Зукърбърг заяви, че Facebook и Instagram ще блокират президента Тръмп

...
Зукърбърг заяви, че Facebook и Instagram ще блокират президента Тръмп
Коментари Харесай

Зукърбърг забрани достъпа на Тръмп до Фейсбук и Instagram за неопределено време

Зукърбърг съобщи, че Фейсбук и Instagram ще блокират президента Тръмп да употребява техните услуги за неопределен срок.
Вижте целия му пост:

Шокиращите събития от последните 24 часа ясно демонстрират, че президентът Доналд Тръмп има намерение да употребява оставащото си време на поста, с цел да подкопае мирния и легален преход на властта към определения от него правоприемник Джо Байдън.

Решението му да употребява платформата, с цел да оправдае, вместо да осъди дейностите на своите поддръжници в постройката на Капитолия, основателно обезпокои хората в Съединени американски щати и по света. Премахнахме тези изказвания през вчерашния ден, тъй като преценихме, че резултатът им - и евентуално тяхното желание - ще бъде да предизвикат по-нататъшно принуждение, показва Зукърбърг.

След удостоверяването на резултатите от изборите от Конгреса, целта за цялата страна в този момент би трябвало да бъде да се подсигурява, че останалите 13 дни и дните след встъпването в служба минават умерено и в сходство с откритите демократични правила, смята още създателят на Facebook.

През последните няколко години разрешихме на президента Тръмп да употребява нашата платформа, съобразена с нашите лични правила, от време на време премахвайки наличие или поставяйки етикети на изявленията, когато те нарушават нашите политики. Направихме това, тъй като имаме вяра, че обществеността има право на допустимо най-широк достъп до политическа тирада, даже до спорна тирада. Но сегашният подтекст е радикално друг, включващ потреблението на нашата платформа за подбудителство към принудително въстание против демократично определено държавно управление.

Смятаме, че рисковете да позволим на президента да продължи да употребява нашата услуга през този интервал са просто прекомерно огромни. Следователно, ние удължаваме блока, който сме сложили в неговите сметки във Фейсбук и Instagram за неопределен срок и най-малко за идващите две седмици, до момента в който мирният преход на властта приключи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР