Дискусия на тема Поведението ни в Мрежата: Smart или Cool?“

...
Дискусия на тема Поведението ни в Мрежата: Smart или Cool?“
Коментари Харесай

Младежи и киберексперти дискутираха по темата „Поведението ни в Мрежата: Smart или Cool?“ по повод Деня за безопасен интернет

Дискусия на тематика „ Поведението ни в Мрежата: Smart или Cool? “ провежда екипът на Национален център за безвреден интернет във връзка Международния ден за безвреден интернет, който бе маркиран за 21-и път. Събитието се организира в партньорство с дирекция „ Киберпрестъпност “, българската компания за киберсигурност CENTIO #Cybersecurity и телекомуникационната компания Yettel България, и мина под надпис „ Всеки пост в интернет оставя диря - направете своята диря позитивна и вдъхновяваща! “. Специални посетители на мероприятието бяха възпитаници от 7., 8., 9. и 10. клас от столичните учебни заведения - 26 СУ „ Йордан Йовков “, 93 СУ „ Александър Тодор-Балан “, 96 СУ „ Лев Толстой “, 108 СУ „ Никола Беловеждов “.

В полемиката се включиха специалистът по киберсигурност Константин Веселинов, ръководещ шеф на CENTIO #Cybersecurity, специалист от дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП, и информационният специалист и шеф „ Корпоративни връзки “ на Yettel България Боян Иванович. Те описаха на младежите скъп опит от своята сфера на работа и им дадоха значими насоки по какъв начин да се пазят в онлайн пространството и защо да внимават.

„ Да си смарт значи да мислите разумно и да не се поддавате единствено на страстта на момента. Важно е да взимате верни решения и да сте сигурни в себе се, да се познавате и да мислите сериозно. Това се отнася както за живота ви офлайн, по този начин и за онлайн света ви “, сподели на младежите Константин Веселинов, като в детайли им обясни за фишинг измамите и потребността от мощни пароли.
 Снимка Yettel

„ Непрекъснато пораждат нови и нови измами и точно поради това има потребност вие непрекъснато да се развивате и да се информирате “, обърна внимание на учениците специалистът от дирекция „ Киберпрестъпност “, ГДБОП.

Боян Иванович уточни, че младежите постоянно са подложени на огромен обществен напън, с цел да бъдат признати и оценени от обкръжението си, което от време на време води до неправилна преценка на наличието, което качват онлайн.

„ Обмисляйте добре това, което споделяте в обществените мрежи през днешния ден – дали дава отговор на същността ви в този момент и по какъв начин ще се вписва в живота ви след 10 години. И постоянно помнете, че няма деяние в онлайн пространството, което да не носи риск “, означи Боян Иванович, като акцентира, че един път качено онлайн, нищо не изчезва изцяло от интернет.

След полемиката младежите бяха поканени да се включат в интерактивния куиз „ Дигитални скаути “, атрактивна и просветителна игра под формата на четири съоръжения, чиято цел бе да ги запознае с рисковете в мрежата и да образува у тях умения за справяне с най-различни обстановки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР