В зала София се проведе първата от двете продукции на

...
В зала София се проведе първата от двете продукции на
Коментари Харесай

Грациите ни представиха съчетанията за световното - Гимнастика

В зала " София " се организира първата от двете продукции на българските участнички на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се състои в " Арена Армеец " в София от 14 до 18 септември.

Ансамбълът на България в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, както и самостоятелните гимнастички Боряна Калейн и Стилияна Николова извършиха своите композиции в реда, в който ще играят и на шампионата на планетата. Всички девойки играха мощно и получиха доста овации от публиката в залата.

Освен представителките на България, в продукцията взе участие грациите на Бразилия (ансамбъл и индивидуално), както и самостоятелните състезателки на Канада.

В идната открита подготовка, която ще се състои на 8 септември (четвъртък) от 17.00 часа, ще играе тимът на Чехия.

В националния отбор на Бразилия работи българската треньорка Рени Карачомакова и българската школа проличава в цялостния образ на девойките. Карачомакова е участничка в отбор девойки на България, с който печели сребърен орден в многобоя на Европейското състезание в Солун 1994 и златен на финалите.

Освен Калейн и Николова, в продукцията присъединяване взеха Татяна Воложанина, Лъчезара Пекова, Ева Брезалиева и Магдалина Миневска, които изиграха по две съчетания.

Първите три гимнастички в многобоя при дамите и при ансамблите на Световното състезание в София ще получат квота за Олимпийските игри в Париж 2024.

Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри, че оказва помощ в подготовката на Боряна Калейн от една седмица, защото грацията е прекарала тежко ковид.

" Много мощно присъединяване на ансамбъла. В момента гимнастиката е такава, че девойките не могат да си разрешат да пропущат нито един бонус, нито един детайл, не би трябвало да се играе на несъмнено, а би трябвало да се борят за всяка една десета и да натрупат точки.

Боряна Калейн е по-добре, в сравнение с последната Световна купа, само че към момента има какво да работим с нея. Тя няма никакъв проблем с душeвността, с нея просто работим доста върху детайлите и аз оказвам помощ. Боряна Калейн две седмици преди последната Световна купа изкара доста тежък КОВИД и има проблем с подготовката ", сподели Илиана Раева след днешната продукция.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР