Звукозаписната компания Верджиния Рекърдс“ организира концерт в столичния The Mall

...
Звукозаписната компания Верджиния Рекърдс“ организира концерт в столичния The Mall
Коментари Харесай

Голяма простотия в The Mall на Цариградско шосе! Кой идиот позволи на концерт на Дара, Павел и Венци, стотици деца да се облъчват по-брутален начин с реклама на цигари?

Звукозаписната компания „ Верджиния Рекърдс “ провежда концерт в столичния „ The Mall ” на бул. „ Цариградско шосе “, който се организира през вчерашния ден и на който преобладаващите присъстващи бяха деца под 18-годишна възраст, видя HotArena.

Фирмата показа артистите от своя азбучник, измежду които бяха Павел и Венци Венц, Дара, Михаела Маринова, квартетът „ 4Magic ”, Йоана и Ева Пармакова . Събитието се организира от 17:00 часа, с цел да бъде уместно за малолетните почитатели, за които доста добре знаем, че точно те образуват главната публика на изредените нагоре реализатори.

До тук всичко звучи прелестно – гратис мероприятие, предопределено да зарадва дечица, като им даде опцията да се допрян до обичаните си музикални звезди.

Но имаше нещо фрапиращо – тъкмо против публиката , отново повтаряме – формирана от 10 до 12-годишни подрастващи, зееше голям трансперант, чиято цел бе да популяризира новото потомство бездимни електронни цигари .

В Закона за тютюна и тютюневите произведения , член 35 има две доста значими положения – не разрешава се рекламирането на тютюн и тютюневи произведения, като се изключи: 2. потреблението на комерсиална марка, когато в рекламата не вземат участие лица под 18 години и тя не е предопределена или ориентирана към тях; 3. Места или мероприятия, на които достъпът на лица под 18 години е неразрешен. До тук можем да заключим, че има тъпчене на закона.

Но ето какво гласи първата точка. Все отново реклама се позволява на територията на обекти, в които се прави търговия с тютюн и тютюневи произведения. Вероятно тук е разковничето, защото на територията на мола се прави продажба на електронни цигари, както и на консумативи за пушене.

Но не сме сигурни дали това е задоволително, с цел да се даде зелена светлина на рекламно платно на тютюневи произведения, до момента в който се реализира мероприятие, на което феновете са деца и то положено тъкмо пред техните погледи…

Говори, че бездимните цигари, които не горят, а единствено нагряват тютюна и защищават организма от проникването на катран в него,  са по-малкото зло…  Много подрастващи към този момент са паднали в клопката на тютюневите произведения. И все пак, от морална позиция, считаме, че рекламата в тази ситуация е неуместна .
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР