Папа Франциск избра Венеция за първото си пътуване за годината.

...
Папа Франциск избра Венеция за първото си пътуване за годината.
Коментари Харесай

Папата от Венеция: Всички имаме грешки, които трябва да ни бъдат простени, аз също

Папа Франциск избра Венеция за първото си пътешестване за годината. То беше възприето като тест за неговата пъргавина и устойчивост след месеци здравословни проблеми. Главата на Римокатолическата черква посети Венецианското биенале, където е показана и България. Папата стартира визитата си в женски затвор, където е подредено ревюто на Ватикана.

Първо пътешестване от началото на годината за Франциск и първо посещаване във Венеция след избирането му за папа през 2013 година Това е и първо идване на папа на Венецианското биенале – влиятелно ревю с интернационално присъединяване, разгърнато в разнообразни пространства. Ватикана избра извънредно място за своя павилион - женския затвор „ Джудека “.

" Затворът е сурова действителност, а проблеми като претъпканост, липса на инфраструктура и запаси и случаи на принуждение пораждат доста премеждия. Но той може да се трансформира и в място на морално и материално прераждане ", сподели папа Франциск.

Експозицията на Ватикана „ През моите очи " включва произведения на модерни художници, работили в тясно съдействие с 80 затворнички.

" Нека не забравяме, че всички имаме неточности, които би трябвало да ни бъдат простени, и рани, които би трябвало да бъдат излекувани. Аз също ", показа духовният водач.

По-късно в църквата " Света Магдалена ", в границите на затворническия комплекс, папата се срещна с представители на света на изкуството. Комисарят на българския павилион Надежда Джакова се ръкува с папата, оповестиха за Българска национална телевизия уредниците на българския план във Венеция. На срещата участва и един от създателите на инсталацията „ Съседите ” - Лилия Топузова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР