С уникален спектакъл олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика

...
С уникален спектакъл олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Златният ни ансамбъл предаде щафетата след спектакъл пред пълната Арена Армеец |

С неповторим театър олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова дружно с Невяна Владинова, Катрин Тасева, Елена Бинева и Теодора Александрова споделиха " довиждане " на спорта пред българска аудитория в " Арена Армеец ".

Спектакълът " Сън ", дело на Калоян Лалев-Кайо, стартира с красиво светлинно шоу, а музикалното оформление беше българска музика, изпълнена онлайн. Всички дружно се появиха на килима, след което последваха български национални песни, изпълнени от победителката в " Гласът на България " Петя Панева.

Всяка една гимнастичка пък беше показана с видео визитка, в която с изключение на тя участваха Илиана Раева, Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Първа на килима излезе Невяна Владинова, а след нея и Катрин Тасева. Последваха чудесни осъществявания на всяка една от ансамбъла - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова. Изпълнение имаше и от Теодора Александрова, която беше част от този отбор, а Елена Бинева се включи онлайн. Тя от две години се занимава с мода и сега е в Хонконг.



" Тъжно ми е, че няма да участвам на бенефиса, тъй като ми беше фантазия. Но постоянно съм вярвала, че тези девойки ще осъществен фантазията на България да има олимпийска купа ", сподели Бинева във видеото.

Лаута Траатс се появи на килима, макар че на 2 декември претърпя интервенция на врата в швейцарска клиника.

" Арена Армеец " беше съвсем цялостна, а феновете приветстваха на крайници гимнастичките, техните треньорки и президентът на БФХГ Илиана Раева. Бяха показани всички от щаба на тима - от ръководители, съдии до лекари, физиотерапевти и хореографи.

Спектакълът " Сън " приключи с предаване на щафета на идващия отбор, с който сега се приготвят 11 девойки.

" Това беше съвършеният свършек на нашата кариера, няма смисъл да размисляме. Много мечтахме за този миг, тъкмо за този театър и се надявам да се е получило добре и да се е харесало на всички в залата. Винаги сме вярвали по един или различен метод, даже и да е изглеждало доста невероятно, даже да сме се проваляли, постоянно сме вярвали и може би тази религия ни оказа помощ да стигнем до най-високото ходило и несъмнено, този колектив, който изградихме ", сподели капитанът Симона Дянкова.

Според нея, тайната на триумфа е, че те са останали земни, същински и не се главозамаяха от триумфите.

" Това е тайната на триумфа. Имахме треньор, който се грижеше постоянно да сме крепко стъпили на земята, ние сами си знаехме, че спечелването на един златен орден не ни прави златни девойки, радвахме се, продължавахме да се готвим за идващото съревнование, тъй като имахме цел - олимпийските игри в Токио и всяко едно съревнование беше като подготовка за олимпиадата, която чакахме с голямо неспокойствие. Това е може би най-важното за един състезател, до момента в който не реализира личната си най-висока цел да не се отхвърля и да се главозамайва ", добави Дянкова.

Лаура Траатс също взе участие в шоуто, макар че преди към две седмици претърпя интервенция на врата в швейцарска клиника.

" Наистина страстите са невероятни. За тези пет години ние изградихме нещо в действителност вълшебно и тези страсти нямаше по какъв начин да не ни залеят в този ден. Това, че бях на килима през днешния ден е с помощта на положителните доктори, на които попаднах и на хората, които ме изпратиха там - БФХГ, Международната федерация по гимнастика и Палмс Бет. Изразявам голямата си признателност! Да, не съумях да се покажа в цялостния си искра, само че в действителност оставих сърцето си на терена, страстта беше неповторима и толкоз доста благодаря на всички тези хора, които пристигнаха да ни поддържат още веднъж в последния ни танц.

Всяка една от нас ще тръгне по своя път, всяка е решила нещо друго, не всичко в действителност са подготвени с това решение, само че да - някои от нас ще останат в художествената гимнастика, тъкмо тъй като това е нашата пристрастеност и е нещо, което ни кара да се усещаме най-щастливи ", сподели грацията.

Стефани Кирякова благодари на Илиана Раева, която прочете пред публиката прочувствен пост на гимнастичката, оповестен в обществените мрежи.

" Не чаках госпожа Раева да го направи в действителност. Снощи се чух с нея, просто да ги поговорим, тя беше видяла това, което бях качила в обществените мрежи и през днешния ден, когато се приготвяхме за последното си осъществяване, просто чух, че тя го чете... за мен това е огромна чест, тъй като това са думи, които в действителност написах от дъното на душата си и не мога да допускам, че тя в дребното време, което имаше да каже нещо, избра да каже тъкмо това. Много й благодаря и благодаря на тези девойки до мен, тъй като без тях нямаше да бъда това, което съм. Искаме да кажем едно " Обичам те! " на Ели Бинева, тъй като тя в действителност нямаше по какъв начин да участва довечера, само че имам вяра, че духом беше с нас ", съобщи Кирякова.

" Тепърва ще осъзнаваме това, което постигнахме, само че към този момент сме осъзнали, че сме олимпийски шампионки. Това, което направихме довечера, беше нашият финален танц, нашето последно излизане на килима и беше много по-емоционално от олимпийските игри, защото единственото нещо, което успяхме да забележим, тъй като ние се подготвяхме и преобличахме, бяха речите на госпожа Илиана Раева и госпожа Весела Димитрова и се разплакахме. Искаме да благодарим на всички хора, които работеха с нас, тези страсти към този момент ще ни липсват ", сподели Мадлен Радуканова.

" Това шоу ще остане надълбоко в сърцата ни и може би тъкмо тази страст не знам дали ще може да се повтори, тъй като ние преди всяко изиграване настръхвахме и когато виждахме всички тези хора да ни стават на крайници. Все отново това ни липсваше на олимпийските игри, а сега го изпитахме. Бих споделила, че страстите се приближават до тези от спечелването на олимпийския орден ", добави Ерика Зафирова.

" Почувствах се необикновено да мога да играя с тези девойки на един килим, изключително и пред толкоз доста хора, които са пристигнали в това тежко време да ни поддържат за последно. Чувството беше неописуемо, толкоз огромна наслада изпитах ", сподели Теодора Александрова, която е началото беше част от ансамбъла.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР