"Здравната система е остаряла по начина, по който е структурирана”.

"Здравната система е остаряла по начина, по който е структурирана”. ...

......... докато се появят подробности. Директорът на болницата в Русе обаче коментира случващото се. Доктор Иван Стоянов твърди, че лечебното заведение е на печалба.   "Проверката е със задна дата”, заяви доктор Стоянов. Неизгодните договори били подписани при предишното ръководство на болницата, а самият д-р Стоянов заявява, че сам е сезирал прокуратурата.


Бебе Никола изплака в 15:24 ч. на 16-ти март в

Бебе Никола изплака в 15:24 ч. на 16-ти март в ...

......... Николай Качев, акушерка Боянка Комитска, сестра Диана Мончева, сестра Виолета Чупорикова, съобщиха от пресцентъра на биолницата. Случаят на Магдалена е поредния за специалистите от АГО на МБАЛ „Света София“. Преди по-малко от година, с помощта на доц. Валентина Мазнейкова, жена с ДЦП от Симеоновград, стана майка на красиво момиченце.  


"Пирогов" отговори на обвиненията на прокуратурата за безстопанственост на брифинг.

"Пирогов" отговори на обвиненията на прокуратурата за безстопанственост на брифинг. ...

......... Арнаудова изнесе данни, с които уличава "Пирогов" и още шест болници в безстопанственост. Относно състоянието на възрастбният мъж, който днес падна в асансьорна шахта в столичния квартал „Света Троица“ Пойразова заяви, че на този етап той има сериозна фрактура в таза и към момента той е контактен и в съзнание.


Здравният министър Кирил Ананиев ще оптимизира дейността на "Пирогов". Това

Здравният министър Кирил Ананиев ще оптимизира дейността на "Пирогов". Това ...

......... Болницата има нужда от преструктуриране на отделенията, убеден е министър Ананиев. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения, ненужни структури, ненужни началници и управленски персонал, според него. Оптимизацията не трябвало да св възприема като съкращения. Планът означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечение на хората, каза още Кирил Ананиев.


С оглед пълно изясняване на обстоятелствата и предвид правомощията на

С оглед пълно изясняване на обстоятелствата и предвид правомощията на ...

......... той. „За съжаление, случаят е комплициран. Има определени несъответствия между информациите, които ни подадоха регионалните ни служби“, коментира Кирил Ананиев. „Изразявам съболезнованията си към близките, приятелите и възпитателите на Асен. Всяка загуба на човешки живот е тежко събитие, особено когато това са млади хора и деца“, каза още здравният министър.


На 18.03.2018 година /неделя/, от 13.00 часа в Аулата на

На 18.03.2018 година /неделя/, от 13.00 часа в Аулата на ...

......... много често стават свидетели пътно-траспортни произшествия. Целта на курса е да знаят какво трябва да направят в една такава ситуация, за да могат да помогнат на пострадалия. За курса „Първа помощ” е подготвена както лекционна част, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ при инцидент.  90-годишна жена беше нахапана от куче в Берковица в сряда

90-годишна жена беше нахапана от куче в Берковица в сряда ...

......... нападната майка с дете, спасил ги охранител на строителен обект. От община Берковица твърдят, че са предприели необходимите мерки – кастрират кучета и евтаназират, когато се налага. Оплакват се, че по време на размножителния период хората изхвърлят от домовете си кучета, подозират, че бездомни животни идват и от други общини.


Ампутирали са двата крака на 20-годишната приятелка на певицата Дивна,

Ампутирали са двата крака на 20-годишната приятелка на певицата Дивна, ...

......... време на вчерашната оперативка в плевенската болница е било докладвано, че се е наложила ампутация на двата крака на пострадалото момиче. Направената алкохолна проба на Дивна била отрицателна. По случая са назначени технически експертизи, които трябва да установят как е станала катастрофата и с каква скорост се е движел шофьорът.


90-годишна жена е настанена в болница, след като е открита

90-годишна жена е настанена в болница, след като е открита ...

......... рентгеновото изследване е получила инфаркт и по спешност е транспортирана до МБАЛ - Монтана. Не са установени свидетели очевидци на случая. Продължават разпити на живеещите в близост до местопроизшествието, които свидетелстват, че в района често са забелязвани бездомни кучета. Образувано е досъдебно производство по чл. 129, ал. 1 от НК.


80 медицински специалисти от страната  наблюдаваха в реално време две

80 медицински специалисти от страната  наблюдаваха в реално време две ...

......... слъзни пътища се провежда за първи път, съобщиха от лечебното заведение. Студентите са гледали хирургията на живот в 10-та аудитория на болницата посредством видеовръзка с Интегралния център. Курсът „Съвременни аспекти и предизвикателства в оперативното лечение на параназалните синуси и слъзни пътища“ е бил част от практическото обучение на медицинските специалисти.


Тази нощ в старозагорската болница е починал и вторият пострадал

Тази нощ в старозагорската болница е починал и вторият пострадал ...

......... е в друго помещение, но дали е следвало работниците да влизат в цеха, тепърва ще се установява, уточни окръжният прокурор на Стара Загора. Законовият срок за разследването е двумесечен, но с оглед назначаването на експертизи този срок може да бъде удължен. Разследването ще бъде извършено детайлно, каза още Дичо Атанасов.Почти 17-килограмов злокачествен тумор, който изпълвал цялата коремна кухина на

Почти 17-килограмов злокачествен тумор, който изпълвал цялата коремна кухина на ...

......... при такива проблеми. “Туморните формации в корема могат да се видят при профилактичен гинекологичен преглед. Понякога не може да се определи точко от къде е тръгнал, ако е много голям, но определено се вижда наличието му и се преминава към отстраняване, което може да спаси живота на пациентките.”, допълва той.


Правителството определи Многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" ЕАД

Правителството определи Многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" ЕАД ...

......... здравеопазването от януари 2018 г. на лечебното заведение е присъдена акредитационна оценка "отлична" за срок от 5 години. Лечебното заведение и до настоящия момент се е ползвало с правата на университетска болница и е основна база за теоретично, клинично и практическо обучение на студенти, докторанти и специализанти на медицинския университет.


Бебета попадат в "Пирогов" заради изгаряния с сешоар. Оказва, че

Бебета попадат в "Пирогов" заради изгаряния с сешоар. Оказва, че ...

......... приети пет деца с различни по степен изгаряния от сешоар. Най-често те са в областта на шията, лицето и ушите. Според националния консултант по изгаряния проф. Огнян Хаджийски модата крие възможни рискове, които често се подценяват от родителите. А лекарите са категорични, че сешоарът няма място в близост до бебето.


Едни от най-търсените лекари в областта на онкологията и хематологията

Едни от най-търсените лекари в областта на онкологията и хематологията ...

......... лечения и редица други нововъведения дават надежда на пациентите със заболявания на кръвта. Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят всички медицински документи, с които разполагат до момента.


Вечерта на 12.03.2018 г. в УМБАЛ "Медика Русе" бе хоспитализирана

Вечерта на 12.03.2018 г. в УМБАЛ "Медика Русе" бе хоспитализирана ...

......... погълнала голямо количество леки газове и дим, което наложило да бъде интубирана още при постъпването й в УМБАЛ "Медика Русе". Раните на обгорената са обработени от екип на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия. Поради тежкото здравословно състояние, жената е настанена в ОАИЛ на командно дишане. Предстоят още 2 операции.В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО)

В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) ...

......... хирургия (EBOPRAS), на Испанската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия (SECPRE), на Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS). Основни направления в работата му са реконструктивната и естетична хирургия в областта на главата и шията и хирургията на женската гърда. Записвания за прегледи може да направите на регистратурата на болницата.


12 март е световен ден срещу очното заболяване глаукома. Две

12 март е световен ден срещу очното заболяване глаукома. Две ...

......... Русе" прегледите ще са от от 13 до 16 март. Прегледите ще се в очно отделение след предварително записване. В университетската многопрофилна болница "Канев" изследванията на вътреочното налягане са безплатни и ще бъдат на 15 март. Глаукомата е втората най-честа причина за слепота в световен мащаб, уточняват от здравните заведения.


Седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата обявява от

Седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата обявява от ...

......... затворени общности. През последните 10 години болните от туберкулоза в област Монтана са намалели от 43 на 10 000 души на 23 на 10 000 души. През 2017 година са диагностицирани 28 нови болни от туберкулоза, докато през 2016 година са открити 32 болни, уточниха от държавната болница в Монтана.


В областната болница в Сливен от днес ще се извършат

В областната болница в Сливен от днес ще се извършат ...

......... 16 март, от 8 до 12 часа, ще се провеждат скринингови изследвания по Програмата за превенция на туберкулозата в България към Министерството на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Прегледите ще извършва д-р Снежана Колева в сектора по фтизиатрия към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.


18-годишният баскетболист Самуил Владимиров е претърпял успешно животоспасяваща операция. Интервенцията

18-годишният баскетболист Самуил Владимиров е претърпял успешно животоспасяваща операция. Интервенцията ...

......... на 18-годишния баскетболист потърси помощ, тъй като за две седмици трябваше да бъде събрана сумата от 50 000 евро, за да може да бъде опериран Сами заради голям тумор в мозъка. С помощта на много добри хора той отново има шанс да продължи да сбъдва мечтите си и да спортува.


Във връзка със Световната седмица за борба с глаукомата ВМА,

Във връзка със Световната седмица за борба с глаукомата ВМА, ...

......... направи в периода 12-14 март 2018 г., от 14.30 до 17.30 часа. Прегледите ще се осъществяват в кабинет № 207, намиращ се в поликлиниката на ВМА, след предварително записване на телефон 02/ 92 25 555 от, от 12.00 до 14.00 часа. Не се изисква направление от личния лекар, информират от ВМА.


23-годишната пловдивчанка, направила три опита за самоубийство, е починала, след

23-годишната пловдивчанка, направила три опита за самоубийство, е починала, след ...

......... били в една стая, веднага подала сигнал и една от сестрите в клиниката се затичала надолу. Стигнала до 4-ия етаж точно, за да види как момичето се прехвърля през парапета. Успяла да я хване за ръката, но не могла да я задържи, докато дойде помощ, и упоритата дама полетяла надолу.


Подобрява се състоянието на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от

Подобрява се състоянието на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от ...

......... По данни на майката момченцето е пострадало, когато е било в детското креватче и върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената. По данни на лекарите, двете деца при приемането им болница са изглеждали недобре гледани, недохранени с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.


Временно се преустановява приемът на пациенти в кардиологично отделение на

Временно се преустановява приемът на пациенти в кардиологично отделение на ...

......... Временно се преустановява приемът на пациенти в кардиологично отделение на МБАЛ „Христо Ботев”-Враца, съобщиха от болницата. Причината е невъзможността да бъде изготвен работен график, поради напускането на лекари и недостиг на персонал. РЗИ, РЗОК и ЦСМП са уведомени, за да се осигури своевременното обслужване на пациенти с кардиологични проблеми.


Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

Държавният глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, ...

......... смъртните случаи от сърдечно-съдови и онкологични заболявания“, посочи Румен Радев. На срещата д-р Тедрос Гебрейесус отбеляза приоритетите на СЗО и постигнатото по време на първата година от мандата си. Предвид българското председателство на Съвета на ЕС гостът посочи възможността за засилване на сътрудничеството между Европейския съюз и Световната здравна организация.


В Търговище започна приемът на заявления за подпомагане на двойки

В Търговище започна приемът на заявления за подпомагане на двойки ...

......... одобряване на исканията за финансово подпомагане трябва да прегледа кандидатурите до 15 април. Вторият прием на документи за 2018 г. ще бъде обявен през септември. През 2017 г. са подпомогнати девет семейства или лица, живеещи на семейни начала, а от създаването на фонда през 2012 г. са родени шест деца.


Една от причините да бъда тук е желанието на Световната

Една от причините да бъда тук е желанието на Световната ...

......... е една от първите страни, в които СЗО е направила изследванията "Обзор на състоянието на здравеопазването и благосъстоянието населението" и "Характеристики на здравеопазването и благосъстоянието на населението". Кирил Ананиев е коментирал още, че в основата на Националната здравна стратегия 2020 е заложен многосекторният подход на СЗО "Здраве във всички политики".


85 души са пострадали от поледиците в Пловдив през последното

85 души са пострадали от поледиците в Пловдив през последното ...

......... през последното денонощие. Това съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив. Пострадалите са предимно възрастни пациенти, които са освободени за домашно лечение, но не липсват и по-млади хора. Причината за повечето счупвания на крайници са заледените участъци. От университетската болница призоваха пешеходците да се придвижват по улиците внимателно и с подходящи обувки.


Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за

Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за ...

......... 2016 г. Той допълни, че ежегодно министерството осигурява на центровете бюджет за поддържане на линейките и оборудването в състояние за осъществяване на дейността им. От парламентарната трибуна здравният министър Кирил Ананиев информира също, че в ръководството на болницата във Враца има проблеми, но ще се изчакат резултатите от прокурорската проверка.


В Кюстендилско над 30 села нямат никакво здравно обслужване, става

В Кюстендилско над 30 села нямат никакво здравно обслужване, става ...

......... 900 лева месечно, желяещи да ги наемат няма. "По принцип липсва висш медицински персонал - няма кадри, няма желаещи. То пак ние горе-долу сме комплектувани, защото имаме области по Смолян, по Сливен, които са още по-зле", уточни кои са причините цели райони да са без лекарско обслужване заместник-областният управител д-р Попниколов.


Министерството на здравеопазването работи за стартиране на информационната здравна система

Министерството на здравеопазването работи за стартиране на информационната здравна система ...

......... неотложна медицинска помощ, на географски принцип, която да обезпечи 24-часовия достъп до първична медицинска помощ, посочи д-р Бойко Пенков. Зам.-министрите Пенков и Начева и представителите на НСОПЛБ се споразумяха за провеждането на регулярни срещи с участието на БЛС, на които конструктивно да бъдат обсъждани въпросите, касаещи дейността на личните лекари.


Около стотина лични лекари протестираха през здравното министерство днес. Медиците

Около стотина лични лекари протестираха през здравното министерство днес. Медиците ...

......... разположение. Медиците твърдят, че късно снощи в Наредбата за основния пакет дейности, гарантирани от бюджета на НЗОК, е вписано и издаването на медицински извинителни бележки за ученици. Лекарите настояват този текст да отпадне от наредбата, какъвто беше първоначалният замисъл. Декларацията с исканията им ще бъде внесена в Министерството на здравеопазването.


53-годишен шофьор е със счупена черепна кост, комоцио и рани

53-годишен шофьор е със счупена черепна кост, комоцио и рани ...

......... автомобил. Водачът на аудито е пострадал с порезни рани в областта на лицето и двете ръце, счупена черепна кост и комоцио. Той е транспортиран в болница без опасност за живота. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. По неофициална информация пострадалият шофьор е общинският съветник от Благоевград Румен Калайджиев.


Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ "Св.

Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ "Св. ...

......... операция е била животоспасяваща за младата жена и единствено възможна от гледна точка на разрешаване на нейното онкологично заболяване и осигуряване на възможност да износи и роди здраво дете. Известният медик съветва бременните жени да посещават редовно кабинетите по женска консултация и да провеждат всички рутинни, профилактични прегледи и изследвания.


Теодор Салпаров е първият волейболист и национален състезател, който призна

Теодор Салпаров е първият волейболист и национален състезател, който призна ...

......... младежкия национален отбор, Луч, Газпром, Динамо Москва, Галатасарай, Лион, Зенит, Нефтохимик. Титуляр е в Националния отбор по волейбол на България. Постига редица успехи на летните олимпийски игри в Лондон, Световната лига, Европейското първенство и Шампионската лига по волейбол. Избран е за либеро № 1 на турнира „Файнъл 4“ в Берлин.


Онкогинекологът д-р Венцислав Несторов премахна 8-килограмова киста на 26-ти февруари

Онкогинекологът д-р Венцислав Несторов премахна 8-килограмова киста на 26-ти февруари ...

......... случаи са рядкост. За 25-годишната си практика онкогинекологът д-р Несторов се е сблъсквал само с още една киста с подобни размери. При периодични гинекологични прегледи - поне веднъж в годината, специалистите имат възможност да установят наличието и на малки образувания. Открити в ранен стадий, те се лекуват дори медикаментозно.  


УМБАЛ Бургас осигури транспорт за всички пациенти на хемодиализа. Живеещите

УМБАЛ Бургас осигури транспорт за всички пациенти на хемодиализа. Живеещите ...

......... обслужва общо 130 пациенти, които живеят в десетки населени места в общините Бургас, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Поморие, Айтос, Руен, Камено. Най-трудно шофьорите стигат до селата в община Руен, които са по-близо до Шумен, отколкото до Бургас. Осем автомобила обслужват болните на хемодиализа. Нито един не е високопроходим.


Необходим е нов модел на здравеопазването у нас, в центъра

Необходим е нов модел на здравеопазването у нас, в центъра ...

......... за здравеопазване, излизат от средствата на болния човек, т.е когато се разболее, трябва да търси пари, да продава имоти и така нататък“, каза д-р Станимир Хасърджиев. Очаква се в следващите няколко месеца здравното министерство да разработи изцяло нов модел за финансиране на медицинската помощ. Предстои и обсъждането му с лекарите.


31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран успешно в болница

31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран успешно в болница ...

......... от операционната и няколко часа след това диша самостоятелно и контактува с дежурния екип. Това е деветият пациент, на който е извършена успешна сърдечна трансплантация след предварително имплантирано изкуствено сърце през последните няколко години, уточняват от "Света Екатерина". Ръководството на болницата изразява своите съболезнования и благодарност към близките на донора.


МБАЛ-Пловдив към ВМА отбеляза 129 години от създаването си. Пловдивският

МБАЛ-Пловдив към ВМА отбеляза 129 години от създаването си. Пловдивският ...

......... В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната. Въпреки големия брой лечебни заведения в региона, болницата успява да задържи водещите си позиции, благодарение на професионализма на работещите в нея, както и благодарение на доброто отношение и грижи към пациентите.


УМБАЛ "Медика Русе" привлече дългогодишния ръководител на клиниката по изгаряния

УМБАЛ "Медика Русе" привлече дългогодишния ръководител на клиниката по изгаряния ...

......... стремяло да привлича топ специалисти в различни области, с цел подобряване на качеството на здравеопазването в Русенска област. Чрез работата си в отделение по Пластичнo-възстановителна и естетична хирургия, проф. Хаджийски не само ще помогне на редица нуждаещи се пациенти, но също така ще придаде своя задълбочен опит на своите колеги.


Бездомници живеят с месеци в УМБАЛ-Бургас, а социалните чиновници си

Бездомници живеят с месеци в УМБАЛ-Бургас, а социалните чиновници си ...

......... болницата, мъжът е живял в дома за възрастни в квартал "Победа". Озовава се тук през ноември миналата година. Димитър не е единичен случай. В момента в УМБАЛ - Бургас има още двама като него. Единият е рекордьор – скоро ще стане година, откакто е на грижите на медиците, пише "Булфото".


След като бе избран в управителния съвет на Европейското обединение

След като бе избран в управителния съвет на Европейското обединение ...

......... Scholar Award, връчваща се на най- добрите научни разработки на млади учени до 35 г. в Европа в областта на гастроентерологията, а през 2017 г. е отличен като най-добър млад лекар у нас от Български лекарски съюз. От 2017 г. е модератор на UEG по отношение на възпалителните чревни заболявания.


110 души са преминали през спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ

110 души са преминали през спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ ...

......... да се пази рав­новесие. • Не изпъвайте докрай краката си, а ходете с леко сгънати колене. Правете малки крачки. • Подхлъзнете ли се, стегнете се и напрегнете мускули. Светкавично притиснете ръце към гър­дите, а краката сгънете в коленете. Най-малка травма получава този, който успее да падне на ед­на страна.  


Мартеници за целия персонал на Клиниката по педиатрия и генетични

Мартеници за целия персонал на Клиниката по педиатрия и генетични ...

......... здраве“. Те обясниха, че подпомагат оздравителния процес на хоспитализираните деца чрез различни занимания. „Поддържаме усещането у детето за пълноценност на личността и волята му за активен живот, отвличаме децата от мисълта за болестта. Вярваме, че педагогът трябва да бъде част от оздравителния процес на хоспитализираните деца, казаха Златина и Радослава.


Бездомни пациенти ползват болница като приют. Куриозният случай е от

Бездомни пациенти ползват болница като приют. Куриозният случай е от ...

......... на болницата д-р Светлозар Георгиев коментира пред Нова телевизия случая. „Това не е прецедент, това е правило. Бройката е различна, за момента са мининум 5“, посочи той. Медикът допълни, че хората нямат близки, дом и дори документи. „Те остават тук при нас на домашно лечение и гледане“, посочи още той.


Велосипедист пострада тежко след пътен инцидент. Мъжът е с опасност

Велосипедист пострада тежко след пътен инцидент. Мъжът е с опасност ...

......... в село Салманово. 71-годишен мъж с инициали Ц. Ц. паднал, докато управлява колелото си. Пострадалият е откаран за преглед в МБАЛ - Шумен, където е установена дифузна травма на мозъка и счупено ребро. Настанен е за лечение в болничното заведение с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по случая.


Жена на 41-години с мозъчна смърт, в следствие на мозъчна

Жена на 41-години с мозъчна смърт, в следствие на мозъчна ...

......... на болницата. Екипът на УМБАЛ "Александровска" изказва искрени съболезнования на близките на починалата и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите й за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент. От началото на годината, това са първите две бъбречни трансплантации от трупен донор, направени в лечебното заведение.


На 27.02.2018 г./вторник/ от 16.00 часа с тържествен водосвет на

На 27.02.2018 г./вторник/ от 16.00 часа с тържествен водосвет на ...

......... В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната. Въпреки големия брой лечебни заведения в региона, болницата успява да задържи водещите си позиции, благодарение на професионализма на работещите в нея, както и благодарение на доброто отношение и грижи към пациентите.


Двама служители на пловдивската Спешна помощ са наказани дисциплинарно заради

Двама служители на пловдивската Спешна помощ са наказани дисциплинарно заради ...

......... вече както казах, не е само моето дете. И също така вчера направихме изследвания на малката и се оказа, че има двустранна бронхопневмония и вчера беше настанена в болница”, коментира бащата Димитър Кънев. Мъжът е наел адвокат и смята да съди Спешната помощ заради отказа да помогне на детето му.


Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е бил приет в

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е бил приет в ...

......... несъответствия в цифрите в различни документи на НЗОК и писмото на Плочев до парламента, заради което избухна скандал. Припомняме, че той се оплака, че му е бил оказан натиск, за да си подаде оставката. По-рано той поиска допълнителни средства от държавата, за да се покрият задълженията към чужди здравни каси.


Почина 17-годишното момче, което падна от третия етаж на Комплекс за деца

Почина 17-годишното момче, което падна от третия етаж на Комплекс за деца ...

......... му беше критично. След случилото се три болници в София са отказали да приемат пострадалото момче, информира Нова тв. Причините са били различни - липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла и липса на конкретен специалист. Младежът беше настанен за лечение в плевенската университетска болница.


Област Ямбол изпитва остра нужда от лекари специалисти. Това стана

Област Ямбол изпитва остра нужда от лекари специалисти. Това стана ...

......... съюз. Вписаните практикуващи лекари в областта към момента са 231 специалисти. Тревожни тенденции на здравеопазването в областта са още недостигът на лекари и легла в болниците, което предопределя и малкия брой лекували се в тях. Става дума са 155 на 1000 души население при 235 на 1000 души за страната.


Хирурзи успяха да отстранят мозъчен тумор с тегло 1,87 кг

Хирурзи успяха да отстранят мозъчен тумор с тегло 1,87 кг ...

......... на 31-годишният мъж. Пациентът Сантлал Пал имал постоянно главоболие и не виждал, защото образованието притискало очните му нерви, съобщава The Indian Express. Неврохирургът Тримутри Надкарни е извършил тежката операция. Той разкри, че е било нужно да се прелеят 11 банки кръв. Очаква се зрението на пациента да се подобри.  


Готова е здравната карта на Пернишка област, съобщи пресцентърът на

Готова е здравната карта на Пернишка област, съобщи пресцентърът на ...

......... заведение е намален с 30 от началото на годината. По един медицински екип обслужва община Радомир и община Трън, която е третата по територия община в страната, но с малък брой население. Областният управител Ирена Соколова ще предостави цялостния пакет от документи на Министерство на здравеопазването до края на седмицата.


Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич

Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич ...

......... когато научили, че в друго отделение заплатите са повишени двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождаването на изпълнителния директор на болницата преди два дни - това е просто съвпадение, категоричен е д-р Попов. Напускането на петимата лекари на практика ще доведе до закриване на хирургията в добричката болница.


На около 300 български пациенти е отказано лечение в чужбина

На около 300 български пациенти е отказано лечение в чужбина ...

......... отказа да разкрие кой я е отправил. Проф. Плочев обясни още, че се е срещал 4 пъти с министър Ананиев от постъпването в длъжност и смята, че трябва да има диалог между тях. Това изслушване бе поискано от депутати, след като стана ясно, че проф. Плочев иска акуализация на бюджета.


Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния

Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния ...

......... въпрос дали приема оставката на председателя на НЗОК Камен Плочев, той отговори, че по време на заседанието на комисията темата не е коментирана и подчерта, че не е оторизиран да взема отношение по такъв въпрос. По думите на Грозев обаче всяко едно такова напрежение не е добро за българското здравеопазване.


Спешна кръводарителска акция се провежда за ученик с опасност за

Спешна кръводарителска акция се провежда за ученик с опасност за ...

......... часа. 17- годишното момче е оперирано по спешност. Негови съученици и приятели са изразили желание да станат дарители, разказа Нова телевизия. Момчето е с травми в областта на лицето, в момента се намира в реанимацията. Дори събраното количество кръв да бъде повече, тя ще се използва за други нуждаещи се.


Статистика на Световната здравна организация показва бум на заболелите от

Статистика на Световната здравна организация показва бум на заболелите от ...

......... нас се полагат големи усилия да бъдат ваксинирани всички, които не са, но по думите му една голяма част от хората и то интелигентни и образовани, отказват да ваксинират децата си. Той обясни, че при изкарана дребна шарка, могат да настъпят фатални последствия дори и след повече от 10 години.


Нужни са седем милиона лева допълнително за разширяване на обхвата

Нужни са седем милиона лева допълнително за разширяване на обхвата ...

......... за консултации и МДД, предварително да е планиран. Той трябва да е отделен от тези за остро възникнали здравни проблеми и да не подлежи на регулация и последващи санкции. Личните лекари определят предложената промяна за положителна. По тяхно мнение обаче тя би имала ефект само при изпълнение на посочените условия.


3-годишни близнаци са приети по спешност в болница. Двете деца

3-годишни близнаци са приети по спешност в болница. Двете деца ...

......... – Пловдив. Според специалиста майката не е полагала необходимите грижи за рожбите си. Жената отрича отрекла да е била децата си. На полицаите майката казала,че гипсова картина паднала върху главата на момченцето. Съседите й твърдят, че не знаят, че в жилището се отглеждат деца. Със случая се е заела прокуратурата.


Столичните общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта

Столичните общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта ...

......... ендокринология, вътрешни болести; Пета МБАЛ - очни болести, гинекология. През февруари и март Първа САГБАЛ "Св. София" организира профилактични прегледи за рак на гърдата, а Втора САГБАЛ "Шейново" - за профилактика и лечение на миомна болест. Графици и телефони за записване ще бъдат обявени на сайтовете на съответните лечебни заведения.


Заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов представи официално началникa

Заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов представи официално началникa ...

......... 2013 г. - Благодарствена грамота от посланика на държавата Израел – за оказаната помощ и съдействие на израелските граждани, пострадали при атентата в Бургас. 2011 г. - Награден знак „ За отлична служба”, първа степен – от министъра на отбраната; 2016 г. - Почетен знак на Министъра на здравеопазването (сребърен)


В столичните общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ,

В столичните общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, ...

......... трябва предварително да се запишат на регистратурите на лечебните заведения. През февруари и март в "Св. София" се организират профилактични прегледи за рак на гърдата, а в "Шейново" - за профилактика и лечение на миомна болест. Графици и телефони за записване ще бъдат обявени на сайтовете на съответните лечебни заведения.


35-годишен мъж, който се самозапали в психиатрична клиника, почина в

35-годишен мъж, който се самозапали в психиатрична клиника, почина в ...

......... „Пирогов“. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Пациентът извърши действието си в началото на февруари, когато бе настанен в лечебното заведение в село Церова кория. След инцидента той бе настанен във великотърновската болница. Оттам бе откаран за лечение в София. По случая бе започнато досъдебно производство.


От Лабораторията по клинична имунология в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

От Лабораторията по клинична имунология в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ...

......... резултат на което неутрофилните гранулоцити (вид кръвни клетки, част от имунната система) не могат да убият погълнатите от тях бактерии. Пациентите страдат от тежки повтарящи се гнойни инфекции още от ранна детска възраст. Желаещите, които искат да посетят кампанията, е необходимо да се запишат предварително на тел. 02/915 43 11.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на ...

......... и добави, че преобладават краткосрочните задължения към доставчици на медикаменти и консумативи. Намаляването на просрочените задължения е трайна тенденция. МЗ подкрепя НКБ чрез целеви средства за капиталови разходи, като в периода 2013-2017 г. са предоставени 1.7 млн. лв., което доказва, че държавата инвестира в тези специфични звена, каза министър Ананиев.


На 24 февруари тази година доц. д-р Мурат Диярбакърлъоглу ще

На 24 февруари тази година доц. д-р Мурат Диярбакърлъоглу ще ...

......... автопластика Специлистът ще гостува и консултира безплатно в София на 24 февруари в офиса на представитеслтвото на верига болници "MEDICALPARK " Турция с адрес: гр.София / ул. Цар Самуил No: 1 партер, офис 4 Можете да се запишете, като попълните формуляра или като се обадите на телефон : 0888688805