Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за

...
Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Борисов беше арестуван, защото не е свещена крава и не е недосегаем за закона

Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Най-напред той отхвърли да бъде номиниран, заявявайки, че не може да се оправи с тази задача и желае да си гледа внуците, а на другия ден стана противоположното. Тази смяна в желанията демонстрираха, че този човек не взема решенията самичък. От ПГ на ГЕРБ му подсказват какво да прави, което е неловко за първия човек в една парламентарна република. Той има някакъв проблем в говора, тъй като никой нищо не може да му разбере. Това съобщи някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната "  Бойко Рашков в ефира на bTV.

Рашков добави още, че Рашидов е отказал да одобри представители на БОЕЦ, които са желали да му дават директория с материали за Стефания Караславова, която е актуалният секретар на Народното събрание. 

" Това е човек, на който персонално съм му казвал, че не е за там. Той е създател ", добави още Бойко Рашков.

По тематиката на рокадите в полицейските ръководства в София някогашният вътрешен министър обясни, че те са в следствие от инспекции, които са почнали по негово време. 

" Наложи се още когато бях вътрешен министър да възложа на инспектората и на Националната полиция да извършат инспекции на всички РПУ-та в София поради незадоволителни резултати. Така че мога да кажа, че направеното от министър Демерджиев е добре ", разяснява той.

За ареста на Бойко Борисов някогашният вътрешен министър уточни, че приема решението на съда, което дефинира задържането му като нелегално.

" Но това, че карцерът е разгласен за противозаконен не значи оневиняване. Когато се задържи някой за 24 часа, полицейският чиновник попълня една административна заповед и тя предстои на инспекция в административния съд и той взема решение дали карцерът е легален или не ", изясни Рашков.

По думите му никой не си е направил труда да изследва всички събрани материали в размер от 470 страници, събрани при инспекцията, довела до задържането на водача на ГЕРБ. Бойко Рашков беше безапелационен, че полицейският чиновник, направил ареста на Борисов, не го е уведомявал за желанията си.

" Никой не ме е уведомявал, че се готви арест на Борисов. Полицейския чиновник дава отговор за дейностите си, той не уведомява никого ", сподели Рашков.

Според него няма нищо изненадващо в задържането на някогашния министър председател, защото той не е " свещена крава ", нито е " недостижим " за закона. Той напомни и следствието в Испания, съгласно което Борисов е взел участие в интернационална скица за пране на пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР