В Деня на храбростта и празник на Българската армия началникът

...
В Деня на храбростта и празник на Българската армия началникът
Коментари Харесай

Началникът на ВМА с отличие от министъра на отбраната

В Деня на храбростта и празник на Българската войска началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS бе награден от министъра на защитата Красимир Каракачанов.

По традиция на този ден министърът на защитата и началникът на защитата отличиха военнослужещи и цивилни чиновници за реализирани високи резултати при осъществяване на служебните отговорности и принос към защитата на страната.

Празникът стартира с церемониален водосвет на бойните флагове и знамената- светини пред паметника на Незнайния боец. Тържественият обред беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим. Бяха поднесени венци и цветя в памет на починалите български воини.



Военният церемониал събра хиляди поданици и посетители на площад „ Княз Александър I “ в столицата, с цел да поздравят военнослужещите във връзка техния празник. Днес българските военнослужещи почтено извършват своите отговорности, свързани със сигурността на страната. Важен миг от нейното обезпечаване играе точно ВМА, като институцията с национално значение в бранша освен за военното, само че и за цивилното население. С огромен професионализъм и национално самочувствие военните ни лекари спомагат на подразделенията на Българската войска при участията им в задачи зад граница.



Денят на храбростта и празник на Българската войска беше маркиран и от военнослужещите ни, които сега са на

задача в Афганистан. ВМА има общо трима представители, участващи в задачата на НАТО "Решителна поддръжка ".





Подп. доктор Йордан Йорданов, майор доктор Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-тия български контингент. Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР