Гимнастика


75 индивидуални гимнастички и 19 ансамбъла са заявили участие на

75 индивидуални гимнастички и 19 ансамбъла са заявили участие на ...

... пристигнат грации от 41 държави, сред които Русия, Украйна, Италия, Беларус, Испания, Бразилия, Азербайджан, Израел, Япония, Франция, Германия, Гърция, Турция, Сърбия, Мексико, Португалия, САЩ и други. България ще бъде представена от две индивидуални гимнастички и ансамбъл жени. Състезанието е планирано да се проведе без публика на този етап заради пандемията от коронавирус.


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели, ...

... стратегията ни на подготовка, няма да споделя каква ще е тя, но ще си види в началото на следващата година. Весела Димитрова не планува да бъдат сменя композициите на ансамбъла. На този етап предстои само много сериозна работа за изчистване и изиграване на съчетанията и още усложняване", каза още Илиана Раева.


Българските гимнастички спечелиха три медала от финалите на отделните уреди ...

... Брезалиева остана на косъм от почетната стълбичка. Българката се нареди на четвъртата позиция (22.750 точки), след силна игра, но и пропуснат елемент на финала, заради липса на време. Шампионка е Дария Атаманова (Израел)– 24.350 точки. Втора и трета завършиха Елизавета Зоркина (Беларус)– 23.350 точки и Евелин Кошис (Унгария)– 22.900 точки.Състезателки от 23 държави ще участват на Европейското първенство по ...

... на Украйна и бронзова медалистка от световното първенство 2019 Влада Николченко ще пропусне надпреварата заради стрес. Първоначално турнирът трябваше да се проведе от 21 май до 24 май, но беше отложен за есента заради пандемията от коронавируса. Също така беше решено той да не бъде олимпийската квалификация за Игрите в Токио.


Момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, които дадоха положителни

Момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, които дадоха положителни ...

... готвят за европейското първенство в Украйна от 26 до 29 ноември. "Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките и абсолютно всичко, което се изисква, всеки ден ще има все повече и повече новозаразени. Но, ако сме дисциплинирани и отговорни, аз мисля, че нещата ще минат", допълни Раева.


Неприятна новина долетя от лагера на грациите ни по художествена

Неприятна новина долетя от лагера на грациите ни по художествена ...

... онлайн турнира на Русия. Причината за отказа е, че в отбора има четири положителни резултата на COVID-19", пише в краткото съобщение. България трябваше да участва в Русия с ансамбъл жени в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Татяна Воложанина, Вая Драганова и ансамбъл девойки - Ева Брезалиева, Стиляна Николова и Радина Томова.Треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че

Треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че ...

... шампионата в Баку ще е много тежка", сподели Димитрова. На въпрос за формата на момичетата, капитанът Симона Дянкова коментира: "Колкото до храненето, ние имаме специален кетъринг, всички сме доста суетни, сами контролираме килограмите си, гледаме да изглеждаме добре на килима. Имаме специален диетолог, който определя менюто. Д-р Мариела Сиракова изготвя менюто".


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева отново

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева отново ...

... отдушник в професията “фен” никога не са ме интересували.” Коментарът на президента на БФХГ завършва с благодарност към целия щаб. „Обичам ви и вярвам във вашето успешно бъдеще! Анализираме, отстраняваме грешките и продължаваме! Има върху какво да работим. Благодаря на родители и фенове за подкрепата! Честито на медалистите! Страхотна гимнастика!.“


Малката ни грация Валерия Ватова остана на косъм от бронзов

Малката ни грация Валерия Ватова остана на косъм от бронзов ...

... лента спечели рускинята Дария Сергеева, а след нея се наредиха Ади Катц от Израел и Салма Солаун от Испания. Във финала на въже, който се проведе по-рано днес, Ева Брезалиева остана шеста. Така българското участие на световното приключи, тъй като Валерия и Ева бяха единствените ни представителки, достигнали до финал.


България ще участва в два финала в индивидуалната надпреварата по

България ще участва в два финала в индивидуалната надпреварата по ...

... топка и бухалки. Ансамбълът за девойки показа изключително наситени с трудност композиции, но допусна няколко грешки и при двете си изпълнения и е с девета оценка в съчетанията с пет ленти, с 13-та оценка в композицията с пет обръча и в неделя няма да участва във финалите в руската столица.


Първото в историята на художествената гимнастика Световно първенство за девойки

Първото в историята на художествената гимнастика Световно първенство за девойки ...

... Илияна Раева. Председателят на Техническият комитет по художествена гимнастика Наталия Кузмина изтъкна, че конкуренцията ще бъде много тежка, след като са заявени над 440 гимнастички – индивидуално и ансамбли. "Участието на толкова много състезатели е много положително, защото в бъдеще надпреварата ще се провежда на две години", каза още Кузмина.Олимпийската шампионка в художествената гимнастика от 2016 година Маргарита Мамун

Олимпийската шампионка в художествената гимнастика от 2016 година Маргарита Мамун ...

... Ваташка и Цветелина Найденова, като и от четири индивидуални гимнастички - Ева Брезалиева (въже), Катрин Цонева (топка), Стилияна Николова (бухалки) и Валерия Ватова (лента). View this post on Instagram Фото с любимым фотографом! Наш отдых подходит к концу, спасибо что не отписались! ???????? A post shared by Margarita Mamun (@ritamamun) on


Близначките Дина и Арина Аверини са едни от любимите гимнастички

Близначките Дина и Арина Аверини са едни от любимите гимнастички ...

... и се наслаждаваме на спокойствието. Без суета – само природа. Това е най-добрият начин да се успокоите и възстановите. Дина: Перфектно е, когато има планина и море. Миналата година бяхме със семейството ни в Сицилия и беше страхотно. Също ни харесва Хърватия – дори скоро ще имаме малка почивка там.


Красотата и грацията на една от най-добрите ни гимнастички извая

Красотата и грацията на една от най-добрите ни гимнастички извая ...

... Благодаря и на Невяна Владинова и Боряна Калейн, които бяха толкова добри да отделят от свободното си време да позират за следващите две скулптури. Надявам се да се справя добре и поне малко да се доближа до красотата, която излъчват тези наистина златни момичета, когато играят своите съчетания!", написа скулпторът.


Грацията Елена Бинева е взела решение да спре кариерата си

Грацията Елена Бинева е взела решение да спре кариерата си ...

... по всякакъв начин да подобри състоянието си. "На световното беше най-тежкият ми момент. Тогава играх с корсет. Той беше под трикото и не се виждаше. Беше ми трудно да се движа", спомня си грацията. Елена Бинева обяви, че вече работи по бъдещ проект. Подробностите обаче за момента остават в тайна.


Седем татковци на малки художествени гимнастички от испанския клуб Тасмания

Седем татковци на малки художествени гимнастички от испанския клуб Тасмания ...

... развълнуват. Така се породи идеята за ансамбъла”, призна Ванеса Перес, треньор и президент на клуба, който се радва сега на значителна популярност в социалните мрежи. "Момичетата не очакваха тази проява на своите родители, а след изпълнението им спонтанно им окачиха медалите си. Получи се доста емоционално", споделя още Ванеса Перес.Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не ...

... и световния подиум!Знам, че няма как да се разделим. И знай от мен: Когато Съдбата или някой ти отнемат нещо толкова силно желано, на което си се отдала, винаги се оказва, че е, за да те подготви за нещо много по-голямо, което ти предстои! Приготви се и бъди силна! Бъди".


Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева изненадващо

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева изненадващо ...

... притеснявайте, Ели е всеки ден с нас, пъзелът е цял. Тя е част от отбора и това ще е така до самия край! Вярвам ,че когато Вселената затваря една врата, отваря друга. А в нейния случай съм сигурна в това, защото още нищо не сте видели от моята Елена - Вселена!"


Олимпийската шампионка при ансамблите в художествената гимнастика, която бе част

Олимпийската шампионка при ансамблите в художествената гимнастика, която бе част ...

... но ще работим", казва Максимова пред руски журналисти. Грацията се завръща в руския отбор след взета почивка от Олимпиадата в Рио де Женейро през 2016 година. "Това не е първият път, в който се връщаме към отбора. Наложи се. Правилата в гимнастиката се усложняват и това води до травми", допълва тя.


Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от 3 възможни

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от 3 възможни ...

... общо на миналите Европейски игри. По-рано днес Катрин Тасева се пребори с много силна игра за среброто във финала на топка и бронз във финала на лента. От тук нататък следва най-важното - Световното първенство през септември в Баку, което ще е квалификация за нашите индивидуалистки за Олимпиадата в Токио.


Звездата ни в художествената гимнастика Катрин Тасева спечели два медала

Звездата ни в художествената гимнастика Катрин Тасева спечели два медала ...

... с 21.750 точки. Медал за България донесе и Антоанета Бонева в спортната стрелба. Бонева заслужи бронзовото отличие на 10 метра въздушен пистолет в спортната стрелба с 218.1 точки. Така медалите ни в Минск станаха четири, след като вчера самбистката Цветелина Цветанова се окичи с бронз в категория до 48 килограма.Катрин Тасева зае шесто място в многобоя на Европейските игри

Катрин Тасева зае шесто място в многобоя на Европейските игри ...

... ще се окичи Дина Аверина от Русия (87.750). Среброто отива при израелката Линой Ашрам (84.700), а бронзът при Катерина Галкина от Беларус (79.300). Утрешният ден продължава с финали на отделните уреди при индивидуалното, където отново ще видим Катрин, както и многобой при ансамблите, където българките ще се борят за отличие.


През уикенда в центъра на София бе организирана нетипична фотосесия

През уикенда в центъра на София бе организирана нетипична фотосесия ...

... балансират тялото си за перфектния кадър. По-късно грациите се посветиха на улавянето на красиви нощни кадри благодарение на Night vision режима, който предлага motorola one vision. Разбира се, целият ансамбъл вече е оборудван с най-новия модел от своя спонсор. Всички момичета си избраха телефоните им да са в син цвят.


Както във всеки друг спорт, така и в художествената гимнастика,

Както във всеки друг спорт, така и в художествената гимнастика, ...

... който винаги се забелязва. 5. Родителите не трябва да изискват от детето си да бъде олимпийски шампион. Обичайте децата си такива, каквито са. Не им поставяйте тежката отговорност, която да тежи на раменете им. Много детски съдби се променят заради това, а спортът трябва да е единствено трамплин към щастието.


Общо 4 гимнастички от националния отбор индивидуално ще представят България

Общо 4 гимнастички от националния отбор индивидуално ще представят България ...

... съдийки представи и ансамбъл (жени), който заедно с Катрин Тасева ще представят България на вторите европейски игри в Минск от 21 до 30 юни. "В Минск всичко ще зависи от мобилизацията, отговорността и концентрацията на момичетата. Надявам се да са максимално концентрирани, мобилизирани и да направим силно състезание", завърши Раева.


По-малко от 100 дни остават до Световното първенство по художествена

По-малко от 100 дни остават до Световното първенство по художествена ...

... други. Очаква се огромна конкуренция, като в индивидуалната надпревара рускинята Дина Аверина ще се бори за трета поредна световна титла. При ансамблите борбата също ще бъде голяма, като силите на Русия, България, Италия, Беларус, Япония, Украйна и други ще се борят за златото в многобоя и за билет към Токио.Успешно за нашите грации завърши и Гран при турнира по

Успешно за нашите грации завърши и Гран при турнира по ...

... а четвърта Невяна Владинова с 20.650. Трета бе представителката на Украйна Виктория Оноприенко с 20.750. На лента Тасева завоюва още едно отличие със съчетанието си от филма „Роди се звезда“. Пред нея е Алина Гарнаско с 19.050. Оценката на рускинята Арина Аверина така и не излезе, а Невяна получи 17.350.


Грацията ни Катрин Тасева извоюва бронзов медал в многобоя на

Грацията ни Катрин Тасева извоюва бронзов медал в многобоя на ...

... е имала реален шанс за това след лошите резултати на рускините. При Тасева и Владинова също е имало сериозно занижени оценки. Утре Тасева ще играе във всичките четири финала на отделните уреди, като влиза с най-висока оценка на бухалки, шеста оценка на обръч, трета на топка и пета на лента.


Предстои пореден интересен уикенд за феновете на художествената гимнастика. Следващата

Предстои пореден интересен уикенд за феновете на художествената гимнастика. Следващата ...

... открито контролно състезание в тренировърната зала на "Арена Армеец", което ще се проведе на 7-ми юни в петък от 11:00 часа. Там участие ще вземат Стилияна Николова, Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Валерия Ватова и Красимира Илиева.  Другото попълнение на национален отбор девойки Никол Атанасова няма да вземе учасие поради контузия.


Международната федерация по художествена гимнастика предвижда сериозни промени в един

Международната федерация по художествена гимнастика предвижда сериозни промени в един ...

... с работата с уреда, но да не се залита в тази посока. Знам кое ще бъде следващото стъпало – ще се залага на повече артистичност", посочи тя. От ФИГ още съобщават, че резултатът от съвещанията ще бъде споделен с Техническия комитет на предстоящото му заседание на 9-12 юни в Лозана.


Допинг скандал разтърси художествената гимнастика. Световната шампионка с руския ансамбъл

Допинг скандал разтърси художествената гимнастика. Световната шампионка с руския ансамбъл ...

... Преди 18 години с фуросемид бяха хванати тогавашните звезди Алина Кабаева и Ирина Чащина. Фуросемида се използва за изчистване на анаболни стероиди. Тогава не стана ясно за какво им е било необходимо на грациите да приемат стероиди, но те изтърпяха санкцията си от една година и се завърнаха на килима.


Българските гимнастички завоюваха осем медала от Гран При и последващия

Българските гимнастички завоюваха осем медала от Гран При и последващия ...

... уред. Тя остана четвърта с оценка от 20.500.На международния турнир Татяна Воложанина стигна до второто място в многобоя, спечели златото на бухалки, а на обръч, топка и лента също извоюва сребърни отличия.Така грациите ни си тръгват с общо осем медала от Израел - два златни, четири сребърни и два бронзови.


Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си

Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си ...

... както трябва. Малко съм ядосана, че пропуснах два елемента и завърших на две десети от медал, но това ще ми послужи за урок. Нуждаех се от едно стабилно представяне. Съчетанията бяха оценени добре, което значи, че трудността е голяма. Само трябва да ги изиграя", каза от своя страна Невяна Владинова.


Перник ще бъде домакин на първия международен турнир по художествена

Перник ще бъде домакин на първия международен турнир по художествена ...

... спорт само от България, посочи Виктория Велинова - председател на клуба. В Перник ще покажат изкуството си водещи отбори по художествена гимнастика, като "Левски-Триадица", "Олимпия","Олимпик-74","Радея"-Дупница,"Етър"-Велико Търново, "Велбъжд"-Кюстендил и др. Ще гостуват и три отбора от Гърция и един от Кипър. Организаторите обещават спектакъл, който дълго ще се помни от перничани.


Боряна Калейн дебютира за България на европейско първенство по художествена

Боряна Калейн дебютира за България на европейско първенство по художествена ...

... Силвия Митева. Тя спечели бронз от шампионата във Виена през 2013 година. Във финала на обръч Боряна Калейн допусна груба грешка. Изпускане на риск ѝ коства по-предно класиране и тя завърши седма. Другата българка, която взе участие в този финал - Невяна Владинова, остана в подножието на медалите, завършвайки четвърта.


Грациите ни Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, ансамбъла ни

Грациите ни Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, ансамбъла ни ...

... което ще е и последна квалификация за Олимпийските игри в Токио. Утре са изпълненията с бухалки и лента в индивидуалната надпревара, където на бухалки ще играят Невяна Владинова и Катрин Тасева, а на лента Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамблите девойки ще изиграят композициите си с 5 ленти.


Една от легендите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е

Една от легендите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е ...

... мога така да се изразя. И опитът на един такъв треньор с по-дълъг стаж е от голяма полза”, сподели Илиана Раева. Ансамбълът-девойки е в състав: Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Европейското първенство ще се състои от 16 до 19 май в Азербайджан.


Ансамбълът на България спечели златните медали на три обръча и

Ансамбълът на България спечели златните медали на три обръча и ...

... трудност и 6.950 за изпълнение). Така те заеха третото място на финала с тези уреди. Златните медали завоюва Русия с 25.850 точки (17.700 и 8.150), а на второ място е Италия с 25.000 (16.700 и 8.300). На турнира в Гуадалахара участваха общо 14 отбора. Съдия за България беше Даниела Велчева.


Трите водещи грации - Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна

Трите водещи грации - Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна ...

... влизат 30-те състезателки, добили това право след проведената национална квалификация през месец февруари. Състезанието започва на 2 май от 9.40 часа с многобоя при девойки старша възраст. Битката при жените е от 15.30 часа отново в четвъртък. В края на състезателния ден ще бъде връчен призът "Мария Гигова" на победителката.


Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички ...

... състезава за медал! Тя може! Сега трябва здрава работа в залата! Нека ги печели септември!", добави Раева. "Днешният прекрасен празник стана още по-прекрасен със спечеления златен медал в Баку и със заявката на Катрин и Боряна! Щастлива и много спокойна съм за близкото бъдеще! Браво, момичета!", заяви още Илиана Раева.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на ...

... Калейн се нареди шеста на финала на лента с 18.350 точки. Рускинята Дина Аверина стана шампионка на обръч с 22.000 точки и на бухалки с 22.500 точки. На топка златото взе Линой Ашрам от Израел с 21.750 точки. Анастасия Салос от Беларус победи във финала на лента с 20.650 точки.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронз в многобоя на Световната

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронз в многобоя на Световната ...

... Дина Аверина със сбор от 85.600 точки. Тя получи оценки 22.600 на обръч, 20.700 на топка, 21.650 на бухалки и 20.650 на лента. Втора е нейната сестра близначка Арина Аверина със 79.850 точки (17.900, 22.100, 20.750, 19.100), а бронзовото отличие спечели Влада Николченко (Украйна) със 78.900 (20.050, 19.900, 19.350, 19.600).


Катрин Тасева се класира за финала на обръч на Световната

Катрин Тасева се класира за финала на обръч на Световната ...

... Линой Ашрам от Израел  с 41.800 (21.200 и 20.600), а трета е сестрата на Дина Аверина - Арина с 40.000 (17.900 и 22.100). По-късно тази вечер предстои изиграването на съчетанията в третия поток при жените, а от 19.00 часа започват ансамблите с пет топки. Българският ансамбъл също участва в турнира.


Боряна Калейн ще замени Невяна Владинова на Световната купа по

Боряна Калейн ще замени Невяна Владинова на Световната купа по ...

... с топка в съчетанието с 5 топки България е с номер 21. На 27.04. (събота) - Боряна Калейн е с номер 19 в поток А и започва с лента, Катрин Тасева е с номер 15 в поток В и стартира с бухалки. Ансамбълът е с номер 6 в смесеното съчетание.


Като успешно може да се определи представянето на грациите ни

Като успешно може да се определи представянето на грациите ни ...

... точки взе сребърното отличие. Невяна Владинова остана пета със 17.700 точки. Победителка е рускинята Анастасия Гузенкова с 19.100 точки, а трета е Екатерина Веденеева (Словения) с 18.150 точки. Александра Солдатова също допусна грешки и остана четвърта на лента с 18.000 точки. Следващата Световна купа е в Баку (Азербайджан) следващия уикенд.


Българката Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на топка

Българката Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на топка ...

... 20.800 точки. На топка трета е рускинята Атастасия Гузенкова с 20.300 точки. Гузенкова завоюва и сребро на обръч с 20.500 точки. Влада Николченко от Украйна се окичи с бронзовия медал на обръч с 19.900 точки. Финалите на бухалки и лента с участието на Боряна Калейн и Невяна Владинова са по-късно днес.


Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен

Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен ...

... двете се класираха за финалите на бухалки и лента. На бухалки Владинова влиза с втора по сила оценка, а Калейн с трета, а на лента Владинова има втора оценка, а Калейн осма, след като по време на изпълненията си имаше възел на лентата и се наложи да вземе резервен уред.


Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представляват страната

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представляват страната ...

... Салос и Алина Харнаско от Беларус. Израелският отбор ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Зеликман, а италианките на Европейското ще бъдат Александра Аджурджукулезе и Милена Балдазари. Украйна ще изпрати Влада Николченко, Кристина Похранична и Виктория Онприенко. Зохра Агамирова и Вероника Гудис пък ще бъдат надеждата на Азербайджан за добро представяне.


Грациите Невяна Владинова и Боряна Калейн ще ни представят на Световната

Грациите Невяна Владинова и Боряна Калейн ще ни представят на Световната ...

... 5 и стартира с бухалки, Неви е с номер 11 и също стартира с бухалки. Самата Владинова е пределно мотивирана да запише силно представяне в Ташкент, след като направи грешки в последния ден на Световната купа по художествена гимнастика в София и завърши четвърта на обръч и шеста на топка.


След като вчера триумфива в многобоя, българският ансамбъл спечели среброто

След като вчера триумфива в многобоя, българският ансамбъл спечели среброто ...

... златните медали. Трети остана ансамбълът на Япония с 23.600. По-рано днес българките завършиха на шесто място на финала на пет топки. Възпитаничките на треньора Весела Димитрова допуснаха грешка (изпусната топка) и бяха оценени с 21.050 точки. Българският щаб подаде контестация за преразглеждане на оценката, но тя не беше уважена от съдиите.


Катрин Тасева отново зарадва българската публика, след като спечели сребърен медал

Катрин Тасева отново зарадва българската публика, след като спечели сребърен медал ...

... своето изпълнение. Ето и класирането във финала на топка: 1. Линой Ашрам - 19.6002. Александра Солдатова - най-висока оценка от многобоя на уреда - 19.4003. Ятинг Жао Китай - 18.1504. Екатерина Селезньова - 20.7005. Невяна Владинова - 19.1006. Алина Харнаско - 19.2007. Катрин Тасева - 19.9508. Никол Зеликамн - 18.850


Българският ансамбъл спечели златото в многобоя на Световната купа по

Българският ансамбъл спечели златото в многобоя на Световната купа по ...

... бухалки). Сребърният медал спечели отборът на Италия със сбор от 48.200 (24.300 за съчетанието с 5 топки и 23.900 за съчетанието с обръчи и бухалки), а бронзовото отличие завоюва ансамбълът на Япония със сбор от 46.800 (23.750 за съчетанието с 5 топки и 23.050 за съчетанието с обръчи и бухалки).


Катрин Тасева зарадва българската публика и грабна бронзовото отличие в

Катрин Тасева зарадва българската публика и грабна бронзовото отличие в ...

... и топка, след доброто си представяне в първия ден. Златото в многобоя спечели рускинята Александра Солдатова с обща оценка от 82.450. Втората рускиня Екатерина Селезньова допусна грешки днес на бухалки и лента и остана девета в многобоя със 75.400 точки. Сребърното отличие стана притежание на Линой Ашрам от Израел с 80.450.


Вторият ден от турнира за Световната купа по художествена гимнастика

Вторият ден от турнира за Световната купа по художествена гимнастика ...

... допусна грешка, като съдийското жури ѝ присъди оценка от 17.650 точки (9.700 за трудност и 7.950 за изпълнение). Катрин Тасева пък се движи на второ място след изиграването на съчетанията на група Б. Българката беше доста убедителна днес и получи 21.200 точки на бухалки, а на лента заслужи 18.500 точки.


Ансамбълът ни по художествена гимнастика поведе в класирането на многобоя

Ансамбълът ни по художествена гимнастика поведе в класирането на многобоя ...

... съчетания с лента и бухалки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя, както и всички финалистки на отделните уреди. Владинова е в група С, с която стартира утрешният ден на Световната купа от 10:30 часа, докато Тасева е в група В, която ще излезе пред публика в 15:00 часа.


Грацията ни Катин Тасева стартира силно участието си на Световната

Грацията ни Катин Тасева стартира силно участието си на Световната ...

... уреда /топка и обръч/; 12.35 ч. – Многобой индивидуално (Група В) – два уреда /топка и обръч/; 15.05 ч. – Многобой индивидуално (Група С) – два уреда /топка и обръч/; 17.15 ч. – Многобой ансамбли (Група А) – 5 топки; 18.05 ч. – Многобой ансамбли (Група В) – 5 топки. 


След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната

След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната ...

... София. Традиционно, Катрин навлиза последна във върхова спортна форма“. Въпросът с неотразената грешка обаче остава и буди възмущение не само при българските фенове. Ограбена ли е гимнастиката и всички състезателки в Пезаро и защо за съдиите има два начина? Това се питат всички, а междувременно доверието и вярата им намалява.


Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на съчетанието с

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на съчетанието с ...

... след среброто в многобоя. Разочарованието във финала донесе отбора на Русия, който остана чак на седма позиция в крайното подреждане.Така българските гимнастички завършват участието си в турнира общо пет медала, след като Боряна Калейн се окичи със среброто на финала на топка и бронз в многобоя, а Катрин Тасева завоюва сребро на лента.


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа ...

... е само психология. Момичетата са пределно мобилизирани, знаят, че предстои една много тежка година. Всички специалисти от началото на година коментираме един драстичен напредък от всички отбори, няма по-хубаво от силна конкуренция, от много държави. Момичетата ще се опитат да покажат най-доброто от себе си. Много тежка битка", каза Раева.


Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя на първата за

Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя на първата за ...

... в многобоя стана ансамбълът на Русия с 51.050 точки (25.250 за съчетанието с пет топки и 25.800 на обръчи и бухалки), а на трето място са домакините от Италия с 49.400 (24.000 и 25.400). В топ 6 са още Украйна с 48.750, Израел с 47.900 и Беларус с 47.550 точки.


Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя

Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя ...

... вечерта. Преди това е индивидуалната надпревара при жените на бухалки и лента. След първия ден, в който се играха композициите с обръч и топка, българките Боряна Калейн и Катрин Тасева са съответно трета и четвърта във временното класиране за многобоя. Преди тях са единствено рускините Арина Аверина и Дина Аверина.


Грации от 29 страни ще пристигнат в България за Световната купа

Грации от 29 страни ще пристигнат в България за Световната купа ...

... Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на Световната купа в София. "Много сериозна конкуренция има. Това е изключителна година за националния отбор индивидуално, който ще се бори за две квоти за Токио 2020. Всички конкуренти на ансамбъла също са тук с изключение на Испания и Азербайджан", каза Атанасова.


Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която

Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която ...

... на epaybg.go и на касите на EasyPay. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: Българска федерация по художествена гимнастикаIBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва инвестиционна банка


Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която

Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която ...

... на epaybg.go и на касите на EasyPay. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: Българска федерация по художествена гимнастикаIBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва инвестиционна банка


За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната

За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната ...

... имам и лично отношение към този спорт” - сподели Димитър Бербатов. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: IBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва Инвестиционна банка


Грацията ни Катрин Тасева спечели златен медал на финала на

Грацията ни Катрин Тасева спечели златен медал на финала на ...

... 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава от Грузия с 19.700 точки. Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала - пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир "Дерюгина къп" за девойки, жени и ансамбъл девойки.


Невяна Владинова от клуб Левски спечели титлата в многобоя при

Невяна Владинова от клуб Левски спечели титлата в многобоя при ...

... с 60.575 точки и други. Финалите на отделните уреди при жените са в неделя от 10.00 до 12.00 часа. Специален гост на състезанието е президентът на БФХГ Илиана Раева. Главен съдия на първенството е трикратната световна шампионка Мария Петрова. Ансамбълът на България за жени игра демонстративно по време на турнира.


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева днес

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева днес ...

... умеят да чакат.КРАЛИЦИТЕ ЗНАЯТ - ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ! Прислужниците виждат света в черно.Принцесите - в розово.КРАЛИЦИТЕ В РОЗОВО, В ЧЕРНО И ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЦВЕТОВЕ! С прислужниците е лесно.С принцесите е сложно.С КРАЛИЦИТЕ Е НЕЗАБРАВИМО! Да си прислужница е сложно.Да си принцеса е леко.ДА СИ КРАЛИЦА СИ ЗАСЛУЖАВА.


Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха

Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха ...

... Композициите са много сложни, артистични, зрелищни и отговарят на тенденциите на съвременната гимнастика. Момичетата ни вече имат необходимите трудности с тяло и уред, с които можем да мечтаем много смело, както никога досега", коментира тя и добавя, че всяка една от състезателките има потенциала да се бори за златен медал.


Осем български грации ще участват на силен международен турнир по

Осем български грации ще участват на силен международен турнир по ...

... Боряна Калейн и Татяна Воложанина, а при девойките за призово класиране ще се борят Катрин Цонева, Стиляна Николова, Никол Атанасова и Красимира Илиева. Ето и програмата за турнира: Лисабон е с два часа назад от българското време - ако на програмата пише 8:00 часа, то в българско време е 10:00.