Зоологическа градина в Сиатъл сподели история, която докосва емоционално. От

...
Зоологическа градина в Сиатъл сподели история, която докосва емоционално. От
Коментари Харесай

Как една бързо мислеща стюардеса и няколко пътници спасяват яйца на фламинго на борда на самолет

Зоологическа градина в Сиатъл показа история, която допира прочувствено. От редакцията на Си Ен Ен разясняват, че това е обичаната им публикация този месец.

В нея се споделя за шест яйца на фламинго, избавителна акция във въздуха и обезпечаването на топлота. Във фокуса е бързината на едно изобретателно мислене, само че и отзивчивостта на хората.

То е в предпазена територия

През август 2023 година шест яйца на фламинго от зоологическата градина в Атланта са определени да бъдат превозени до зоологическата градина Woodland Park в Сиатъл. Там те трябвало да бъдащ посрещнати от птици, които са надминали размножителната си възраст.

Амбър Мей с внучката си Съни и фламингото, което получава същото име Снимки: Woodland Park Zoo

Според проекта чиновник в зоологическата градина в Woodland Park трябвало да транспортира шестте яйца от Атланта до Сиатъл с почти шестчасов полет. Те били сложени в портативен развъдник, с цел да бъдат поддържани топли. По време на полета обаче инкубаторът стопира да работи...

Фламингото снася единствено по едно яйце годишно

Служителят бързо търси помощ и извиква стюардесата на Alaska Airlines, като ѝ насочва необикновена молба.

„ Пътникът натисна бутона за повикване и ме попита дали бих могла да оказа помощ за запазването на топлината на няколко огромни яйца “, споделя Амбър Мей в изказване, оповестено от самолетната компания.

Тя незабавно отишла до кухнята на самолета, намерила гумени ръкавици и ги напълнила с топла вода.

След това Мей занесла ръкавиците на служителя на зоопарка и дружно ги увили към яйцата, образувайки топло гнездо.

Междувременно други пасажери в самолета, които седели наоколо, почнали да оферират своите палта и шалове за спомагателна изолираност, показват от зоологическата градина.

Все още обаче птиците не са снесли яйца

По време на полета Амбър Мей ревизира яйцата и заменяла ръкавиците с нови, когато водата в тях към този момент била охладена.

„ Яйцата на фламинго нямаше да оцелеят в неработещ портативен развъдник в продължение на пет часа. Изключително признателни сме за изобретателното мислене, което докара до безвредното превозване на нашите скъпи яйца “, споделя Джоана Клас, която дава отговор за грижите за животните в Woodland Park Zoo.

Амбър Мей с внучката си Съни и фламингото, което получава същото име Снимки: Woodland Park Zoo

Според чиновници на зоологическата градина дейностите на стюардесата и помощта на другите пасажери са помогнали за спасяването на живота на шестте птици фламинго, които в последна сметка се излюпват здрави през идващия месец.

Шестте чилийски пиленца фламинго са първите, излюпени в зоопарка Woodland Park от 2016 година насам. След като те разпукали черупкуте през септември, грижите за тях поели опитни гледачи на птици, които ги хранели и водели на разходка всеки ден, с цел да им оказват помощ да се упражняват.

Месеци след случилото се по време на полета, стюардесата Амбър Мей е поканена да се срещне с птиците в зоологическата градина. Тя избира името на едно една от тях. Нарича я Sunny на името на преди малко родената си внучка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР