Звездата не изяви големи претенции към храната, но желае да

...
Звездата не изяви големи претенции към храната, но желае да
Коментари Харесай

Преди концерта в Колодрума: Ричард Клайдерман поиска пиано...

Звездата не изяви огромни искания към храната, само че желае да пие специфична вода

Първата среща в града беше с 9-годишния пловдивски виртуоз на пианото Борис Дюлгеров

Прочутият френски пианист Ричард Клайдерман през днешния ден е в Пловдив за първата си театрална изява след насилствена пауза, траяла повече от година поради коронавирус пандемията.

Посрещането на великия музикант нощес беше квалифицирано до последната детайлност. Изпълнителят дойде под тепетата към 20 ч. Персоналът на хотел " Тримонциум " беше подготвил всичко за посрещането, с цел да настани госта си в един от трите най-луксозни жилището. Световната звезда идва дружно със своя дълготраен управител Оливие Тусон и тонрежисьора на продукцията Винсент Пулия.



Пианистът имал особено условие към хотелската си стая - в нея да бъде импортирано електрическо пиано, изясни Милен Ямаков от продуцентска компания " Кантус Фирмус ". Музикалният инструмент дойде в " Тримонциум " малко след 13 часа през вчерашния ден.



Първата среща на звездата в града пък беше с 9-годишния пловдивски виртуоз на пианото Борис Дюлгеров, негов обожател и млад гений, който от няколко години разнася славата на Пловдив и България по целия свят.



Вчера в спортната зала „ Колодрум “, където ще бъде концертът, течеше трескава подготовка, видя кореспондент на „ Марица “. Осветители бяха завладяли пространството в залата, а монтирането на лампите и връзването им продължи 3 часа. 60 осветителни тела ще основават магичната атмосфера на концерта. А на експерта по осветлението Николай Войнов се падна тежката задача да ревизира инсталацията, откакто я свърза с пулта.



„ Задал съм лампите да светнат, по-късно да станат сини, да стартират една след друга да светят в бяло и да се върнат отново в синьо “, изясни Войнов. Той обаче няма да бъде осветител на концерта, тъй като Ричард Клайдерман идва със собствен човек. Освен задграничен осветител, от Франция е и саундинженерът, а видеоинженерът и слайд дизайнерът са от Румъния.



„ Изпращаше ни проекти, в които задаваше по какъв начин желае да наподобява всичко. Направени са дребни промени по отношение на условията му. Например Клайдерман искаше един модел на интелигентно осветяване, което не е налично тук. Ако трябваше да го спазим, щеше да се наложи да го пренаемем от Румъния. Затова го заменихме с различен модел, само че със сходни характерности “, изясни Ямаков. Последни инспекции се правеха и на звука.



Именитият френски пианист е изпратил авансово информация по какъв начин желае да наподобява гримьорната му и какви щендери чака да го посрещнат в нея. За концертите в Пловдив и София му е обезпечен специфичен роял с дължина 275 см, съгласно условията на актьора. Инструментът е чисто нов и е доставен от Виена. Зад пианото има инсталиран 10-метров екран, на който ще се прожектират фрагменти, определени персонално от изпълнителя.



Ричард Клайдерман не е придирчив към храната, ​заявиха уредниците пред " Марица ". Пианистът държи на скромни ястия, храни се най-вече с плодове, зеленчуци и супи. При водата обаче ситуацията е малко по-различно - той е настоял да му бъде обезпечена избрана френска марка минерална вода. За благополучие, тя се продава и на българския пазар и не се е наложило да я доставят от страната на любовта.
Днес преди обед актьорът ще употребява времето си за извършения на пиано в хотелския апартамент, за фитнес - също едно от главните му условия към хотела, и в случай че времето разрешава - за къса разходка в града.

От ранния следобяд той ще бъде към този момент в залата, където ще има саундчек и цялостна генерална подготовка с оркестъра на Класик ФМ радио. Почти всичките 14 концерта, изнесени до момента от Клайдерман в България, са били с оркестъра на Класик ФМ радио и взаимната работа с този състав е била постоянно доста сполучлива. Всички музиканти от състава са извънредно възхитени от неговия професионализъм.

Като темперамент Ричард Клайдерман е много въздържан, даже спокоен, само че постоянно доста другарски надъхан, общителен и с внимание към всички елементи. Винаги е доста прецизен във връзка с графика си и нормално идва на уговорените срещи към 10 минути по-рано, не закъснява и не се държи като звезда. Преди всеки концерт се ръкува поотделно с всеки един от оркестрантите.

Преди концерта негово главно условие е да бъде обезпечена топла готвена храна, която се сервира в гримьорната след подготовката и преди шоуто. За утрешния ден в Пловдив менюто включва зеленчукова чорба, пилешко с бял ориз без други добавки, както и морковена торта за десерт.

Срещата е тъкмо в 20 часа

Ричард Клайдерман излиза пред пловдивска аудитория за пръв път тъкмо в 20 часа ​днес. В " Колодрума " са планувани места за 1500 фенове поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията. Най-скъпите билети от 100 лева към този момент са съвсем разпродадени, като обезпечават места на 5 метра от сцената. Най-ниската цена, против която пловдивчани могат да се насладят на музиката, е 60 лева Столичната аудитория също ще има удоволствието да чуе онлайн сантименталния пианист. Това ще се случи на 31 май в зала 1 на НДК от 20:00 ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР