Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически източници,

...
Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически източници,
Коментари Харесай

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, базирайки се на анонимни европейски дипломатически източници, оповестява, че страните-членки на Европейски Съюз са се съгласили да наложат възбрана за разпространяване по какъвто и да е метод на материали от три съветски пропагандни медии: " Российская газета ", вестник " Известия " и организация РИА Новости.

Подобна мярка ще засегне и уеб страницата " Гласът на Европа " , който съгласно управляващите в няколко европейски страни е бил употребен за интервенция в идните избори за Европейски парламент през юни. Сайтът беше основан в Прага и беше затворен от чешките управляващи, които настояват, че е финансиран от основания в Русия Виктор Медведчук, от дълго време считан за главния проводник на съветското въздействие в Украйна., че " Гласът на Европа " е плащал на евродепутати да популяризират съветската позиция.

Според източници на Франс прес възбраната за тези четири издания скоро ще бъде публична.

Европейският съюз наложи наказания против към 10 съветски медии, като RT и Sputnik под другите им маски, Русия 24 и Първи канал . На тях им е неразрешено да предават или популяризират своето наличие в държавите-членки на Европейски Съюз по какъвто и да е метод, в това число кабелно, сателитно и интернет лъчение, платформи, уеб страници и мобилни приложения.
 ISW: Белград е новият център на пропагандата на Кремъл
ISW: Белград е новият център на пропагандата на Кремъл

Руските дронове са съумели да пробият украинската система за електронна отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР