлизането там обаче е доста трудна задача, има много законови изисквания. Засега проучваме какви са възможностите и какви усилия трябва да положим, за да успеем там“, коментира Владислав Георгиев.


Facebook наистина разочарова инвеститорите с резултатите си от второто тримесечие

Facebook наистина разочарова инвеститорите с резултатите си от второто тримесечие ...

... Feed? Честно казано, не знам", коментира оперативният директор на компанията Шерил Сандберг в сряда. Но трябва да се има предвид, че ситуацията беше подобна и когато се появи нуждата от преминаване към подходяща за мобилна употреба форма, а тогава Facebook успя да се справи наистина добре с тази сеизмична промяна. 


YouTube следи милионите видео клипове на своята платформа, за да

YouTube следи милионите видео клипове на своята платформа, за да ...

... които новият инструмент е идентифицирал. Създателите ще могат тогава да изпратят съобщение на съответния канал с искане видео клипът да бъде премахнат или просто да архивират съвпадението и да не предприемат никакви действия. YouTube напомня за тази втора възможност, тъй като невинаги намереното съвпадение означава автоматично нарушаване на авторските права.


Днес по време на събитие в Ню Йорк Facebook обяви,

Днес по време на събитие в Ню Йорк Facebook обяви, ...

... как социалната мрежа се опитва изцяло да се възползва от възможностите на добавена реалност. През май компанията обяви, че ще си сътрудничи с Nike. Макар че в момента Michael Kors е единствената марка, която ще тества такъв тип реклами, Facebook уверява, че в близко бъдеще още организации ще се присъединят.


Прочетете още: YouTube пуска картина-в-картината за Android Google отново полага

Прочетете още: YouTube пуска картина-в-картината за Android Google отново полага ...

... не прави достатъчно, за да гарантира надеждността на новините, които потребителите виждат. Ако този ход е успешен, това може да превърне платформата в достоверен източник на информация. Трябва обаче да се има предвид, че това е едно голямо „ако“ - компанията няма особено успешна история за справянето с фалшивите новини.


Технологичната индустрия се мобилизира срещу новия закон за защита на

Технологичната индустрия се мобилизира срещу новия закон за защита на ...

... на потребителските данни. Никол Озер, директор "Технологии и граждански свободи" в правната организация ACLU (American Civil Liberties Union), например смята, че законът не се занимава с нито една от спорните практики за работа с потребителски данни, които бяха в основата на скандала с Facebook и Cambridge Analytica по-рано тази година.


За никой не е тайна, че Facebook споделя потребителски данни

За никой не е тайна, че Facebook споделя потребителски данни ...

... трябва непременно да се гледа като на нещо лошо, регулаторните органи подозират, че Facebook използва семантика, за да споделя данни извън указанията за съгласие на Федералната търговска комисия (FTC), изискващи платформата да поиска специално разрешение, преди да събира повече данни, отколкото позволяват настройките за поверителност на даден потребител.    


След като преди няколко месеца стана ясно, че куиз-приложение е

След като преди няколко месеца стана ясно, че куиз-приложение е ...

... до информация за публикациите, снимките и приятелите на потребителя за период до два месеца. “В зависимост от тестовете, които сте направили, javascript може да предаде ваши входни данни за Facebook, собственото ви име, фамилия, език, пол, дата на раждане, снимки, използвани устройства, последни актуализации, публикации, състояния и т.н.”, обяснява хакерът.


Хостинг компaнията ICN.BG представи новата си услуга Sitebuilder, която улеснява

Хостинг компaнията ICN.BG представи новата си услуга Sitebuilder, която улеснява ...

... предлагат възможност за онлайн поръчки или резервации през тях. От друга страна, продаващите онлайн бизнеси в ЕС достигат до 30%, докато само 10% от българските бизнеси продават онлайн, въпреки предимствата на интернет търговията – гъвкавост, оптимизация на разходите и времето за обслужване на клиентите, остъп до по-широки пазари.    


В началото, Instagram се появи като обикновено приложение за споделяне

В началото, Instagram се появи като обикновено приложение за споделяне ...

... Въпреки че по принцип IGTV е самостоятелно приложение, неговите функционалности могат да бъдат достъпени и през специалната икона в Instagram. И дори за момента новата платформа да не може да плаща на създателите на съдържание, успехът на Instagram сам по себе си дава достатъчно поводи за доверие и към IGTV.


Ад-блокер браузърът Brave се готви да пусне в тестов режим

Ад-блокер браузърът Brave се готви да пусне в тестов режим ...

... брутните рекламни приходи. А търсене на подобен тип браузър очевидно има. Brave събра 35 млн. долара за 30 секунди в инициатива за набиране на финансиране през миналата година, а това беше дори преди скандала с Cambridge Analytica да хвърли в центъра на вниманието неприкосновеността на личните данни и онлайн проследяването.


Групата хакери, които стоят зад атаката срещу организацията на Зимните

Групата хакери, които стоят зад атаката срещу организацията на Зимните ...

... върху лабораториите и връзката със случая „Скрипа“ цели да подразни Запада. При политическо напрежение като днешното, подобни кампании трудно биха могли да бъдат ограничени на 100%. Но от Kaspersky вярват, че химическите и биологичните лаборатории могат да ги сведат до минимум, като затегнат цялостната си сигурност и провеждат чести одити.


Прочетете още: YouTube забранява продажбата на оръжия и аксесоари за

Прочетете още: YouTube забранява продажбата на оръжия и аксесоари за ...

... лично оръжие и работи усилено за спирането на частните продажби на оръжие както във Facebook, така и в Instagram. Редица други сайтове също предприемат самостоятелни стъпки в тази насока след многобройните случаи на масови стрелби в САЩ по-рано тази година. Например, YouTube наскоро също блокира видео клиповете с огнестрелни оръжия.


Браузърът Mozilla може да заработи на собствена гласова платформа. Според

Браузърът Mozilla може да заработи на собствена гласова платформа. Според ...

... на потребителите при гласово взаимодействие, като това важи както за личната информация на потребителите, така и за най-обикновените им търсения. Просто човек трудно може да се довери на 100% на Alexa например, ако се съмнява, че информацията за неговите търсения може спокойно да се озове в ръцете на трети страни.


Google обяви, че планира да започне процес по пренасочване на

Google обяви, че планира да започне процес по пренасочване на ...

... пренасочени към новия дизайн на Gmail, като опцията за отказ ще остане достъпна още един месец. От октомври обаче тя ще изчезне, а като по този начин за G Suite профилите ще остане единствено възможността да използват новия дизайн. Доколко останалите потребители ще бъдат засегнати от промяната, предстои да видим.


Младежите в САЩ обръщат гръб на Facebook в полза на

Младежите в САЩ обръщат гръб на Facebook в полза на ...

... от тийнейджърите пък казват, че използват интернет "почти постоянно", което е около два пъти повече в сравнение с предишната анкета (24%). Въпреки спада при тийнейджърите в САЩ, който е показателен и за техните връстници в много други държави, Facebook остава най-голямата социална платформа в света с 2,2 милиарда месечни потребители.


С нарастващия брой компании и физически лица, които създават своя

С нарастващия брой компании и физически лица, които създават своя ...

... подходящо. Направете проучване Преди да запазите даден домейн, проверете дали има други сайтове със сходни домейни или подобни имена на фирми в Търговския регистър. Едно кратко предварително проучване може да ви спести сериозни проблеми в бъдеще, включително и съдебни дела или най-малкото – нуждата да ребрандирате вече работещ проект.  


Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху отрицателните

Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху отрицателните ...

... ще започне да мига в червено, веднага щом започнете да попълвате някакви данни в HTTP страница. През годините Google направи редица промени в Chrome в опит да принуди интернет сайтовете да мигрират към по-защитения протокол HTTPS. Той издава предупреждения, които уведомяват хората, ако страниците, които посещават, има възможност бъдат опасни. 


Twitter отдавна има странно и надменно отношение към приложения на

Twitter отдавна има странно и надменно отношение към приложения на ...

... да останат ангажирани в Twitter. Това би могло да бъде и основен проблем за приложения както Twitterrific, което е безплатно за iOS, но таксува $ 3 за достъп до известия. Това е и основен канал за приходи за компанията-разработчик. С новите промени, функцията на подобни приложения ще бъде съществено нарушена.


Досега едва ли сте имали причини да обновите безплатната версия

Досега едва ли сте имали причини да обновите безплатната версия ...

... 10 долара на месец (който преди беше 20 долара). Все пак компанията запазва и настоящите планове от 100GB за 2 долара на месец и 30ТВ за 300 долара на месец. Засега новите предложения са достъпни само в САЩ, но по-късно тази година те ще бъдат активирани и за другите държави.


Пазаруването през смартфони бързо прониква в целия свят, като 43%

Пазаруването през смартфони бързо прониква в целия свят, като 43% ...

... Ericsson e базиран на проучване сред напредналите интернет потребители в 10 града в света. Извадката представлява малка част от всички пазаруващи в света, но е избрана, защото цифровите технологии, използвани от тези респонденти, ги поставя в „първите редици“ на фундаменталните промени, които ще настъпят в областта на търговията, обясняват анализаторите.


Прочетете още: Facebook разкрива какво рекламодателите знаят за вас WhatsApp

Прочетете още: Facebook разкрива какво рекламодателите знаят за вас WhatsApp ...

... две години. Групите са една от основните характеристики на изживяването в WhatsApp за много хора и е странно, че дълго време не можеше да се водят групови разговори. Все пак добрата новина е, че потребителите вече няма да трябва да сменят приложението, когато искат да поговорят вместо да пишат съобщения.


Първият ден на конференцията F8, организирана от Facebook, премина под

Първият ден на конференцията F8, организирана от Facebook, премина под ...

... страни ще могат да споделят снимки и видеоклипове директно във Facebook и Instagram. Този ход на компанията също е насочен към придобиване на конкурентни предимства спрямо пазарните си съперници от Snapchat. Тази нова функционалност на платформата ще създаде и нови възможности, които не сме виждали от появата на Myspace насам.


От години Google и YouTube се опитват да измислят как

От години Google и YouTube се опитват да измислят как ...

... възможност за конкретен избор на видеоклипове и канали. Ако все пак родителите не искат да ограничават достъпа на децата си до по-широк кръг клипове, могат просто да изключат всички тези опции, въпреки че Google обещава да "фиксира, стриктно да тества и да подобри филтрите за тази по-отворена версия на приложението.


Във вторник, 24 април, с нарочна пресконференция „Фондация за активно

Във вторник, 24 април, с нарочна пресконференция „Фондация за активно ...

... над 40 експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специални награди за принос в развитието на българската уеб среда. Официалната церемония по награждаването ще се проведе в началото на октомври.


От интернет гиганта Facebook потвърдиха пред TechCrunch, че разследват доклад

От интернет гиганта Facebook потвърдиха пред TechCrunch, че разследват доклад ...

... Енгелхард. Facebook би могъл да идентифицира тези проследяващи експлойти и да предотврати подобни опити с по-задълбочен одит на приложно-програнмните интерфейси (API). Понастоящем компанията вече обяви, че ще засили този процес, тъй като си е поставила за цел да идентифицира разработчиците на трети страни, които неправомерно споделят, продават или използват данни.


Германската асоциация на кабелните оператори FRK (Fachverband Rundfunk- und BreitbandKommunikation) призова

Германската асоциация на кабелните оператори FRK (Fachverband Rundfunk- und BreitbandKommunikation) призова ...

... вече заяви, че Facebook злоупетребява със своята пазарна мощ във вреда на потребителите, като предоставя техни данни на трети страни.“ Според него, ARD и ZDF трябвало да спрат да използват платформата на Facebook, поне докато щатската компания не предостави на потребители си цялостна прозрачност относно използването на техните собствени данни.


Google съобщи, че ще закрие услугата си за намаляване дължината

Google съобщи, че ще закрие услугата си за намаляване дължината ...

... през 2002 г. По-късно Twitter премина на bit.ly, а в края на краищата създаде собствена усуга – t.co. Линкове също така се съкращават с цел скриване на носената от тях информация. От тях често се възползват вредноносни и порнографски ресурси. От Google препоръчват като алтернатива услуги като bit.ly и ow.ly.


Facebook се замеси в нов скандал, след като стана ясно,

Facebook се замеси в нов скандал, след като стана ясно, ...

... данни във Facebook. "Разследвахме доклад, според който има потребители, които откриват своите стари видеоклипове, когато изтеглят архив на данните си от социалната платформа. Открихме бъг, който запазва своеобразна чернова на клиповете. Те ще бъдат изтрити, като компанията се извинява за причиненото неудобство”, обяви говорител на Facebook пред New York Magazine.


Използването на домейните от най-високо ниво (т.нар. Top-Level Domains или

Използването на домейните от най-високо ниво (т.нар. Top-Level Domains или ...

... над 550 от най-големите корпорации в света вече са кандидатствали за подобни домейн имена. Очакванията са в бъдеще този тип домейни да стане много по-широко разпространен, защото увеличава възможностите за подчертаване уникалната идентичност на дадена марка, повишава доверието в нея и нейната защита в различни канали за маркетинг и продажба.


Покрай скандалите с неправомерно използваните лични данни от страна на

Покрай скандалите с неправомерно използваните лични данни от страна на ...

... част от нея, можете да го направите от трите точки до елемента, като изберете опцията "Изтриване" или иконата на кошчето. От Google са категорични, че изпълняват своите задължения за защита на потребителските данни, които използват за предоставяне на персонализирани резултати при търсене и полезна информация. Разбира се, заедно с реклами.


Огнестрелните оръжия най-вероятно ще останат в миналото на YouTube, след

Огнестрелните оръжия най-вероятно ще останат в миналото на YouTube, след ...

... проведени разговори с нас и нямаше период на адаптация", пише влогърът Йорг Справе. "Много канали, които са посветени на оръжията ще загубят почти цялото си съдържание ни на практика ще престанат да съществуват. Би трябвало да им бъде даден шанс да почистят материалите си преди забраната да влезе в сила".


След като редица западни медии излязоха с доклади, че британската

След като редица западни медии излязоха с доклади, че британската ...

... изтриете напълно профила си, просто го деактивирайте. На същата страница, в която са общите настройки, изберете “Управление на профила” (Manage your account) си и след това кликнете върху “Деактивиране на профила” (Deactivate your account). Ако искате да изтриете за постоянно профила си, без опция за възстановяване, можете да го направите  ТУК.


97% от българчетата използват интернет, като 93% от тях влизат

97% от българчетата използват интернет, като 93% от тях влизат ...

... богат опит в онлайн медиите и маркетинга, преведоха родителите през необятните дебри на онлайн пространството и им представиха възможностите и заплахите, а Деян Благоев, управител на Bulbera, успокои страховете им, като представи лесно решение за контрол - първото българско приложение за таблети и смартфони Protect Your Kid.      


Всички, които искат да рекламират криптовалути и свързани с тях

Всички, които искат да рекламират криптовалути и свързани с тях ...

... с крипто продукти, в мрежата си, и Facebook, която направи същото още през януари. В момента повечето финансови регулатори се опитват да ограничат и регламентират по някакъв начин криптовалутите и всички услуги и продукти, свързани с тях, с оглед на големите скокове в цените и производните измами, свързани с тях.


Не е тайна, че Google и другите големи технологични компании

Не е тайна, че Google и другите големи технологични компании ...

... зловреден софтуер. Може да се каже, че истерията около фалшивите новини и дезинформацията е изиграла голяма роля за подобен скок, но преки доказателства за това няма. Google омаловажава ролята на този вид измама, като споделя, че от над 11 000 нарушители, само 90 са въвлечени в разпространението на неистинно съдържание. 


Google е най-голямата търсачка в света и, едновременно с това,

Google е най-голямата търсачка в света и, едновременно с това, ...

... от общия брой страници, сайтове и приложения, които публикуват реклами в Google. И, тъй като бизнеса на Google продължава да се разраства, както и броят на на приложенията и страниците, които рекламират през този канал, тези завишени стойности в цифри може да се окаже, че не представляват завишение като процент. 


Миналата година Mozilla дадоха на Firefox ъпгрейда, който заслужаваше от

Миналата година Mozilla дадоха на Firefox ъпгрейда, който заслужаваше от ...

... вашите поръчки, списъци с подаръци, желани покупки или за да се осведомите за последните оферти и изгодни сделки.   Honey Honey помага да спестявате, чрез следене на оферти, но не само на гиганти, като Amazon. Разширението следи над 10 хиляди онлайн магазина, като може автоматично да взима кодове за намаления.


Иван Гайдаров Член 13 от Директивата за авторско право в

Иван Гайдаров Член 13 от Директивата за авторско право в ...

... стартъпи ще бъдат жестоко ударени и отново ще се даде предимство на големите компании, защото те ще са тези, които първи ще успеят да отговорят на изискванията. Подобна тежест би била абсолютно непосилна за по-малките или тепърва прохождащите играчи на пазара”, предупреди и Жюстин Томс от дигитална агенция ABC Design&Communication


В края на миналата седмица целият свят стана свидетел на

В края на миналата седмица целият свят стана свидетел на ...

... невероятно полезен инструмент за репортерите или за някого, попаднал в опасна ситуация", коментира Литвиненко от BuzzFeed. По време на стрелбата в Паркленд платформата е използвана от учениците за връзка помежду им и с медиите например. "За съжаление обаче, възможностите, които дава платформата, се използват нерядко и за дезинформация", добавя репортерът.


След като Google обяви, че премахва бутона

След като Google обяви, че премахва бутона "Преглед на изображението" ...

... с които компанията отговаря на критиките”, коментира и от технологичното издание The Verge. Сега остава само да видим коя от алтернативните търсачки ще се възползва от рестрикциите на Google. А дали и те няма да възприемат подобно политика, притиснати от кампанията за защита на авторските права, само времето ще покаже.