Зоопаркът в Познан, Полша, подслони два възрастни лъва и три

...
Зоопаркът в Познан, Полша, подслони два възрастни лъва и три
Коментари Харесай

Зоопарк в Полша подслони пет лъва, евакуирани от Украйна

Зоопаркът в Познан, Полша, подслони два възрастни лъва и три дребни, които бяха евакуирани от Украйна , заяви Агенция Франс Прес.

Лъвовете са в сигурност и са в положително положение. Пристигнаха при нас малко след 21 часа във вторник, сподели за Агенция Франс Прес Ремигиуш Кожински от научния отдел на познанския зоопарк. Той разясни, че не се наложило животните да бъдат упоени, когато са пристигнали, тъй като умерено влезнали в новите си кафези. Лъвът бил обособен от лъвицата, която е настанена с трите си дребни лъвчета. " Адаптират се към новите условия ", добави експертът.

Лъвицата Ася , на три години, била избавена от частен разплодник в региона на Донецк в Източна Украйна, когато била бременна. Трите лъвчета Теди, Ема и Санта се родили през октомври предходната година. Лъвът Висерис е на две години и е от същия разплодник. Лъвовете били изоставени от притежателите на центъра, избягали от военните дейности в Украйна. Евакуацията на животните била проведена в съдействие сред Международния фонд за благополучие на животните , организациите Wild Animal Rescue и UAnimals и зоопарка в Познан.

Зоопаркът в полския град Познан към този момент е приютил към 200 диви животни от Украйна, измежду които лъвове, тигри, вълци и мечки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР