Сблъсъците с полицията в Париж, избухнали след края на военния

...
Сблъсъците с полицията в Париж, избухнали след края на военния
Коментари Харесай

Протестиращи издигат барикади на „Шанз Елизе“

Сблъсъците с полицията в Париж, избухнали след края на военния церемониал по случай националния празник на Франция, се реалокираха в региона на „ Шанз Елизе “, предава РИА " Новости ". Протестиращите струпват на улицата металните ограждения, останали от утринния церемониал. Групи от специфичните полицейски елементи вършат опити да разделят структурите, написа БГНЕС.
В разнообразни елементи на „ Шанз Елизе “ има конфликти с органите на реда, хвърлят се димки, а служителите на реда пръскат сълзотворен газ против протестиращите. Досега са арестувани 152 души. Полицията и жандармерията бяха подхванали нараснали ограничения за сигурност още на методите към мястото на парада. Желаещите да следят церемонията са били проверявани, както раниците и чантите им. Бутилките с вода са били иззети.
Засилените ограничения за сигурност са провокирани поради желанието на „ жълтите жилетки “ да проведат следващата си акция. По информация на полицията са арестувани трима основни представители на протестиращите, включително идеологът на „ жълтите жилетки “ Ерик Друз.
Протестите на по този начин наречените „ жълти жилетки “ започнаха във Франция на 17 ноември 2018 година с искане да не се покачват налозите за горивата и цената на бензина. Недоволни от обществената политика на френските управляващи, участниците в придвижването не престават да стачкуват по улиците в цялата страна, без значение от оповестените от управлението на Франция ограничения за усмиряване на ситуацията. Много постоянно акциите са съпроводени от вълнения и стълкновения с полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР