Знаете ли, че много от храните, с които отдавна сме

...
Знаете ли, че много от храните, с които отдавна сме
Коментари Харесай

5 любими храни, кръстени на реални личности

Знаете ли, че доста от храните, с които от дълго време сме привикнали и които пишем с дребна писмен знак, в действителност са имена на действителни персони?

Заслугата на тези персони нормално не е, че те самите са измислили нещо, по-скоро са били задоволително известни и авторитетни в своето време, с цел да получат като комплимент кръстена на свое име храна. И да останат в историята по този необикновен метод. Ето пет храни, които сме опитвали и харесваме и които са кръстени на действителни персони.

 

Мелба



Класическият вид е с праскови и носи името на певицата Нели Мелба. Измислен е през далечната 1890 г. от Огюст Ескофие - френският основен готвач на хотел " Савой "  в Лондон, където певицата отсядала по време на гастролите си. Легендата споделя, че Нели Мелба поканила фамозния готвач на един от спектаклите си в Ковънт Гардън, където на сцената се появявала красива лодка във формата на лебед. На идната вечер Ескофие поднесъл на певицата десерт от ванилов сладолед и праскови, сервирани в лебед, изработен от лед.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР