Акционерите на Hess трябва да се въздържат от гласуване за

...
Акционерите на Hess трябва да се въздържат от гласуване за
Коментари Харесай

Инвеститорите на Hess са посъветвани да се въздържат от гласуване по сделката с Chevron за 53 милиарда долара

Акционерите на Hess би трябвало да се въздържат от гласоподаване за поглъщането му от Chevron за 53 милиарда $, предложи прокси съветникът Institutional Shareholder Services в евентуален удар върху петролните компании в Съединени американски щати старания за бързо привършване на договорката.

Поглъщането е последното от поредност от огромни сливания и придобивания в петролната промишленост. Сред активите, които ще достави на Chevron, е доходоносният дял на Hess в офшорен петролен блок край крайбрежията на Гвиана.

Напрегнат спор към Гвиана хвърля сянка върху договорката. ExxonMobil, която има 45-процентов дял в Stabroek Block, твърди, че има право на първи отвод над 30-процентния дял на Hess.

ISS, една от двете водещи консултантски компании за акционери, в понеделник сподели, че вложителите на Hess би трябвало да поддържат пауза, с цел да се даде повече време за появяването на детайлности по отношение на арбитражния развой, иницииран от Exxon. Акционерите на Hess би трябвало да гласоподават договорката на 28 май.

Съобщението на ISS...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР