Зрители на bTV от Пловдив сигнализират държавните и общинските институции,

...
Зрители на bTV от Пловдив сигнализират държавните и общинските институции,
Коментари Харесай

По зрителски сигнал: Защо автобуси в Пловдив не пускат климатик и не спират на всички спирки?

Зрители на bTV от Пловдив алармират държавните и общинските институции, че рейсове на градския превоз всеобщо не пускат климатици в жегите, пропущат спирки и не съблюдават разписанието си.

Термометърът демонстрира 32 градуса на сянка. Качвам се в рейс номер 20.

Климатик не се усеща. Разчита се на прозорец.

Снимка: bTV

„ Глобата, която постановяваме за неработещ климатик, е 300 лв.. Миналата седмица имахме над 30 такива тъжби. Констатирали сме, че от движещите се сега 200 рейса 41 не разполагат с работещи климатици “, изясни Тодор Чонов, зам.-кмет по превоза, община Пловдив.

Повишаването на температурите може да докара до голям брой здравословни проблеми

„ Градският превоз на Пловдив беше изцяло уноищожен. Ако единият кмет позволи унищожаването му, другият похарчи 20 милиона лв. за електронна система, която по този начин и не проработи... Това, което би трябвало да се направи – придобиване на лични електрически рейсове от община Пловдив и изрично – непрестанен надзор, който сега липсва “, споделя Дани Каназирева, някогашен регионален шеф, „ Съюз за Пловдив “.

В квартал „ Коматево “ стоя на спирка, която рейс номер 1 подминава.

Снимка: bTV

„ Минават, отпътуват, не стопират. Като съм единствено аз. Ако има за слизане, стопират. Много рядко “, изясни Василка Пеева.

„ Градският превоз действа нелошо, само че самият факт, че рейсовете не са цялостни, а хората са по колите си – значи, че би трябвало да намерим тласъци по какъв начин да качим хората на рейсовете “, съобщи Тодор Стоилов, общински консултант от „ Алтернатива за Пловдив “.

Жълт код за високи температури ще има на следващия ден в 19 области в страната

Според община Пловдив казусът с подминаването на спирките ще бъде решен с въвеждането на новата GPS и електронно билетна система, при която ще се следи прецизно спряло ли е транспортното средство. В противоположен случай курсът няма да бъде заплатен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР