Знаете ли какво се случва, когато се кръстосат медицина и

...
Знаете ли какво се случва, когато се кръстосат медицина и
Коментари Харесай

Психосоматика: Кажете какво ви боли, за да ви кажа какви са житейските ви проблеми

Знаете ли какво се случва, когато се кръстосат медицина и логика на психиката? Получава се нещо изумително! Психосоматика. Това е направление в медицината, което се занимава с въздействието на нашите страсти и страхове върху здравето ни. Научно е потвърдено, че нашите вътрешни прекарвания, проблеми и усеща водят до физически болести.

Карина Багдасарова, представител на известната династия циркови треньори, признава, че през целия си живот е желала да бъде танцьорка, а татко ѝ я е принудил да работи на арената. Едва в зрелост схванала за какво през целия си живот страда от болки в кръста.

И по този начин, ето какво се пробват да кажат вашите заболели места?

Глава

Ако постоянно или непрекъснато ви боли глава – значи ви “боли ” мисълта, имате обилие от информация или непрестанно мислите за нещо. Главоболието постоянно се появява при интелигентни хора, които потискат страстите си. Този проблем приказва за ниска самокритика и самочувствие, боязън, вътрешни упреци за нещо, което човек крие в себе си.

Коса

Проблеми с косата (преждевременно побеляване, косопад, безжизненост) – знак за стрес, беззащитност и обезсърчение. Косата, изключително при дамите е знак на жизнеспособност. Проблемите могат да зародят, в случай че човек живее в непрекъснато напрежение и боязън. И тъкмо тогава би трябвало да бъдете себе си, да вярвате в себе си и на помощ свише. Понякога болестта на косата може да се появи като отговор на огромно его, горделивост и като неумишлено възмущение против Бога.

Шия

Шията свързва разсъдъка (главата) с възприятията (тялото). Проблемите с врата демонстрират, че не сте в естетика със себе си. На метафизично равнище, това би трябвало да се схваща като мост сред духовното и материалното. Болестите на врата приказват за неналичието на еластичност: хората се опасяват да се извърнат, с цел да чуят истината зад тила си.

Очи

Късогледство – липса на предвидливост, боязън от бъдещето и отвращение да се огледа по-далече от носа.

Далекогледство – некадърност да живеете в сегашното. Човек с далекогледство мисли прекомерно дълго, преди да направи нещо, не може да види обстановката като цяло.

Далтонизъм – очите не възприемат цвета, виждат всичко сиво. Това демонстрира, че човек не може да изпита наслада в живота.

Глаукома – човек страда за предишното си и няма предпочитание да елементарни.

Зъби

Зъби ги болят нерешителните хора, не умеещи да вземат решение. Те не са в положение да проучват обстановките в живота си. Проблеми с дъвченето демонстрират, че не можете да приемете събитията, горните странични зъби са виновни за взимане на решения, а долните – за вдишване на отговорност за своите решения.

Уста

Болестите в устната празнина, като стоматит, са свързани с душевна засегнатост. Устата е обвързвана с приемането на нови хрумвания. Всички проблеми, там приказват за анархия в тази сфера.

Устни

Устни – отражение на нашата сензитивна природа. Вътрешните проблеми, могат да се изразят в следните болести:

Напукани устни – човек, разкъсван от спорни усеща.

Ако си хапете устните – самонаказание за демонстрация на сензитивност.

Херпес – същото като хапане на устните, само че в по-тежка форма.

Гръб

Гърбът е знак на виталната опора. Болките в гърба приказват за липса на морална поддръжка. Човек мисли, че не го обичат или самият той е заставен да крие своята обич.

Кръст

Болките в кръста значат спорове, възприятие за виновност, индивидът е извърнат към предишното. Долната част на гърба е обвързвана с материални богатства, пари, сътрудник, дом, деца, работа. Болката в тази област демонстрира, че хората желаят да имат нещо, с което да се усещат по-уверени, само че се опасяват да го признаят. В резултат са принудени да се оправят с всичко сами.

Стави

Бурсит – яд. Човек се стреми към съвършенство във всичко, даже и в дребните неща. Не си разрешава да покаже гнева си и той се натрупва в ставите.

Артрит – мисълта, че не те обичат. При хората страдащи от артрит, постоянно господства думата “трябва ”. Много мощни “вътрешни критици. ”

Изкълчвания – Честите изкълчвания на крайниците демонстрират, че хората разрешават да бъдат манипулирани.

Наднормено тегло

Ако човек страда от наднормено тегло, той би трябвало да преразгледа своя вътрешен свят. Човекът е прекомерно уязвим към обществото, към живота като цяло. Хората с наднормено тегло в детството или юношеството постоянно са изпитвали доста унижения, насмешки и обиди.

Колена

Проблеми с колената – непримиримост, горделивост, подтиснат боязън и отвращение за оттегляне. Проблемите с колената приказват за спор в житейските правила. Може би желаете нещо, което е в несъгласие с вашия морал. Болката в долната част на крайници затруднява придвижването, това е обвързвано с отношението ви към бъдещето и способността ви да се движите напред в живота.

Стомах

Лекарите удостоверяват, че гастритът постоянно поражда на нервна почва. Стомашните проблеми демонстрират, че в живота ви липсва сигурност. Язвата на стомаха приказва за възприятие за непълноценност, боязън и неустановеност. Появява се и поради това, че от време на време не умеете да изпускате парата.

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР