Знамето на Вършец отплава с 31-та Българска антарктическа експедиция. Носи

...
Знамето на Вършец отплава с 31-та Българска антарктическа експедиция. Носи
Коментари Харесай

Знамето на Вършец заминава с българската експедиция за Антарктида

Знамето на Вършец отплава с 31-та Българска антарктическа експедиция. Носи го лекарят на екипажа - старши лейтенант доктор Петко Гинев, чиито родови корени по майчина линия са от този край.

Лекарят от Военномедицинска академия ще се грижи за здравето на антарктиците. Досега той има две сполучливи военни задачи в Мали, които приема като предварителен лагер за антарктическата експедиция.

„ Експедицията е обичайната, само че особеното е, че за първи път плаваме с транспортен съд от Врана до остров Ливингстън. На мен се пада щастието да бъда доктор на кораба на експедицията и това е огромна опция за мен, огромно благополучие. Силно се надявам да имам минимално количество работа от моята сфера на експертиза, по-скоро се надявам да оказвам помощ на другите, в сравнение с да церя хора. Надявам се всички да са здрави... Бих споделил, че се усещам квалифициран, което ми дава едно успокоение. Благодарение на опита, който съм имал до момента, се усещам релативно спокоен ", сподели доктор Гинев.

Екипажът на българския боен научно-изследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий ", който отплава на първата си задача към ледената Антарктида,се състои от 26 души. С него плават близо 30 курсанти от Военноморското учебно заведение и публицисти. Научният екип ще се присъдени към тях от Аржентина.

Ръководител на експедицията е проф. Христо Пимпирев. Една от дилемите на учените е да изследват океана към базата на Ливингстън.

АнтарктидаВършецд-р Петко Гинев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР