Валери Симеонов и група народни представители са внесли днес в

...
Валери Симеонов и група народни представители са внесли днес в
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Лотарията да е само държавна

Валери Симеонов и група народни представители са внесли през днешния ден в деловодството на Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Предполага се, че импортираният Законопроект е по отношение на грандиозния скандал с " Национална
лотария " и неплащането на стотици милиони налози към страната, след подаден сигнал от Цветомир Найденов, собтсвеник на Efbet. С предлаганите промени се цели лотарийните игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, да се провежда единствено и само от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор " (ДП БСТ). Лицензите за образуване на лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, които са издадени на лица, разнообразни от Директива за птиците БСТ се приключват след 3 месеца, считано от влизане на закона в действие. До три дни от прекратяването на лиценза, уредникът връща на Комисията по хазарта удостоверението за лиценз и следва да се приключи организирането на игрите по посочения лиценз.

Печалбите, които не са изплатени все още на прекратяването на игрите, следва да се прекратят не по-късно от 30.06.2021 година или да се подписа контракт със спечелилото лице за разсрочено погашение, което следва да приключи до 31.12.2025 година Държавната комисия по хазрта следи за осъществяването на контрактуваното погашение на облагата, като при неспазване ръководителят на Комисията може да наложи на уредника с преустановен лиценз глоба. Организаторите, чиито лицензи са прекъснати, ще са задължени също по този начин в 30-дневен период от влизането в действие на Закона да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР