„Знаете, че имаме 25 нови трамвая от същия модел. Аз

...
„Знаете, че имаме 25 нови трамвая от същия модел. Аз
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Фандъкова тества полска мотриса и заяви: Не съм обещавала да не вдигам данъците СНИМКИ

„ Знаете, че имаме 25 нови трамвая от същия модел. Аз самата употребявам по линия номер 7 същия трамвай, тъй че ни е прочут към този момент този тип. Това, което е, значимо да кажа е, че продължаваме с напъните за рационализация на земния превоз дружно със строителството на метрото, тъй като за мен това е една от най-важните ограничения, с които може да дадем опция да слязат повече хора от колите си и да подобрим качеството на въздуха си “, акцентира кметът на София.

"Нека да разсея едно изказване от през вчерашния ден - в никакъв случай не съм поемала ангажимент да не се подвигат налози. Моля да ми се показа, в случай че някой откри такова изказване.



Даже съм питала съперниците си, които имаха такива планове, да ми обяснят от кое място ще дойдат парите ", сподели още Фандъкова по отношение на обявенето нарастване на налозите през вчерашния ден.



Тя бе безапелационна, че става въпрос за минимално повишаване на налозите. И по тази причина хората би трябвало да схванат тази мярка.

"Ако желаеме да дишаме по-чист въздух, хората, които карат остарели коли - би трябвало да заплащат повече ", съобщи Фандъкова.



Като една от ограниченията срещу замърсяването идва и закупуването на новите трамваи. Кметът участва на представянето на новите возила от градския превоз. Тръгва първият от общо 13-те. Единият от тях ще бъде по линия номер 7, точно по която пътува и самата Фандъкова.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Това, което е значимо, продължаваме с рационализация на наземния транпорт. Това е една от най значимите ограничения за възстановяване качество на въздуха ", разяснява тя пред публицистите.

Средствата за закупуването са по Оперативна програма "Околна среда ". Стойността на един от тях е малко над 3,3 млн.лв.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР