Знакът на Холивуд навърши 100 години в петък. Иконата на

...
Знакът на Холивуд навърши 100 години в петък. Иконата на
Коментари Харесай

Знакът на Холивуд празнува 100 години битка със стихиите

Знакът на Холивуд навърши 100 години в петък. Иконата на киното, малкия екран и музиката имаше малко помощ през годините, борейки се с майката природа, с цел да резервира младежкия си тип.

„ Знакът би трябвало да издържи на всичко, по този начин да се каже “, сподели Джеф Заринам, ръководител на Hollywood Sign Trust, след последния си фейслифт. „ Няма да стигне на никое място, с изключение на във филмите на злополуките. “

Това не постоянно е било по този начин, спомня си Заринам. Той назовава себе си гласът на знака, тъй като гранд дамата на Холивуд не може да приказва сама за себе си.

Термити, изсъхнало изгниване, ураганни ветрове от Санта Ана, горски пожари, замърсяване, дъждове, подхранвани от атмосферни реки, свлачища, пренебрегване и даже сняг са удряли и изяждали застаряващата хубост през годините.

Земята в началото е била планувана за ново първокласно поделение за недвижими парцели от към 500 жилища, наречено Холивудленд, сподели Заринам. Разработчиците похарчили 21 000 $ за гигантския знак на върха на сегашната планина Лий, част от Грифит Парк.

„ Този ​​знак трябваше да издържи единствено към 18 месеца. Беше подложен доста бързо с телефонни стълбове и ламарина, които бяха заковани “, сподели Заринам, добавяйки, че стълбовете са били в гола пръст. „ Те не бяха завинтени в дървото (само заковани). Така че тези неща щяха да отлетят във всички разнообразни направления със Санта Анас. “

Телефонните стълбове били високи 60 фута. Знакът имаше 3700 електрически крушки, които светнаха през нощта за първи път на 8 декември 1923 година Уебсайтът на фонда цитира отразяването на събитието от Los Angeles Evening Express: „ … големият знак на Холивудленд, считан за най-големият в света, ще бъде осветлен довечера. "

„ Те (разработчиците) подариха към 425 акра на град Лос Анджелис вместо заплащането на налозите “, сподели Заринам. „ Така че те просто го подариха за 1 $ на града, което включваше порутена табела Hollywoodland, където „ H “ в действителност беше паднало “, сподели той. „ Така че по този начин стартира. И остана по този начин от 1945 година до 1949 година “

След несполучлив опит на отдела за паркове и отдих да събори знака, Холивудската комерсиална камара възвърне „ H “ и едно от „ O “, изгубени при стихия. Най-накрая отстрани „ земята “ през 1949 година, трансформирайки колоса от реклама за жилища в знак на развлекателната и филмовата промишленост. Ключов миг в историята на знака, сподели Заринам.

От разстройване до икона
Ветровете, гниенето и вредителите още веднъж взеха своето върху знака след години на занемаряване, макар че той стана публична забележителност през 1973 година Холивуд, региона, навършваше 75 години, само че остарелият знак изглеждаше по-малко от емблематичен за плануван празник, съгласно до Заринам. Третото „ O “ липсваше, част от „ Y “ се срути, половината „ D “ се плъзна надолу и подпалвач подпали долната част на второто „ L “.

„ Беше знамение, че продължи в действителност 55 години, едвам “, сподели Заринам. „ Така че до 1978 година беше цялостна неразбория, изопачена неразбория. “

Заринам, тогава дете, растящо в Холивуд, ясно си спомня знака през 1977 година, когато родственици от Европа го посещават.

„ Те гледаха нагоре и споделиха: „ Това знакът на Холивуд ли е “ с огромен загадъчен знак? „ Защо е строшен? “, спомня си Заринам. „ Тъй като съм от Холивуд, гордея се с моя град, това беше първият път, когато в действителност се почувствах неловко и компрометиран от моя град. “

Започна набирането на средства за видоизменение, само че инженерните отчети рисуваха мрачна картина – знакът не беше за ремонт и трябваше да бъде сменен. Така че цялото нещо беше отстранено през 1978 година и възобновено, този път благодарение на стоманени " I " греди, ламарина, завинтена в инфраструктурата и бетон, съгласно Zarrinnam. Три месеца нямаше знак.

Знаменитости подариха пари за ремонт на писма, съгласно тръста. Рокерът Алис Купър финансира третото " O " в чест на Граучо Маркс, а Warner Brothers Records взе второто " O ". Певицата Анди Уилямс спонсорира " W ", а " Y " беше отдадена на Хю Хефнър, с цел да му благодари за напъните му за набиране на средства за плана. Телевизионният каубой Джийн Отри взе второто „ L “, а създателят на Kelley Blue Book финансира първото.

Търговската камара образува Hollywood Sign Trust от девет члена през 1978 година, с цел да обезпечи поддръжката му – по един член за всяка писмен знак.

По това време това бил най-големият знак в света, съгласно доверието:

Дължина 450 фута

11 850 квадратни фута знак

Тежи 240 тона

Букви с височина 45 фута

В последна сметка тръстът издигна ограда към знака и конфигурира система за сигурност, която разрешава на полицията в Лос Анджелис да приказва с всеки, който наруши границата.

Рожден ден за огромния знак
Точно в точния момент за 100-ия рожден ден на знака той получи фейслифт. Sherwin-Williams докара 10-членен екипаж за повече от месец, с цел да шлайфа, шлайфа, поправи петна от наслойка, да нанесе инхибитор на наслойка и да напръска 450 галона грунд и багра върху него.

„ Тази багра, която използваме, е доста специфична багра “, сподели Заринам. „ Нарича се Emerald Rain Refresh, тъй че е самопочистваща се багра, която коства към 145 $ за галон. Това не е нормалната ви външна багра “, сподели той. " И има нещо като искра през нощта. "

По време на рехабилитацията, екипите преоткрили моменти от екипа от 1978 година През 2022 година мръсотията с дебелина 3 фута, която се беше натрупала към основата на знака заради ерозия и свлачища, беше отстранена. Имало имената и отпечатъците на ръцете на мъжете и дамите в бетона, който го сложили

Тръстът възнамерява да направи повече засаждане към знака, с цел да предотврати ерозията, изключително през тази зима на Ел Ниньо с прогноза за по-влажна от естественото. Групата подменя и охранителни камери.

Заринам резервира безмълвие по отношение на ролята на знака в идните Олимпийски игри и Световното състезание по футбол..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР