Знамето на КДНР няма да бъде издигнато в олимпийското село

...
Знамето на КДНР няма да бъде издигнато в олимпийското село
Коментари Харесай

Без знамето на КНДР в селото

Знамето на КДНР няма да бъде издигнато в олимпийското село в Пьонгчан. Флагът с алената петолъчка е неразрешен от законите на Република Корея, които са доста строги към антидържавна и прокомунистическа агитация. Затова знамето на Северна Корея ще се вижда единствено на спортните обекти и на формалните церемонии.

Десетимата спортисти от страната към този момент се настаниха в селото, а през вчерашния ден президентът на МОК Томас Бах му направи публично разкриване. Комплексът се състои от 8 15-етажни здания, а по-големият в Гангньон е от 9 25-етажни блока. Двете села ще приютят близо 7000 състезатели и членове на тимовете.

МОК пък прикани уредниците да продадат повече билети за надпреварите.

Засега са закупени едвам 799 000 от общо 1,07 милиона, пуснати в продажба, призна ръководителят на организационния комитет Хи Бом Лий. Има даже билети за церемонията по откриването, която е след 7 дни.

„ Ще вземем незабавни ограничения да повишим продажбите, най-много на скъпите билети – разгласи Лий. – Все отново би трябвало да се означи, че Ванкувър 2010 и Сочи 2014 също имаха проблеми с посещаемостта. Призовавам корейците да поддържат нашите спортисти. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР