Звездата на Ред Бул Макс Верстапен свали отбора на Мерцедес

...
 Звездата на Ред Бул Макс Верстапен свали отбора на Мерцедес
Коментари Харесай

Верстапен с осем хилядни пред Мерцедес след втората тренировка за Гран При на Франция

 Звездата на Ред Бул Макс Верстапен смъкна тима на Мерцедес от върха във втората свободна подготовка за неделната Гран При на Франция, седми кръг от сезон 2021 във Формула 1. Нидерландецът бе по-бърз от втория Валтери Ботас от тима на Мерцедес с едвам осем хилядни, само че за разлика от първата подготовка сподели действителната скорост на „ Биковете “. 

От началото на уикенда на пистата „ Пол Рикар “ Валтери демонстрира изцяло друго лице от това, което свикнахме да гледаме от началото на сезона. Смяната на шасито с това на Люис Хамилтън за днешните подготовка може би оказва позитивно психическо въздействие на финландеца, който ще се опита да направи най-хубавата си подготовка в утрешния ден. 
Хамилтън остана на трета позиция с закъснение от Макс на 0.253 секунди. Седемкратният международен първенец и водач на Мерцедес нормално демонстрира действителното си движение по-късно през уикенда или напряко в заключителната трета фаза от квалификацията.
Фернандо Алонсо съумя да запише доста положително четвърто време за отбора на Алпин и дава очаквания на французите за мощен резултат в домашната им Гран При. Двукратният международен първенец записа време с едвам 0.468 секунди по-бавно от това на водача и съумя да изпревари Шарл Леклер от тима на Ферари. Младият монегаск финишира втората подготовка, допълвайки подреждането в топ пет. 

Естебан Окон през днешния ден бе по-бавният водач на Алпин и остана шести. Французинът ще би трябвало да се потруди повече, в случай че желае да се показа на познатото от началото на годината равнище тъкмо в домашната си Гран При. Сънародникът му Пиер Гасли още веднъж води отбора на Алфа Таури напред със седмо време. 

Карлос Сайнц още веднъж не съумя да приближи скоростта на съотборника си във Ферари. Шарл Леклер остана осми на 0.826 секунди от водача.
Девето време записа Кими Райконен в доста добра подготовка за тима на Алфа Ромео, а подреждането в топ 10 добави Ландо Норис за тима на Макларън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР