Знаем ли как да се държим в синагога, индуистки храм

...
Знаем ли как да се държим в синагога, индуистки храм
Коментари Харесай

Туристите трябва да спазват ето тези правила при посещение на синагога, джамия и индуистки храм

Знаем ли по какъв начин да се държим в синагога, индуистки храм и джамия? Кое е главното, което е нужно да съблюдаваме в тези храмове?


ИНДУИСТКИ ХРАМОВЕ

Правилата на държание в индуистките и в са сходни. И в индуистките светилища не е признато да се влиза с обувки, с разголени плещи и крайници.

Не е признато правенето на фотоси без позволение, както и потреблението на лявата ръка.

Съществува още едно предписание: в индуистките храмове не се носят кожени облекла и аксесоари. Затова е най-добре да ги свалите, преди да влезете в храма.

ДЖАМИЯ

Преди влизане в джамията, би трябвало да се събуете, да свалите шапката си и слънчевите очила.

Жените би трябвало да покрият главата си с забрадка или шал.

Облеклото да е консервативно. Дрехите ви не би трябвало да оскърбяват възприятията на вярващите. При дамите краката и раменете наложително би трябвало да са скрити под облеклата. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони. Избягвайте ярките цветове и опънатите по тялото облекла.

Обърнете внимание на знаците до входа. В някои джамии има обособени входове за мъжете и за дамите. Ако не видите знак, само че забележите, че дамите и мъжете употребяват разнообразни входове, съобразете се с това.

Не снимайте по време на молитва. Обикновено в джамията се позволяват фотосите, само че не и по време на молитва.

СИНАГОГА

Мъжете би трябвало да носят в синагогата обичайната еврейска мъжка шапка – кипа. В доста синагоги се продават или се дават за краткотрайно прилагане.

Облеклото би трябвало да е консервативно. В синагогата не е признато да сте облечени в облекла без ръкави – това предписание се отнася и за дамите, и за мъжете. Обикновено дамите в синагогата са облечени в рокли, а мъжете – в костюми.

Обърнете внимание на входа и на седалките. В някои синагоги има обособени входове и пространства за дамите и мъжете. Освен това те разполагат и с обособени седалки. Ако забележите, че мъжете и дамите се намират в разнообразни пространства и влизат през разнообразни входове, съобразете се с това предписание.

Не фотографирайте по време на шабата. Шабат стартира със залеза на слънцето в петък вечер и приключва в събота с настъпването на мрака. През това време фотосите в синагогата са неразрешени.

Не заставайте с тил към Стената на рева в Йерусалим. Отдалечавайки се, би трябвало да сте с лице към нея. Можете да се обърнете едвам когато към този момент се намирате на доста разстояние.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР