Звуци от няколко експлозии са били чути край Москва късно

...
Звуци от няколко експлозии са били чути край Москва късно
Коментари Харесай

Eксплозии край Москва. Русия съобщава за нови нападения с дронове на територията ѝ

Звуци от няколко детонации са били чути край Москва късно в петък вечерта, като се оповестява, че те евентуално са резултат от украинска офанзива с дронове, оповестява " Ройтерс ".

Руските противовъздушни елементи настояват, че са свалили два украински дрона над Московска област и Смоленска област на запад, покрай границата с Беларус.

" Противовъздушните елементи прихванаха смъртоносни дронове над територията на Смоленска и Московска област ", написа Министерството на защитата в своя канал в Telegram, като прецизира, че случаите са станали към 23:00 ч.

Night explosions in the Moscow region and Tambov region

Several loud explosions rang out in Kolomna. Previously, the UAV attack. It is reported that the building of the design bureau of mechanical engineering, which works for the Russian military industry, was damaged.

There…
— Lew Anno Suport #Ukraine 24/2-22 (@anno1540)
Руски неофициални канали в Telegram рапортуват за най-малко две детонации.

Популярният съветски канал в Telegram " Baza ", за който се счита, че има тесни връзки със службите за сигурност, оповестява, че един от дроновете е бил свален наоколо до машиностроителен цех в град Коломна - на 100 км югоизточно от Москва. На фотография се вижда пушек, издигащ се в далечината.

" Baza " разгласява и изображения, за които твърди, че демонстрират пожар в цех за експлозиви в различен съветски град - Котовск. Все още не е открито дали случаите, обявени от съветския боен канал, са свързани с тези от известията на Министерството на защитата.

Почти всеки ден съветските военни разгласяват отчети, в които се разказват дейности против украински дронове в разнообразни елементи на страната, макар че известията за удари на дронове в региони, близки до Москва, са по-редки. Повечето от офанзивите не предизвикват жертви и са с лимитирани вреди, написа " Ройтерс ".

У російському місті Коломна повідомляють про звуки вибухів та, ймовірно, збитий безпілотник.
— Українська истина ✌️ (@ukrpravda_news)
Междувременно Москва продължава с експанзията си в Украйна, като рано в събота заран и в Киев се чуха две детонации.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи, че по предварителната информация гърмежите са вследствие на работата на противовъздушната защита за събаряне на балистични ракети на левия бряг на столицата. Няма данни за потърпевши.

В петък украинската организация за военно разузнаване заяви, че военноморски дронове на Киев са потопили две дребни съветски десантни лодки в Крим. Новината идва на фона на упованията за съветски набези в източната част на страната, изключително в опустошения град Авдийвка. Щурмът на съветската войска край Авдеевка продължава към този момент цялостен месец.

" Нещата са тъкмо толкоз напрегнати, колкото постоянно са били. Врагът обстрелва непрекъснато в границите на града и към нашите позиции ", съобщи началника на военната администрация на Авдийвка Виталий Барабаш пред публичната телевизия.

Russian troops have entered the neighborhood of Stepnoye near Avdiivka - ISW

Russian military bloggers write about this, as reported by the Institute for the Study of War.

The Ukrainian General Staff said that the most important target for Russian troops is the Avdiivka coke…
— NEXTA (@nexta_tv)

По-голямата част от 1500-те останали поданици в тогавашния град от 32 000 поданици се приготвят за евакуация, добави Барабаш.

По информация на украинските въоръжени сили месеците боеве за Авдийвка са коствали доста на Москва. Русия е изгубила към 10 000 души, над 100 танка, 250 други бронирани машини, към 50 артилерийски системи и 7 самолета Су-25.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР