Звездата на Русия по бокс в тежка категория Александър Поветкин

...
Звездата на Русия по бокс в тежка категория Александър Поветкин
Коментари Харесай

Ясно е кога Поветкин отново излиза на ринга

Звездата на Русия по бокс в тежка категория Александър Поветкин (32-1, 23 КО) съвсем е финализирал договорката за идващото си завръщане на кръга.

Според изпълнителния шеф на неговата промоутърска къща RCC Boxing Promotions Алексей Титов, който провежда събитието, 99%-та е несъмнено, че Поветкин ще излезе на кръга против германеца Кристиан Хамер (22-4, 12 КО) на 15-ти декември в Екатеринбург.

Титов разкрива, че възнамерява да пътува до годишната спогодба на World Boxing Organization (WBO), с цел да подаде своето искане борбата сред Поветкин и Хамер да бъде елиминационна и спечелилият да има опцията да се изправи против сегашния първенец на организацията Джоузеф Паркър. Към момента Хамер е класиран като кандидат №1 на WBO, до момента в който Александър Поветкин е подложен под №6 в тази ранглиста.

"Екипът на Хамер е склонен на тази борба. На 99,9%-та съм сигурен, че ще подпишат контракта за провеждането на тази среща. Хамер е главен кандидат за купата на WBO и по тази причина ще хвърча за конгреса на WBO и ще приказвам с президента Франциско Валчарчел, с цел да обсъдим опцията Александър Поветкин да стане наложителен кандидат на Джоузеф Паркър, в случай че победи Хамер в идната им борба ", изясни Титов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР